A1 Capital kim diye bakarken ben de kendimi burayý okurken buldum. Sn. hayek yazdýklarýnýz çok faydalý oldu. Biraz inceledim, az da olsa pay alacaðým aklýma gelmezdi.
Þirket yapýsý, gelecek beklentileri, büyüme hikayesi, deðerlemede taþýdýðý iskonto gibi konular yatýrým yaparken önemli, bu þirkette bu noktalara yüzeysel bakma fýrsatý bulabildim. Olumlu olan þeyler kadar olumsuz bulduklarým da var ama yorumlayacak düzeyde hakim deðilim.
Benim yatýrým yaparken önemsediðim bir diðer nokta da þirket sahibi, ana ortak. Halka açýklýk oraný bu denli yüksek olmasý açýkçasý hoþ görünmüyor bana. Bir kazanç saðlanacaksa þirketin hakiminin ortak olarak fayda saðlamasýný doðru bulurum.
Baktýðýmda paylar alýnýyor, paylar satýlýyor, þirketler devrediliyor, ortaklýk yapýlarý deðiþiyor, arsa satýlýyor, yeni yatýrýmlar planlanýyor, sermaye arttýrýmý var, belki iþtirak halka arz edilecek, þahýsa borçlanma var.....
birçok þey var, holdingin önünde güzel fýrsatlar var, iþler düzgün yapýlýrsa da þahsi deðerlememe göre iskontolu ama ben dümende net bir ortak görmek isterdim.
Sn Hayek Ýlginize istinaden fikrinizi almak isterim.
Hissenin hareket tarzý alýþtýðýmýn ötesinde hareketli olabiliyor. Asla ve asla Yatýrým Tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri