Hicbir sey elde edilmez..
Hicbir sey elde edilmez..
Hak aramak ne zamandir bos is oldu. Insanlarin hak aramasindaki zorun ne ki kucumsuyorsun, bende hisse olmamasina ragmen basvurdum bende. Bu arada daha once baska bur sey icin basvurmustum, borsa ile alakali degil, hic umudum olmamasina ragmen dikkate alinip halloldu islerim. Kesinlikle basvurun. Kaybetmezsiniz bir sey merak etmeyin. Ne kadar cok basvuru olursa, spk o kadar hizli karar verir. Spk da calisan bir arkadasim, sikayetlerin kesinlikle dikkate alindigini soylemisti.
Hep derler ki hiç dünya markamýz yok, ben kendi alanýnda lider 4 dünya þirketinde çalýþtým, birinde ise satýn almaya denk geldim,
Yabancý þirket der ki aman kimseyi maðdur etmeyin, herkesi memnun edelim çünkü bunlar nihai tüketici hayat boyu müþterimiz olacaklar o yüzden güvenlerini kaybetmeyelim bakýþ açýsýna sahipler...
Çünkü þirketlerin var olmalarýný saðlayan biz tüketiciler/yatýrýmcýlarýz, tüketici her zaman Kral'dýr tüketicisi olmayan þirket bir hiçtir..
Þimdi tüpçünün yaptýðýna bakýn; SPK tarafýndan verilmiþ bir hakký 3 krþ para için bütün güvenini sýfýrlýyor.
Bak tüpçü burada ki yatýrýmcýlar, Tv izliyor, gazete okuyor, benzin mazot alýyor, tüp alýyor ve sen bunlarýn hakkýný bile bile yemeye çalýþýyorsun, bu insanlar asla senin ürünlerini kullanmaz bir daha, zamanla pazar payýnýn nasýl eridiðini, þu anda göz diktiðin 3 krþ.tan kat be kat fazlasýný kaybettiðini anlayacaksýn, ama o zaman iþ iþten geçmiþ olacak..
Belki bir dönem gelecek hisse satmak zorunda kalacaksýn ve yatýrýmcý arayacaksýn bu yaptýklarýn hatýrlanacak ve diyecekler ki al hisselerini müsait bir tarafýna sok...
Bu olay da bile neden dünya markasý çýkaramadýðýmýz ispatý...
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
arkadaþlar dürüst patronlarýn olduðu bir ülkede yaþasak sýkýntý olmayacak ama ister istemez bizler her türlü olasýlýðý hesaplamak zorunda kalýyoruz.
þimdi benim 2 sorum olacak
1- "Zorunlu çaðrýdan muafiyet halleri madde " b) Ortaklýk sermayesinde sahip olunan paylardan veya oy haklarýndan çaðrý yapma zorunluluðunu gerektiren kýsmýn Kurulca uygun görülecek sürede elden çýkarýlacaðýnýn taahhüt edilmesi veya elden çýkarýlmasý. Bu bent gereðince yapýlacak muafiyet baþvurularýnda, paylarýn veya oy haklarýnýn elden çýkarýlmasý için Kurul tarafýndan verilecek süre içerisinde, sahip olunan paylar sebebiyle ortaklýk yönetim kurulunda herhangi bir deðiþiklik yapýlmamasý gerekir." burada altýný çizdiðim durum olabilir mi acaba, baþka birine satmak ?
2- mevzuata baktým (belkide ben görememiþimdir) kurul bu muafiyet talebini deðerlendirme süresi ne kadar ? belirli bir süre var mý ? çünkü muaf olamazsýnýz dedikten sonra 30 iþ günü içinde çaðrý olmalý
NOT: ya da mevzuattaki maddeler içinde bizim göremediðimiz bir maddeyi veya bir cümlesini gerekçe gösterip muaf tutulabilir mi?
Asla Yatýrým Tavsiyesi olarak alýnmasýn.
Arkadaslar arastirdim, Birlesme, Satinalma, Cagri ve Muafiyetini iyice gözden gecirdim. Muafiyet deki en önemli kriter ilgili Tebligin c bendidir yani Yönetim Kontrolunde degisiklik olup olmadigidir. Hürriyet de satialma sürecinde bariz Yönetim Kontrolunde degisikligi meydana gelmistir.
KAP: HURGZ [ ] HÜRRÝYET GAZETECÝLÝK VE MATBAACILIK A.Þ. Þirket Genel Bilgi Formu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/684598 Þirket Genel Bilgi Formu
Yönetim Kurulumuz 16.05.2018 tarihinde (bugün);Þirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Sabancý'nýn Yönetim Kurulu Üyeliði'nden istifa etmiþ olduðu görülerek, Vuslat Sabancý'dan boþalan Yönetim Kurulu Üyeliði görevine, yapýlacak ilk Genel Kurul Toplantýsý'nda pay sahiplerimizin onayýna sunulmak üzere Mehmet Soysal'ýn Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasýna,
Sermaye ve Ortaklýk Yapýsý Bilgileri Son Durum Ýtibariyle Sermayeye Dolaylý Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kiþiler
Ortaðýn Adý-Soyadý/Ticaret Unvaný Sermayedeki Payý Para Birimi Sermayedeki Payý (%) ERDOÐAN DEMÝRÖREN 428.732.788,05 TRY 77,67 Yönetime Ýliþkin Bilgiler Yönetim Kurulu Üyeleri
Adý-Soyadý Tüzel Kiþi Üye Adýna Hareket Eden Kiþi Cinsiyeti Görevi Mesleði Son 5 Yýlda Ortaklýkta Üstlendiði Görevler Son Durum Ýtibariyle Ortaklýk Dýþýnda Aldýðý Görevler Sermayedeki Payý (%) Temsil Ettiði Pay Grubu Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadýðý Yer Aldýðý Komiteler ve Görevi AHMET TOKSOY Erkek Yönetim Kurulu Baþkaný Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Baþkaný / Yönetim Kurulu Üyesi Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ.'de Ýcra Kurulu Üyesi, Mali Ýþler Baþkaný Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ.'nin Baðlý Ortaklýklarýnda Yönetim Kurulu Baþkanlýklarý ve Yönetim Kurulu Üyeliði 0 Baðýmsýz Üye Deðil - UÐUR NABÝ YALÇIN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat - - 0 Baðýmsýz Üye Deðil - ÇAÐLAR GÖÐÜÞ Erkek Murahhas Üye Yönetici Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliði / Yönetim Kurulu Baðýmsýz Üyeliði / Ýcra Kurulu Baþkaný / Denetimden Sorumlu Komite Baþkanlýðý / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkanlýðý Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ. Grup þirketlerinde Yönetim Kurulu Baþkanlýklarý 0 Baðýmsýz Üye Deðil - MEHMET SOYSAL Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci - Milliyet Gazetesi Ýcra Kurulu Baþkaný 0 Baðýmsýz Üye Deðil - FÝKRET BÝLA Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yönetim Kurulu Üyesi / Ýcra Kurulu Üyesi / Genel Yayýn Yönetmeni - 0 - Baðýmsýz Üye Deðil - SEDAT ERGÝN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yönetim Kurulu Üyeliði / Ýcra Kurulu Üyeliði / Genel Yayýn Yönetmenliði - 0 Baðýmsýz Üye Deðil - OKTAY DEMÝR Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat - D Smart Genel Müdürü 0 Baðýmsýz Üye Deðil - GÜNDÜZ KÖSEMEN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliði / Denetimden Sorumlu Komite Baþkanlýðý / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkanlýðý - 0 - Baðýmsýz Üye Denetim Komitesi Baþkaný / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkaný / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkaný SEDAT GÜMÜÞOÐLU Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ.'nin baðlý ortaklýðýnda Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliði / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý / Denetim Komitesi Üyesi, Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkaný 0 - Baðýmsýz Üye Denetim Komitesi Üyesi DEÐERHAN USLUEL Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Grup dýþý Þirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliði 0 - Baðýmsýz Üye - Yönetimde Söz Sahibi Olan Personel
