Originally Posted by
tarik1234
Halka açýk ortaklýklarýn bedelli sermaye artýrýmý yoluyla çýkarýlacak paylarýnýn halka arzý
MADDE 12 � (1) Halka açýk ortaklýklarýn bedelli sermaye artýrýmlarýnda Kurula baþvuru öncesinde aþaðýdaki iþlemler yapýlýr:
a) Kayýtlý sermaye sisteminde yönetim kurulu, artýrýlacak sermaye miktarýný ve satýþ esaslarýný belirleyen bir karar alýr.
b) Esas sermaye sisteminde yönetim kurulunca, esas sözleþmenin sermaye maddesinin deðiþikliðini içeren madde tadil tasarýsý hazýrlanýr. Madde tadil tasarýsý, konuya iliþkin yönetim kurulu kararý ve ortaklýðýn mevcut sermayesinin ödendiðine iliþkin mali müþavir raporu ile birlikte, Kurulun uygun görüþünü almak üzere Kurula gönderilir. Madde deðiþikliðine iliþkin Kurulun uygun görüþünü takiben azami altý ay içinde yapýlacak genel kurul toplantýsýnda sermaye artýrýmý kararý alýnýr. Altý ay içerisinde genel kuruldan geçirilerek onaylanmayan tadil tasarýsý geçerliliðini yitirir.
II. KISIM 10
c) Yeni pay alma haklarýnýn kýsmen ya da tamamen kýsýtlanmak istenmesi durumunda; bu hususun, kayýtlý sermaye sisteminde esas sözleþme ile yetkili kýlýnmýþ yönetim kurulunun alacaðý sermaye artýrýmý kararýnda, esas sermaye sisteminde ise genel kurulun alacaðý sermaye artýrýmý kararýnda açýkça belirtilmesi gerekir. Bu genel kurulda, yeni pay alma haklarýnýn kýsmen ya da tamamen kýsýtlanmasýnýn genel kurul toplantý gündemine alýnmýþ olmasý ve yönetim kurulu tarafýndan yeni pay alma haklarýnýn kýsýtlanma nedenlerinin ortaklarýn bilgisine sunulmasý zorunludur. Kayýtlý sermaye sisteminde, yönetim kurulunun yeni pay alma haklarýný kýsýtlama kararý, Kurulun kayýtlý sermaye sistemine iliþkin düzenlemeleri çerçevesinde ilan edilir.
(2) Bu maddenin birinci fýkrasýnda belirtilen iþlemlerden sonra bu Tebliðin 3 numaralý ekinde, paylarý GÝP listesinde bulunan ortaklýklar tarafýndan ise bu Tebliðin 4 numaralý ekinde belirtilen belgelerin eklendiði bir dilekçe ile sermaye artýrýmýna iliþkin yetkili organ kararýnýn tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ortaklýk ya da yetkili kuruluþ tarafýndan izahnamenin onaylanmasý için Kurula baþvurulur.
(3) Esas sermaye sisteminde artýrýlacak sermayeyi temsil eden paylardan satýlmayanlara iliþkin satýn alma taahhütnamesi verilmesi zorunludur.
Þair burada açýk açýk söylemiþ
Yer Ýmleri