Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
67,65 10% 514,33 Mn 61,70 / 67,65
1,65 10% 54,39 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 86,89 Mn 13,54 / 14,75
19,82 9.99% 266,34 Mn 16,22 / 19,82
38,62 9.97% 385,35 Mn 37,00 / 38,62
10,53 -10% 2,11 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 198,16 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 522,78 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,59 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 45,99 Mn 4,58 / 4,58
323,75 0.08% 11,12 Mr 319,00 / 326,25
220,60 6.11% 9,13 Mr 209,00 / 225,00
268,00 1.9% 6,68 Mr 266,00 / 272,50
77,90 -1.7% 6,49 Mr 77,60 / 79,15
14,47 -2.16% 6,18 Mr 14,35 / 14,75
19,11 -0.47% 743,91 Mn 18,66 / 19,26
393,75 -0.69% 6,00 Mr 390,25 / 404,50
220,60 6.11% 9,13 Mr 209,00 / 225,00
756,50 -0.85% 2,39 Mr 747,00 / 761,50
93,35 1.03% 495,33 Mn 91,90 / 93,65
116,60 1.22% 821,27 Mn 112,40 / 119,90
393,75 -0.69% 6,00 Mr 390,25 / 404,50
31,18 -0.38% 124,20 Mn 30,50 / 31,30
10,64 2.41% 171,34 Mn 10,40 / 10,70
80,95 2.47% 462,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 252/350 ÝlkÝlk ... 152202242250251252253254262302 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,009 - 2,016 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

Alýntý Originally Posted by alekss Yazýyý Oku
    erhan bey hemþerim
    hasan tahsin bey
    merhaba

viop tan beklentiniz ? ne kazanýrsam benim için yeterli ? sorularýna cevap vereyim
    yaþ 48 þuan hemen hemen 1,5 yýldýr iþsiizim (arasýra çalýþþamda kayýtlý ve düzenli deðil eþ dost yanýnda harçlýk çýkarmacasýna )
    elimde devlet personel baþkanlýðýnýn kamu iktisadi teþebbüsü ve baðlý kuruluþlarýna kpss siz sýnavsýz açýktan atanabilme hakkýmýn olduðunu belirten resmi yazýsý var ama maalesef 1,5 yýldýr ak partiden saðlamn bir torpil bulupta ya bu arkadaþýn böyle bir kanuni hakký var bu adamýn iþini neden yapmýyorsunuz diye ilgilenecek birilerini bulamadým , kime söylediysem he he deyip atlattýlar kimse seçmenin derdiyle sorunuyla falan ilgilenmiyor
    bu iþ için sermayem yok desem yeridir 1050 tl ile baþladým 4,000 tl ye çýktým þimdi 2,150 tl deyim
    benim amacým belli bir miktar sermaye bulabilirsem mevcut ssk mý ve harçlýðýmý trade ile çýkarabilirmiyimdi evet olabilirmiþ bunu yapabilirmiþim ,bu trade iþinden para kazanaýlabilinir

ailemden 45-50,000 tl gibi bir para denkleþtirebilseydim bunu yapacaktým ama melesef bulamadým yanaþmadýlar
    bulabilseydim aylýk ssk mý yatýrýp ( þuan ssk yatmýyor ) belli miktar da harçlýðým çýksýn yeter de artar benim için

kodlama bilgim sýfýr düzeyinde
    canlý iþlem olmayan çok kod denedim
    benim robot iþlemlerinden çýkarýmým þu robot iþlemlerle enflasyon 15 iken portföye %30 kar yaptýrabilmek baþarý , portföye %50 kar yaptýrabilmek çok çok baþarýlýdýr

soda daki satýþ zararý 5,66 alýþ 5,51 satýþ 11 kontrat cuma günü içimden gelmeyerek kapamak istedim pozisyonu
    Kod konusunda sýfýr bilginiz olsa da,
    Bir stratejiniz varsa kazanan,
    Sezai bey.e bir mail attýnýz mi, ilk fýrsatta dönüyor. Var olsun.

Diðer konuda %50 kaybettiðinizi unutmamak lazým. Büyük meblaginiz olsaydý bunun kaybý telafi edilemeyecek olurdu. Böyle düþünmek lazým.

Ýþ konusunda üzüldüm.
    Çok kiþi var bu durumlarda. Malesef söylenecek söz yok.
    Sermayenin büyüðü küçüðü olmaz.
    Viop konusunda 1000 TL büyük paradýr. Sabýr sistem alýr götürür sizi biryerlere.
    Farkinda deðilsiniz.
    Herkes finansal özgürlük peþinde esasen.

Allah yar ve yardýmcýmýz olsun.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alýntý Originally Posted by hasan tahsin Yazýyý Oku
    Kod konusunda sýfýr bilginiz olsa da,
    Bir stratejiniz varsa kazanan,
    Sezai bey.e bir mail attýnýz mi, ilk fýrsatta dönüyor. Var olsun.

Diðer konuda %50 kaybettiðinizi unutmamak lazým. Büyük meblaginiz olsaydý bunun kaybý telafi edilemeyecek olurdu. Böyle düþünmek lazým.

Ýþ konusunda üzüldüm.
    Çok kiþi var bu durumlarda. Malesef söylenecek söz yok.
    Sermayenin büyüðü küçüðü olmaz.
    Viop konusunda 1000 TL büyük paradýr. Sabýr sistem alýr götürür sizi biryerlere.
    Farkinda deðilsiniz.
    Herkes finansal özgürlük peþinde esasen.

Allah yar ve yardýmcýmýz olsun.
    aracý kurumumun robot anlaþmasý yok var olsaydýda robot iþlemine bir türlü ýsýnamadým gitti robota baðlamazdým galiba
    sezai bey ve tiberius un kodlama konusunda makul mantýklý isteklere çok yardýmcý olduklarýný bizzat biliyorum
    robot algo iþlemlerine þimdilik sýcak bakmasamda bu iþin sonu her gecen gün robot algo iþlamlerine doðru gidiyor
    zamanla algoritmik iþlem yapmadan bu piyasada var olmak ayakta kalabilmek çok zor olacak
    sermaye az olunca daha fazla pozisyon almaya zorluyorum kendimi bu bir handikap
    hayýrlýsý bakalým

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
    yeni iþ dolayýsýyla manuel trade e olarak ekran takip edemediðimden ara veriyorum , kafama yatan bir sistem olursa aracý kurumumu deðiþtirip robot iþlemi yapmayý düþünüyorum bakalým , herkese bol kazançlar

4. Öncelikle hasan tahsin hocamdan baþlayayým.

Þunu unutun kimse elindeki harika bir stratejiyi vermez vermeyecektir. Mesela ben çoðu kez farklý stratejiler üzerinde dururum.

Genellikle bunlarla ilgili stratejilerin nasýl olmasý gerektiði konusunda fikir veririm. Ama al bunu kullan diyemem yöntem bu buna benzer þeklinde yol gösteririm. Gerisi biraz gayret iþi.

Hasan tahsin hocamýn yazýlarýný görünce biraz fazla heyecan ve biraz yeniymiþsiniz gibi geldi bana belki bendende eskisinizdir. Ama yazýlarýnýzdan çýkardýðým anlam bu.

Bu sayfa aslen býr yardýmlaþma fikir beyan etme, ayný iþi yapanlarla kendi eksiklerini giderme sayfasý. Dolayýsýyla aslýnda kimseye sistem veya strateji verip para kazandýrma amacý gütmüyor.

Ýþin içinde çok fazla detay var. Bunlarý iþin içine girdikçe ve denedikçe farkediyorsunuz. Al sat tuþuna basmak kadar kolay görünen bu iþ aslýnda bir çok zorluðuda beraberinde getiriyor. Herkesin para kazandýðý dönemler olmuþtur. Zamanla þunu anlýyorsunuz SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK. Temel mesele bu. Yýllar sonra anlayabildim aslýnda. Sürdürülebilirliði saðlamak çok zor ve zaman faktörünüde iþin içine katýnca daha da zorlaþýyor çünkü sürdürülebilir stratejiler için genellikle riskin düþmesi gerekiyor riski düþürünce zamandan kaybetmeye baþlýyorsun ve bu bana göre en önemli parametre ZAMAN en deðerli hazinemiz.

Ýki tarafýda iyi dengelemek lazým ne kadar zamanda ne kadar para kazanacaðým ne kadar sürdürülebilir olacak.

Þu an söylediklerim belki size çok saçma gelecek kendý becerememiþ, ama ben öyle deðilim becerecem diyorsunuz. Bence yapabilirsiniz de imkansýz da deðil. AMa kolayda olmayacaðýnýn altýný çizerim. Belki 5 yýl sonra söylediklerim sizin gözünüzde anlam kazanacaktýr. Çünkü yaþamanýz gerekiyor bazý þeyleri.

Elinizde çok güzel stratejilerde olabilir. Mesela baþarý oraný %90 yani 100 iþlemin 90 tanesi karla kapanýyor %10 da zararla kapanýyor diyelim çok güzel gibi görünüyor deðil mi ? peki kar faktörü ne durumda 90 tane baþarýlý iþlemin toplamý %100 yapsýn. 10 tane baþarýsýz iþlemin toplamý %120 yapýyorsa strateji çöp.

Bir traderin baþarsýný bunlar belirliyor bence. Kendi iþlemlerinizde de bu ölçümü yapýp istatistik tutabilirsiniz. Herþey çok yolunda gidiyor girdiðiniz her iþlem iyi karlarla kapanýyor olabýlýr. %10 luk ihtimal bir gün gelir ve bütün denge alt üst olur.

Robotmu baþarýlý olur manuel trader mi ? Bu konuda manuel için kimi baz aldýðýmýz robot için kimi baz aldýðýmýza göre deðiþir.

Ancak teorik olarak býr robotun avantajý bir trader da olamaz ancak býr trader avantajlarý býr robota entegre edýlebilir.

Manuel cýddý baþarýlar ve sürdürülebiliriðin çok düþük olacaðýný öngörüyorum. Tabi bu benim fikrim akside ýspat edilebilir.

--------------------

alekss gelirsek.

1-Bu iþin için belli bir mýktar sermaye þart Çünkü olayýn maliyet boyutu var Komýsyon ideal veri terminali ücertlendirmesi.

Þöyle ornekleyeyým 3000 TL ile pastane açýlabilir mi ? açýlamaz sadece dükkan kirasýný öder ertesi ay dükkana kiliti vurursunuz ustasý iþçisi iç dekorasyonu vesairesi var bu iþin ayný onun gibi bir alt limit gerekir maliyetleri karþýlamak ve bu iþin totalde kar saðlayabilmesi için.

Sizin açýnýzdan 1. problem sermaye bu sorunu çözmeye odaklanmalýsýnýz bana sorarsanýz.

2.Manuel trade ile kazanç mümkün ancak sürdürülebilirlik ummayýn bence. Piyasanýn içinde olduðumuz için hem kendi deneyimlerim hemde yakýn çevremin deneyimlerini öðrenmek fýrsatý buldum. 80 BÝn tl sermaye ile sizin gibi bir abimiz Ýþsiz olarak bu iþe baþladý önce robot yaptý kendýne fakat uyum saðlayamayýp manuele dadandý.

Sonuç ilk 1 ayda 160,000 TL ye ulaþtý. erhan bak senýn robotu geçtim diyordu telefonda. Valla abi dikkat et bu iþler çok sakattýr fazla rýsk alma becermiþsin yapma diyemem kar etmiþsin ama dikkat et dedim.

2. ay 50,000 TL ye indi sorun kendine güven 140 kontratla iþlemlere girme kaybettikçe hýrslanma ve daha fazla rýsk alma

3. ay robota dönme 60 bin TL ye gelme.

4. ay robot dýþý manuel hareketler 70 bin TL ye çýkma.

5. Ay robot dýþý manuel hareketler 30 bin TL düþme.

6. ay amcasýnýn oðlunda 50 bin TL borç bulunarak sermaye 80 bin TL sermayeyle robota baðlama.

7. ay robot tradesi sermaye 75 bin TL.

8. ay robot dýþý manuel iþlemler 50 bin TL.

9. ay Robot dýþý manuel iþlemler 40 Bin TL.

10. Ay 30 bin TL aha sermaye bulup 70 Bin tl ile ROBOTA baðlamak.

11. Ay robotla 75 Bin tl çýktý.

12. Ay robot dýþý manuel trade 30 bin tl ye indi.

13. ay robot dýþý manuel trade 20 bin TL ye indi.

14. Ay konuþurken telefonda hüngür hüngür aðladý.

15. AY Kiralýk evinden çýktý. Amcasýnýn oðlunun dükkanýna bir yatak attý gece orada kaldý. Borçlarý ödemek için evdeki eþyalarý sattý.

Borçlar kapanmadý Eskiden yaptýgý ve dondurdugu BES'teki parayý çekti Birtek amca oðluna borcu kaldý 50 bin tl.

borsa defterini dürdü arkadaþþýnýn yanýnda iþe girdi asgari ücretin bir miktar üstünde para kazanmaya baþladý þimdi bu þekilde çalýþýyor. Bu dönem boyunca kendý ürettiði robot 1 senede %50 net kar üretti. Bütün piþmanlýðý robota uyamamasý. Senede bir kere hal hatýr sormaya konusuruz moralýný bozmamak ve hatýrlatmamak için hiç borsa konusmayýz 45 yaþýnda bir abim.

Gerçek bir batýþ hikayesi ve sadece ben þahidim. Baþka kimseyle konuþmuyordu. Üzüntüden telefonda ben bile aðladým.

Daha kaç tane var bire bir þahit oldugum ve tüm süreci beraber yaþadýðýmýz.

Bu iþ robotla olurda demiyorum manuel olurda diyemiyorum. Tamamen deneyim meselesi. Hangi tarafta deneyimliyseniz o tarafa eðilin.

Sizin yerinizde olsam Önceliðim bir iþ bulmak olurdu. BU þart bakýn þart diyorum. Bu olmadýðý zaman bu ayýn kirasýný elektiriðini nasýl ödeyecem dur iþleme gireyim demeye baþlayacaksýnýz.

Pokere cok benzer borsa her el iyi gelmez. Her zaman oyunda olmamalýsýnýz. ANcak ödemeleriniz sizi baský altýna alacak ve pozisyona mecburen girme isteðiniz oluþacak. Buda yanlýþ zaman da yanlýþ pozisyonda olmanýz demek.

Muhtemelen bu anlattýðýmýda yaþamýþsýnýzdýr dur elektýrik parasý cýksýn ay sonu gelmeden þuradan bir long acalým. Çünkü ödemen var.

Ýþ yerinde bir arkadaþým borsaya bulaþtý manuel Kolay zannedýyordu her gun 100 lýra kazansam yeter bana hacý kým verýyor 100 lýra dedi. Bende hahah tabi öyle ya ama bak kolay deðildir dedim.

Olur yaw çok degýl 100 lýra dedý bak grafikten göstereyým dedý 2 saat býrseyler anlattý. Bozuntuya vermedým hý hý olur hadi bakalým baþla olmadý bende para verýrm banada kazandýrýrsýn dedým. Tabi ben biliyorum zarar edeceðini ancak ben ne dersem diyeyim. Benim söylediklerimi kaale almýyor hiçbirþekilde ikna olmuyor kafaya koymuþ ben alacam satacam para kazanacam diye.

2 ay sonunda 15 bin TL zarar. Ne yapacam ne edecem diye geldi.

Bir adet idealgo moduluyle beaber aldýk. Bir robot kurduk idealgodan.

56.000 TL para koydu. 16 Lotla baþladý. Dedimki Hesabýn ne zman 56 nin üzerine çýktý para çek kredilerini kapat. Ancak 56 bin TL nin altýnda asla para çekme dedim. Robota mudahle yok sadece ekraný izleyeceksin dedim.

Robota mudahle edeceksen bený unut kafana gore takýlabýlýrsýn dedým.

Tam olarak harfiyen uydu dedýklerýme her 56 binin üzerinde 56,000 TL kalacak sekýlde para çekti.

14,300 TL toplamda para çekti bugune kadar. Hesabýnda þu anda 54,000 TL para var robot son iþlemlerde biraz zararda.

Ýyiki robota girmiþim keþke þöyle yapsaydým önceden gýrseydým diyip duruyor. Uyarýmýda yaptým Çok zor zamanlarda gelecek 6 ay 56,000 TL nin üzerine hiç çýkamayacaksýn dedim. Bunlarada hazýrlýklý ol dedim.

Þimdilik böyle devam edýyor bakalým MUTLU zararýný amortý ettý banka borçlarýný kapattý bugun konustuk sadece 700 TL borcu kalmýþ oda önemli deðil maaþtan hallederým dedý.

Buda böyle bir hikaye tabi gerçek hikayeler.