Adý-Soyadý Görevi Mesleði Son 5 Yýlda Ortaklýkta Üstlendiði Görevler Son Durum Ýtibariyle Ortaklýk Dýþýnda Aldýðý Görevler MEHMET SOYSAL Ýcra Kurulu Baþkaný Gazeteci - Milliyet Gazetesi Ýcra Kurulu Baþkaný ABDULVAHAP MUNYAR Ýcra Kurulu Üyesi / Genel Yayýn Yönetmeni Gazeteci - - ERCÜMENT ÝÞLEYEN Ýcra Kurulu Üyesi / Dijital Ýçerik Direktörü Gazeteci Ýcra Kurulu Üyesi / Dijital Ýçerik Direktörü - ZEYNEP TANDOÐAN Ýcra Kurulu Üyesi / Reklam Direktörü Üst Düzey Yönetici Ýcra Kurulu Üyesi / Reklam Direktörü - TUBA KÖSEOÐLU OKÇU Ýcra Kurulu Üyesi / Ýnsan Kaynaklarý Direktörü Üst Düzey Yönetici Ýcra Kurulu Üyesi / Ýnsan Kaynaklarý Direktörü - CENK OKAN ÖZPAY Ýcra Kurulu Üyesi / Bilgi Teknolojileri Direktörü Bilgisayar Mühendisi - - Baðlý Ortaklýklar, Finansal Duran Varlýklar ile Finansal Yatýrýmlara Ýliþkin Bilgiler Baðlý Ortaklýklar, Finansal Duran Varlýklar ile Finansal Yatýrýmlar
Ticaret Unvaný Þirketin Faaliyet Konusu Ödenmiþ/Çýkarýlmýþ Sermayesi Þirketin Sermayedeki Payý Para Birimi Þirketin Sermayedeki Payý (%) Þirket ile Olan Ýliþkinin Niteliði Yenibiriþ Ýnsan Kaynaklarý Hizmetleri Danýþmanlýk ve Yayýncýlýk A.Þ. Ýnternet yayýncýlýðý 9.600.000,00 9.600.000,00 TRY 100,00 Baðlý Ortaklýk Hürriyet Zweigniederlassung GmbH. Gazete basým 5.000.000,00 5.000.000,00 EUR 100,00 Baðlý Ortaklýk Hürriyet Invest B.V. Yatýrým 376.206.949,00 376.206.949,00 EUR 100,00 Baðlý Ortaklýk Doðan Media International GmbH. Daðýtým ve ilan hizmetleri 97.000.000,00 41.148.349,00 EUR 42,42 Ýþtirak Sporarena Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Þ. Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabaný, network, web sayfasý vb. yazýlýmlarý ile müþteriye özel yazýlýmlarýn kodlanmasý vb.) 350.000,00 350.000,00 TRY 100,00 Baðlý Ortaklýk
Þirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Béatrice de Clermont Tonnerre'in Yönetim Kurulu Üyeliði'nden istifa etmiþ olduðu görülerek, Béatrice de Clermont Tonnerre'den boþalan Yönetim Kurulu Üyeliði görevine, yapýlacak ilk Genel Kurul Toplantýsý'nda pay sahiplerimizin onayýna sunulmak üzere Uður Nabi Yalçýn'ýn Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasýna,
Þirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Kai Georg Diekmann'ýn Yönetim Kurulu Üyeliði'nden istifa etmiþ olduðu görülerek, Kai Georg Diekmann'dan boþalan Yönetim Kurulu Üyeliði görevine, yapýlacak ilk Genel Kurul Toplantýsý'nda pay sahiplerimizin onayýna sunulmak üzere Oktay Demir'in Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasýna,
karar vermiþtir.
Saygýlarýmýzla,
KAP: HURGZ [ ] HÜRRÝYET GAZETECÝLÝK VE MATBAACILIK A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/684377Dosyalar:
Özel Durum Açýklamasý (Genel) 2018-05-17 Dil Seçimi Dil seçimi Türkçe Ýngilizce Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? Hayýr (No) Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? Hayýr (No) Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi - Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? Hayýr (No) Bildirim Ýçeriði Açýklamalar Açýklama Yönetim Kurulumuz
17.05.2018 tarihinde (bugün);
Kurulumuzun 27.04.2018
tarih ve 2018/19 sayýlý kararý ile belirlenen Yürütme Komitesi (Ýcra Kurulu)
Baþkanlýðý'na seçilen Çaðlar Göðüþ'ün Yürütme Komitesi (Ýcra Kurulu)
üyeliði ve Baþkanlýðý'ndan ayrýlmasýna, yerine Mehmet Soysal'ýn Yürütme Komitesi
(Ýcra Kurulu) Baþkaný olarak atanmasýna;
Kurulumuzun 27.04.2018
tarih ve 2018/19 sayýlý kararý ile Yayýn Ýþlerinden Sorumlu Üye olarak Yürütme
Komitesi (Ýcra Kurulu) üyeliðine atanan Fikret Bila'nýn Yürütme Komitesi
(Ýcra Kurulu) üyeliðinden ayrýlmasýna, yerine Abdulvahap Munyar'ýn Yayýn Ýþlerinden
Sorumlu Üye olarak atanmasýna;
Kurulumuzun 27.04.2018
tarih ve 2018/19 sayýlý kararý ile Mali ve Ýdari Ýþlerden Sorumlu Üye olarak
atanan Özgür Tokgöz Altun'un Yürütme Komitesi (Ýcra Kurulu) üyeliðinden
ayrýlmasýna
karar vermiþtir.
Önceki
KAP: HURGZ [ ] HÜRRÝYET GAZETECÝLÝK VE MATBAACILIK A.Þ. Þirket Genel Bilgi Formu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/673515 Þirket Genel Bilgi Formu
Yönetime Ýliþkin Bilgiler Yönetim Kurulu Üyeleri
Adý-Soyadý Tüzel Kiþi Üye Adýna Hareket Eden Kiþi Cinsiyeti Görevi Mesleði Son 5 Yýlda Ortaklýkta Üstlendiði Görevler Son Durum Ýtibariyle Ortaklýk Dýþýnda Aldýðý Görevler Sermayedeki Payý (%) Temsil Ettiði Pay Grubu Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadýðý Yer Aldýðý Komiteler ve Görevi AHMET TOKSOY Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Baþkaný / Yönetim Kurulu Üyesi Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ.'de Mali Ýþler Baþkaný ve Grup þirketlerinde Yönetim Kurulu Baþkaný ve Yönetim Kurulu üyeliði 0 Baðýmsýz Üye Deðil - BEATRICE MARIE E. CLERMONT TONNERRE Kadýn Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý / Yönetim Kurulu Baðýmsýz Üyeliði / Denetimden Sorumlu Komite Üyeliði / Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliði / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Üyeliði - 0 Baðýmsýz Üye Deðil - ÇAÐLAR GÖÐÜÞ Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliði / Yönetim Kurulu Baðýmsýz Üyeliði / Ýcra Kurulu Baþkaný / Denetimden Sorumlu Komite Baþkanlýðý / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkanlýðý Grup þirketlerinde Yönetim Kurulu Baþkanlýklarý 0 Baðýmsýz Üye Deðil VUSLAT SABANCI Kadýn Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Baþkanlýðý / Yönetim Kurulu Üyesi Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ.'de ve Grup Þirketlerinde Yönetim Kurulu Üyelikleri 0 Baðýmsýz Üye Deðil - FÝKRET BÝLA Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yönetim Kurulu Üyesi / Ýcra Kurulu Üyesi / Genel Yayýn Yönetmeni - 0 - Baðýmsýz Üye Deðil SEDAT ERGÝN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yönetim Kurulu Üyeliði / Ýcra Kurulu Üyeliði / Genel Yayýn Yönetmenliði - 0 Baðýmsýz Üye Deðil - KAI GEORG DIEKMANN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Üyeliði / Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliði - 0 Baðýmsýz Üye Deðil - GÜNDÜZ KÖSEMEN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliði / Denetimden Sorumlu Komite Baþkanlýðý / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý / Riskin Erken Saptanmasý Komitesi Baþkanlýðý - 0 - Baðýmsýz Üye SEDAT GÜMÜÞOÐLU Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Doðan Þirketler Grubu Holding A.Þ. grup þirketinde Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliði / Kurumsal Yönetim Komitesi Baþkanlýðý 0 - Baðýmsýz Üye DEÐERHAN USLUEL Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Üst Düzey Yönetici Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi Grup dýþý Þirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliði 0 - Baðýmsýz Üye -
Yorumlarim ve paylasimlarin kesinlikle "Yatirim tavsiyesi" niteliginde degildir!!!
Tebligdeki 18. Maddenin 1. fikrasinin a bendini yorumlayamiyorum. Diger bendl´er bana göre egale olmustur.
a beninde de sözhonusu cagri maliyeti sirket tarafindan degil, yeni Ana Ortak tarafindan karsilanacagi icin ve finansal güclük ceken bir sirket tarafindan alinmadigi icin, bence bu benddeki kriter de muafiyet olmasina aykiridir!!! Yani haydi gelsin 1,60 lar
![]()
Yorumlarim ve paylasimlarin kesinlikle "Yatirim tavsiyesi" niteliginde degildir!!!
Yer Ýmleri