Sermaye sorunu ve bir iþ bulma sorunu çözmedýgýnýz sürece gerçekçi olmak gerekirse imkansýz degýl ama iþiniz çok zor. Manuel trade etsen küçük parayla döndüremeyeceksýn döndürsen ýstýkrar olmayacak rýske gýrsen para býtýnce ýflas edecen. robota donsen kucuk sermayeyle ancak aracý kuruma ve ýdeal termýnalýne para yedirirsin.

Bir iþ bulunmalý asgarý ucret fýlan farketmez. Daha sonra bu iþinde verdiði güvenceyle eþ dost veya bankalardan kredi ayarlanabýlýr cunku ýnsanlar sýze nasýl güvenecek iþiniz yok paranýn donmeyecegýný býldýklerýný ýcýn vermýyorlar. Bir iþiniz olursa adam nasýlsa calýsýyor dýyecekler en azýndan ýhtýmalý arttýrýrsýnýz.

Kendý harclýgýnýz cýkacagý ýcýn 3000 TL ýlede býr nebze daha rahat trade etme sansýnýz olusacak.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Öncelikle hasan tahsin hocamdan baþlayayým.

Þunu unutun kimse elindeki harika bir stratejiyi vermez vermeyecektir. Mesela ben çoðu kez farklý stratejiler üzerinde dururum.

Genellikle bunlarla ilgili stratejilerin nasýl olmasý gerektiði konusunda fikir veririm. Ama al bunu kullan diyemem yöntem bu buna benzer þeklinde yol gösteririm. Gerisi biraz gayret iþi.

Hasan tahsin hocamýn yazýlarýný görünce biraz fazla heyecan ve biraz yeniymiþsiniz gibi geldi bana belki bendende eskisinizdir. Ama yazýlarýnýzdan çýkardýðým anlam bu.

Bu sayfa aslen býr yardýmlaþma fikir beyan etme, ayný iþi yapanlarla kendi eksiklerini giderme sayfasý. Dolayýsýyla aslýnda kimseye sistem veya strateji verip para kazandýrma amacý gütmüyor.

Ýþin içinde çok fazla detay var. Bunlarý iþin içine girdikçe ve denedikçe farkediyorsunuz. Al sat tuþuna basmak kadar kolay görünen bu iþ aslýnda bir çok zorluðuda beraberinde getiriyor. Herkesin para kazandýðý dönemler olmuþtur. Zamanla þunu anlýyorsunuz SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK. Temel mesele bu. Yýllar sonra anlayabildim aslýnda. Sürdürülebilirliði saðlamak çok zor ve zaman faktörünüde iþin içine katýnca daha da zorlaþýyor çünkü sürdürülebilir stratejiler için genellikle riskin düþmesi gerekiyor riski düþürünce zamandan kaybetmeye baþlýyorsun ve bu bana göre en önemli parametre ZAMAN en deðerli hazinemiz.

Ýki tarafýda iyi dengelemek lazým ne kadar zamanda ne kadar para kazanacaðým ne kadar sürdürülebilir olacak.

Þu an söylediklerim belki size çok saçma gelecek kendý becerememiþ, ama ben öyle deðilim becerecem diyorsunuz. Bence yapabilirsiniz de imkansýz da deðil. AMa kolayda olmayacaðýnýn altýný çizerim. Belki 5 yýl sonra söylediklerim sizin gözünüzde anlam kazanacaktýr. Çünkü yaþamanýz gerekiyor bazý þeyleri.

Elinizde çok güzel stratejilerde olabilir. Mesela baþarý oraný %90 yani 100 iþlemin 90 tanesi karla kapanýyor %10 da zararla kapanýyor diyelim çok güzel gibi görünüyor deðil mi ? peki kar faktörü ne durumda 90 tane baþarýlý iþlemin toplamý %100 yapsýn. 10 tane baþarýsýz iþlemin toplamý %120 yapýyorsa strateji çöp.

Bir traderin baþarsýný bunlar belirliyor bence. Kendi iþlemlerinizde de bu ölçümü yapýp istatistik tutabilirsiniz. Herþey çok yolunda gidiyor girdiðiniz her iþlem iyi karlarla kapanýyor olabýlýr. %10 luk ihtimal bir gün gelir ve bütün denge alt üst olur.

Robotmu baþarýlý olur manuel trader mi ? Bu konuda manuel için kimi baz aldýðýmýz robot için kimi baz aldýðýmýza göre deðiþir.

Ancak teorik olarak býr robotun avantajý bir trader da olamaz ancak býr trader avantajlarý býr robota entegre edýlebilir.

Manuel cýddý baþarýlar ve sürdürülebiliriðin çok düþük olacaðýný öngörüyorum. Tabi bu benim fikrim akside ýspat edilebilir.

--------------------

alekss gelirsek.

1-Bu iþin için belli bir mýktar sermaye þart Çünkü olayýn maliyet boyutu var Komýsyon ideal veri terminali ücertlendirmesi.

Þöyle ornekleyeyým 3000 TL ile pastane açýlabilir mi ? açýlamaz sadece dükkan kirasýný öder ertesi ay dükkana kiliti vurursunuz ustasý iþçisi iç dekorasyonu vesairesi var bu iþin ayný onun gibi bir alt limit gerekir maliyetleri karþýlamak ve bu iþin totalde kar saðlayabilmesi için.

Sizin açýnýzdan 1. problem sermaye bu sorunu çözmeye odaklanmalýsýnýz bana sorarsanýz.

2.Manuel trade ile kazanç mümkün ancak sürdürülebilirlik ummayýn bence. Piyasanýn içinde olduðumuz için hem kendi deneyimlerim hemde yakýn çevremin deneyimlerini öðrenmek fýrsatý buldum. 80 BÝn tl sermaye ile sizin gibi bir abimiz Ýþsiz olarak bu iþe baþladý önce robot yaptý kendýne fakat uyum saðlayamayýp manuele dadandý.

Sonuç ilk 1 ayda 160,000 TL ye ulaþtý. erhan bak senýn robotu geçtim diyordu telefonda. Valla abi dikkat et bu iþler çok sakattýr fazla rýsk alma becermiþsin yapma diyemem kar etmiþsin ama dikkat et dedim.

2. ay 50,000 TL ye indi sorun kendine güven 140 kontratla iþlemlere girme kaybettikçe hýrslanma ve daha fazla rýsk alma

3. ay robota dönme 60 bin TL ye gelme.

4. ay robot dýþý manuel hareketler 70 bin TL ye çýkma.

5. Ay robot dýþý manuel hareketler 30 bin TL düþme.

6. ay amcasýnýn oðlunda 50 bin TL borç bulunarak sermaye 80 bin TL sermayeyle robota baðlama.

7. ay robot tradesi sermaye 75 bin TL.

8. ay robot dýþý manuel iþlemler 50 bin TL.

9. ay Robot dýþý manuel iþlemler 40 Bin TL.

10. Ay 30 bin TL aha sermaye bulup 70 Bin tl ile ROBOTA baðlamak.

11. Ay robotla 75 Bin tl çýktý.

12. Ay robot dýþý manuel trade 30 bin tl ye indi.

13. ay robot dýþý manuel trade 20 bin TL ye indi.

14. Ay konuþurken telefonda hüngür hüngür aðladý.

15. AY Kiralýk evinden çýktý. Amcasýnýn oðlunun dükkanýna bir yatak attý gece orada kaldý. Borçlarý ödemek için evdeki eþyalarý sattý.

Borçlar kapanmadý Eskiden yaptýgý ve dondurdugu BES'teki parayý çekti Birtek amca oðluna borcu kaldý 50 bin tl.

borsa defterini dürdü arkadaþþýnýn yanýnda iþe girdi asgari ücretin bir miktar üstünde para kazanmaya baþladý þimdi bu þekilde çalýþýyor. Bu dönem boyunca kendý ürettiði robot 1 senede %50 net kar üretti. Bütün piþmanlýðý robota uyamamasý. Senede bir kere hal hatýr sormaya konusuruz moralýný bozmamak ve hatýrlatmamak için hiç borsa konusmayýz 45 yaþýnda bir abim.

Gerçek bir batýþ hikayesi ve sadece ben þahidim. Baþka kimseyle konuþmuyordu. Üzüntüden telefonda ben bile aðladým.

Daha kaç tane var bire bir þahit oldugum ve tüm süreci beraber yaþadýðýmýz.

Bu iþ robotla olurda demiyorum manuel olurda diyemiyorum. Tamamen deneyim meselesi. Hangi tarafta deneyimliyseniz o tarafa eðilin.

Sizin yerinizde olsam Önceliðim bir iþ bulmak olurdu. BU þart bakýn þart diyorum. Bu olmadýðý zaman bu ayýn kirasýný elektiriðini nasýl ödeyecem dur iþleme gireyim demeye baþlayacaksýnýz.

Pokere cok benzer borsa her el iyi gelmez. Her zaman oyunda olmamalýsýnýz. ANcak ödemeleriniz sizi baský altýna alacak ve pozisyona mecburen girme isteðiniz oluþacak. Buda yanlýþ zaman da yanlýþ pozisyonda olmanýz demek.

Muhtemelen bu anlattýðýmýda yaþamýþsýnýzdýr dur elektýrik parasý cýksýn ay sonu gelmeden þuradan bir long acalým. Çünkü ödemen var.

Ýþ yerinde bir arkadaþým borsaya bulaþtý manuel Kolay zannedýyordu her gun 100 lýra kazansam yeter bana hacý kým verýyor 100 lýra dedi. Bende hahah tabi öyle ya ama bak kolay deðildir dedim.

Olur yaw çok degýl 100 lýra dedý bak grafikten göstereyým dedý 2 saat býrseyler anlattý. Bozuntuya vermedým hý hý olur hadi bakalým baþla olmadý bende para verýrm banada kazandýrýrsýn dedým. Tabi ben biliyorum zarar edeceðini ancak ben ne dersem diyeyim. Benim söylediklerimi kaale almýyor hiçbirþekilde ikna olmuyor kafaya koymuþ ben alacam satacam para kazanacam diye.

2 ay sonunda 15 bin TL zarar. Ne yapacam ne edecem diye geldi.

Bir adet idealgo moduluyle beaber aldýk. Bir robot kurduk idealgodan.

56.000 TL para koydu. 16 Lotla baþladý. Dedimki Hesabýn ne zman 56 nin üzerine çýktý para çek kredilerini kapat. Ancak 56 bin TL nin altýnda asla para çekme dedim. Robota mudahle yok sadece ekraný izleyeceksin dedim.

Robota mudahle edeceksen bený unut kafana gore takýlabýlýrsýn dedým.

Tam olarak harfiyen uydu dedýklerýme her 56 binin üzerinde 56,000 TL kalacak sekýlde para çekti.

14,300 TL toplamda para çekti bugune kadar. Hesabýnda þu anda 54,000 TL para var robot son iþlemlerde biraz zararda.

Ýyiki robota girmiþim keþke þöyle yapsaydým önceden gýrseydým diyip duruyor. Uyarýmýda yaptým Çok zor zamanlarda gelecek 6 ay 56,000 TL nin üzerine hiç çýkamayacaksýn dedim. Bunlarada hazýrlýklý ol dedim.

Þimdilik böyle devam edýyor bakalým MUTLU zararýný amortý ettý banka borçlarýný kapattý bugun konustuk sadece 700 TL borcu kalmýþ oda önemli deðil maaþtan hallederým dedý.

Buda böyle bir hikaye tabi gerçek hikayeler.

Sermaye sorunu ve bir iþ bulma sorunu çözmedýgýnýz sürece gerçekçi olmak gerekirse imkansýz degýl ama iþiniz çok zor. Manuel trade etsen küçük parayla döndüremeyeceksýn döndürsen ýstýkrar olmayacak rýske gýrsen para býtýnce ýflas edecen. robota donsen kucuk sermayeyle ancak aracý kuruma ve ýdeal termýnalýne para yedirirsin.

Bir iþ bulunmalý asgarý ucret fýlan farketmez. Daha sonra bu iþinde verdiði güvenceyle eþ dost veya bankalardan kredi ayarlanabýlýr cunku ýnsanlar sýze nasýl güvenecek iþiniz yok paranýn donmeyecegýný býldýklerýný ýcýn vermýyorlar. Bir iþiniz olursa adam nasýlsa calýsýyor dýyecekler en azýndan ýhtýmalý arttýrýrsýnýz.

Kendý harclýgýnýz cýkacagý ýcýn 3000 TL ýlede býr nebze daha rahat trade etme sansýnýz olusacak.
    erhan bey söylediklerinize katýlýyorum artýk manuel iþlem yaparak bu piyasada ayakta durmak her gecen gün imkânsýzlaþýyor
    artýk her gün piyasayý takip edemediðimden manuel trade i býraktým , aracý kurumum robot iþlemi izin vermiyor , aracý kurumu deðiþtirip robot iþlemlere baþlayacaðým , baðlayacaðýn robotun varmý derseniz yok idealgo da hazýr indikatörler var ama idealgo aboneliðim yok ,fiyat temelli ,fiyat nereye giderse yön oraya gidebilen kullanmadýðýnýz ,paylaþmakta bir sakýnca görmediðiniz veya kullanmaktan vazgeçtiðiniz sistemleri özelden veya buradan yazarsanýz sevinirim, çok karlý bir sistem falan da olmasýn para sayma makinam yok para saymayýda fazla sevmem
    Son düzenleme : alekss; 13-11-2019 saat: 21:03.

6.  Alýntý Originally Posted by alekss Yazýyý Oku
    erhan bey söylediklerinize katýlýyorum artýk manuel iþlem yaparak bu piyasada ayakta durmak her gecen gün imkânsýzlaþýyor
    artýk her gün piyasayý takip edemediðimden manuel trade i býraktým , aracý kurumum robot iþlemi izin vermiyor , aracý kurumu deðiþtirip robot iþlemlere baþlayacaðým , baðlayacaðýn robotun varmý derseniz yok idealgo da hazýr indikatörler var ama idealgo aboneliðim yok ,fiyat temelli ,fiyat nereye giderse yön oraya gidebilen kullanmadýðýnýz ,paylaþmakta bir sakýnca görmediðiniz veya kullanmaktan vazgeçtiðiniz sistemleri özelden veya buradan yazarsanýz sevinirim, çok karlý bir sistem falan da olmasýn para sayma makinam yok para saymayýda fazla sevmem
    Ýyi bir robot alsan bile önemli olan iyi bir planlama çerçevesinde hareket edebilmek.

aramýzdan herhangibirinden çýkacak robot en az 6 ay 0 üretim yapmýþ olacak.

en az 15,000 puan maxdd yiyebilecek bir sistem olacaktýr.

SOrulara cevap istiyorum mumkunse sizin iyiliðiniz için;

1-Sermaye ne kadar ?

2- Bu sermayenin ne kadarýný kullanacaksýn ?

3-içinden para çekmen gerekecek mi ?

4-1 sene hiç para kazanmasan bile hala devam edebilecekmisin ?

5-Wps server kiralacakmýsýn ?

6-Komýsyon oranýn kaç olacak ?

7-Ýdeal terminalinin ücreti kurumamý ait olacak ?

8-Çýkmak istediðin para hedefi ne ?

9-Sermayen nere yükselince para çekeceksin ?

Cevaplarýna göre sorular artabilir.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Ýyi bir robot alsan bile önemli olan iyi bir planlama çerçevesinde hareket edebilmek.

aramýzdan herhangibirinden çýkacak robot en az 6 ay 0 üretim yapmýþ olacak.

en az 15,000 puan maxdd yiyebilecek bir sistem olacaktýr.

SOrulara cevap istiyorum mumkunse sizin iyiliðiniz için;

1-Sermaye ne kadar ?

2- Bu sermayenin ne kadarýný kullanacaksýn ?

3-içinden para çekmen gerekecek mi ?

4-1 sene hiç para kazanmasan bile hala devam edebilecekmisin ?

5-Wps server kiralacakmýsýn ?

6-Komýsyon oranýn kaç olacak ?

7-Ýdeal terminalinin ücreti kurumamý ait olacak ?

8-Çýkmak istediðin para hedefi ne ?

9-Sermayen nere yükselince para çekeceksin ?

Cevaplarýna göre sorular artabilir.
    dostum sermaye çok kýsýtlý 2,400 tl
    2 kontratla iþlem yapacam ( ilk etapta 1 kontrat yapabilirim )
    wps kiralanmayacak
    para az olunca çok acil bir durum olmazsa para çekilmeyecek
    ideal de hisse ve viop yuzelsel kullanýyom ( idealgo abonesi deðilim ) idealdata ücreti sorun deðil
    1 sene para kazanmazsa parayý bitirinceye kadar devam ederim
    komisyon makul seviyede
    geceye flat girebilmek istiyorum

Sayfa 252/350 ÝlkÝlk ... 152202242250251252253254262302 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •