Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 146/564 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon
Arama sonucu : 4510 madde; 1,161 - 1,168 arasý.

Konu: GLRYH - Güler Yatýrým Holding

1. tahvil ihracý kredi için yapýlýyor tahvilde ana para vade sonunda ödeniyor banka kredisi alsan faiz ve anapara hemen ödemeye baþlarsýn finansman þekli olarak tahvil krediden çok daha iyi
    bu þirketler spk denetiminden geçiyor ve kimsenin babasýnýn oðlunun deðil onlarca örnek var spk yakalayýp ceza kestiði a1 rta dan kesti gulerede kesti
    gukerin sermaye artýþý ile a1 tahvili arasýnda ne iliþki var direk varlýk aktarýmýna girer 3 seneden aþaðý olmayan hapis cezasý mevcut fazlasýyla iþi uç noktalara taþýmýþsýn
    rta büyüme ve 2021-2023 projeksiyonunu bilmiyoruz zaten tahsislinin çoðu a1 ve yatýrým için kullanýlacak
    rta devlet iþ yapmaya baþladý ve vadeler uzun 6-12 ayda tahsilat yapabiliyorlar bunu yönetebilmek için güçlü nakit akýþý gerekli eskiden kamu ihalelerine rta girmiyordu bayi üzerinden almaya çalýþýyordu ve bu sebeple ihale alýnamýyor karda yapýlmýyordu nakit akýþýnýn güçlendirmesinin amacý bu herþeyi kötüye yormamak gerekli
    rta kamu iþ yaparsa cirosu kit hariç diðer ürünlerindede onlarca kat artar ama kamu aselsan dahil zamanýnda ödeme yapmýyor bunu kaldýracak finansal güç gerekli rta yapýlanda bu gücü saðlamak rta cari oraný 2 ve bu oran korunursa kamudan yüksek volümlü iþler rahatlýkla alýnýr ciro ve karlýlýk artar
    her þeye olumsuz bakýyorsunuz ben rta 5-6 yýldýr takip ederim gülere bu yýl yeni baktým adamlar ortadoðu vs küresel oyuncu olmak istiyorlar bunda rta halka arzýný yapan a1 olmasý ve tüm bilgileri zaten biliyor ve potansiyelini bilmesinin etkisi büyük
    bence iki þirket açýsýndanda olumlu olacak kamu iþleri karlý deva neydi ne oldu ama güç gerekli bu güç sermaye artýþlarý ile saðlanýyor

2. “Uçan kuþ bile eþini bilir ve sürüsünü bulur. Sen insansýn. Ýçine karýþacaðýn insanlarý iyi seç.” Kutadgu Bilig | Yusuf Has Hacip
    Finansal piyasalar hiç bir zaman varýþ yeri içermez; hep bir gidiþ vardýr. Bu gidiþatta yapýlmasý gereken þey yoldan çýkmaya meyledenleri ifþa edip gemi azýya almasýnýn önüne geçmektir. Aksi halde bu tür hikayelerin ne kadar hazin bir sonla bittiði biz yatýrýmcýlar tarafýndan senelerdir tecrübe edilmiþ vaziyette ve bunlarýn hepsi bu forumun çeþitli yerlerinde sayfalarca duruyor.

"rta devlet iþ yapmaya baþladý ve vadeler uzun 6-12 ayda tahsilat yapabiliyorlar bunu yönetebilmek için güçlü nakit akýþý gerekli"

Burada, "finansal açýdan güçlendirilmesi gereken" þirkete hisse geri alýmlarý yaptýrýp, daha üzerinden sadece 1 gün geçtikten sonra hisse satýp ayný þirkete sermaye koyan bir yönetim anlayýþýný sorguluyoruz. Niyet diyorum kýsacasý NiYET !

Maksimum dikkat...

3. Tarýk1234, sizi hatýrladým. Geçen Nisan veya Mayýs ayý gibi rta ile ilgili mesajlar atýyordunuz. Primli bedelli sermaye artýrýmýnýn þirket için iyi olacaðýný söylemiþtiniz. Ben de Vedat Akgiray spk baþkaný iken gsray hissesinde bunun yapýldýðýný ve yatýrýmcýnýn maðdur edildiðini söylemiþtim.

Yazmama kararý aldýðým için uzun süredir yazmýyorum. Fakat içi dolu teknik tartýþmalar yapýldýðýný gördüðüm için dayanamadým ve yazmak istedim.

Öncelikle þunu söyleyeyim; rta'da bir yýlýmý doldurmak üzereyim, maliyetim düþük. Bir kýsmýný satmýþ olsam da hala elimde hisse var, maliyetim düþük olduðu için tahammül seviyem yüksek.

Þimdi yukarýdaki tartýþmada iki tarafýn da haklý olduðu konular olmakla birlikte ben hissedarxd isimli arkadaþa yakýn düþünüyorum. Yaptýðýnýz iþler yasal olabilir, teknik olarak mevzuat size izin verebilir. Ama bu durum etik olarak haklý olduðunuz anlamýna gelmez. Þirketinizi %99,5 halka açmanýza mevzuat izin veriyor olabilir, ama bu durum ne derece doðrudur, piyasa -güven baðlamýnda- bunu nasýl karþýlar bunlarý düþünmek zorundasýnýz.

Veya diðer bir örnek, bir þirketinizde yapacaðýnýz bedelli sermaye artýrýmýndan gelen fonu baþka bir þirketinizin yatýrýmý veya ihtiyacý için kullanýyor olabilirsiniz. Bu kullandýrýmýn karþýlýðý olarak tahsisli sermaye artýrýmý yapmanýza mevzuat izin veriyor olabilir. Açýk yazmak gerekirse rta'da tahsisli sermaye artýrýmý þartýyla gülerdeki bedelli sermaye artýrýmýna onay verilmiþ olabilir, bu durum mevzuat açýsýndan da sýkýntý doðurmayabilir. Hatta bedelli ve tahsisli artýrýmlar hem güler hem rta için uzun dönemde pozitif büyüme hikayelerine kaynak saðlayabilir. Bu ihtimali düþündüðüm için hala elimde hisse var zaten.

Fakat tahsisli sermaye artýrýmýnýn kýsa dönemde rta hisse fiyatý üzerinde baský yaratacaðý çok aþikar. Hal böyleyken süreci aðýrdan almanýz, spk onaylamasýna raðmen ne bedelli, kamuya açýklamanýza raðmen ne de tahsisli sermaye artýrýmlarý ile ilgili bir an önce kararlar alýp süreci hýzlandýrmamanýz etik olarak doðru deðildir. Böyle bir keyfiliðe spk nasýl izin verebiliyor çözebilmiþ deðilim.

Benim gibi birçok iyi niyetli yatýrýmcý var hissede. Malesef hepsi maliyet anlamýnda benim kadar þanslý deðil. Twitter da yazan bazý kiþilerin doðru yöntemlerle hak aradýðýný düþünmüyorum. Niyetleri kötü olmamakla birlikte sabah akþam küfreden bu kiþilerin þirkete ve hisseye zarar verdiðini düþünüyorum.

Diðer taraftan, þirketin "hisse bu iner de çýkar da" tavrý geçerli bir tavýr deðil. Hisse fiyatýnýn inip çýkmasý þirketi ilgilendirmez. Aslýnda ilgilendirir ama detayýna burada girmeyelim. Þirketin þeffaf bir biçimde yatýrýmcýlarýný bilgilendirmesi ise baþka bir konudur, yasal bir yükümlülüktür. Ayýn 17'sinde vergi dairesine sunduðunuz gelir tablosunu ayný gün kap a bildirmek zorundasýnýz ama siz yine keyfi bir þekilde iki gün sonra gönderiyorsunuz. Bunlar anlaþýlýr þeyler deðil.

Neyse fazla uzattým. Son olarak þununla bitireyim; türüne ender rastlanan bir salgýn, biyoteknoloji þirketinizin kapýsýna büyük bir fýrsat getirmiþ, üstüne borsa tarihinde görülmemiþ bir yatýrýmcý akýný neticesinde aracý kurumunuza yine parlak bir büyüme fýrsatý doðmuþ. Bütün bu fýrsatlar güzel deðerlendirilseydi, herkesin gýpta ile bakacaðý bir "baþarý hikayesi" çýkabilirdi. Biraz zor olsa da hala olabilir. Hissedarxd arkadaþýn dediði gibi herþey niyete baðlý.

4.  Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
    Finansal piyasalar hiç bir zaman varýþ yeri içermez; hep bir gidiþ vardýr. Bu gidiþatta yapýlmasý gereken þey yoldan çýkmaya meyledenleri ifþa edip gemi azýya almasýnýn önüne geçmektir. Aksi halde bu tür hikayelerin ne kadar hazin bir sonla bittiði biz yatýrýmcýlar tarafýndan senelerdir tecrübe edilmiþ vaziyette ve bunlarýn hepsi bu forumun çeþitli yerlerinde sayfalarca duruyor.

"rta devlet iþ yapmaya baþladý ve vadeler uzun 6-12 ayda tahsilat yapabiliyorlar bunu yönetebilmek için güçlü nakit akýþý gerekli"

Burada, "finansal açýdan güçlendirilmesi gereken" þirkete hisse geri alýmlarý yaptýrýp, daha üzerinden sadece 1 gün geçtikten sonra hisse satýp ayný þirkete sermaye koyan bir yönetim anlayýþýný sorguluyoruz. Niyet diyorum kýsacasý NiYET !

Maksimum dikkat...
    Geri alým yaptýðýnda Covit mevzu tam yoktu ve tutarlar düþüktü hisse 1 TL civarýndaydý geri alýnan paylar evladiyelik deðildir bim vs örneklerde olduðu gibi deðeri gelince verilip karda yapýlýr illa uv tutmak gerekmesi manasýz hisse çýkmaya baþladý geri alým durdu Covit yatýrým hýzlanmasý bilanço satýþ büyümesi vs bu çok normal Güler %99 halka açýklýk mevzunda daha öncede yazdým bu yanlýþ üstüne %300 bedelli açýklýyorsun hiç etik deðil ben olsam spk yerine bedelliye izin vermeZdim , þirketin avukatý yada savunucusu deðilim ama. Paranýn kullanma yerleri benim için olumlu giriþim sermayeleri çok primli ve hikaye yaratýyor portföy yönetim revaçta a1 zaten belli tek kafama takýlan rta yatýrýmý ne kadar gerekli ?

5.  Alýntý Originally Posted by Soranoglu Yazýyý Oku
    Tarýk1234, sizi hatýrladým. Geçen Nisan veya Mayýs ayý gibi rta ile ilgili mesajlar atýyordunuz. Primli bedelli sermaye artýrýmýnýn þirket için iyi olacaðýný söylemiþtiniz. Ben de Vedat Akgiray spk baþkaný iken gsray hissesinde bunun yapýldýðýný ve yatýrýmcýnýn maðdur edildiðini söylemiþtim.

Yazmama kararý aldýðým için uzun süredir yazmýyorum. Fakat içi dolu teknik tartýþmalar yapýldýðýný gördüðüm için dayanamadým ve yazmak istedim.

Öncelikle þunu söyleyeyim; rta'da bir yýlýmý doldurmak üzereyim, maliyetim düþük. Bir kýsmýný satmýþ olsam da hala elimde hisse var, maliyetim düþük olduðu için tahammül seviyem yüksek.

Þimdi yukarýdaki tartýþmada iki tarafýn da haklý olduðu konular olmakla birlikte ben hissedarxd isimli arkadaþa yakýn düþünüyorum. Yaptýðýnýz iþler yasal olabilir, teknik olarak mevzuat size izin verebilir. Ama bu durum etik olarak haklý olduðunuz anlamýna gelmez. Þirketinizi %99,5 halka açmanýza mevzuat izin veriyor olabilir, ama bu durum ne derece doðrudur, piyasa -güven baðlamýnda- bunu nasýl karþýlar bunlarý düþünmek zorundasýnýz.

Veya diðer bir örnek, bir þirketinizde yapacaðýnýz bedelli sermaye artýrýmýndan gelen fonu baþka bir þirketinizin yatýrýmý veya ihtiyacý için kullanýyor olabilirsiniz. Bu kullandýrýmýn karþýlýðý olarak tahsisli sermaye artýrýmý yapmanýza mevzuat izin veriyor olabilir. Açýk yazmak gerekirse rta'da tahsisli sermaye artýrýmý þartýyla gülerdeki bedelli sermaye artýrýmýna onay verilmiþ olabilir, bu durum mevzuat açýsýndan da sýkýntý doðurmayabilir. Hatta bedelli ve tahsisli artýrýmlar hem güler hem rta için uzun dönemde pozitif büyüme hikayelerine kaynak saðlayabilir. Bu ihtimali düþündüðüm için hala elimde hisse var zaten.

Fakat tahsisli sermaye artýrýmýnýn kýsa dönemde rta hisse fiyatý üzerinde baský yaratacaðý çok aþikar. Hal böyleyken süreci aðýrdan almanýz, spk onaylamasýna raðmen ne bedelli, kamuya açýklamanýza raðmen ne de tahsisli sermaye artýrýmlarý ile ilgili bir an önce kararlar alýp süreci hýzlandýrmamanýz etik olarak doðru deðildir. Böyle bir keyfiliðe spk nasýl izin verebiliyor çözebilmiþ deðilim.

Benim gibi birçok iyi niyetli yatýrýmcý var hissede. Malesef hepsi maliyet anlamýnda benim kadar þanslý deðil. Twitter da yazan bazý kiþilerin doðru yöntemlerle hak aradýðýný düþünmüyorum. Niyetleri kötü olmamakla birlikte sabah akþam küfreden bu kiþilerin þirkete ve hisseye zarar verdiðini düþünüyorum.

Diðer taraftan, þirketin "hisse bu iner de çýkar da" tavrý geçerli bir tavýr deðil. Hisse fiyatýnýn inip çýkmasý þirketi ilgilendirmez. Aslýnda ilgilendirir ama detayýna burada girmeyelim. Þirketin þeffaf bir biçimde yatýrýmcýlarýný bilgilendirmesi ise baþka bir konudur, yasal bir yükümlülüktür. Ayýn 17'sinde vergi dairesine sunduðunuz gelir tablosunu ayný gün kap a bildirmek zorundasýnýz ama siz yine keyfi bir þekilde iki gün sonra gönderiyorsunuz. Bunlar anlaþýlýr þeyler deðil.

Neyse fazla uzattým. Son olarak þununla bitireyim; türüne ender rastlanan bir salgýn, biyoteknoloji þirketinizin kapýsýna büyük bir fýrsat getirmiþ, üstüne borsa tarihinde görülmemiþ bir yatýrýmcý akýný neticesinde aracý kurumunuza yine parlak bir büyüme fýrsatý doðmuþ. Bütün bu fýrsatlar güzel deðerlendirilseydi, herkesin gýpta ile bakacaðý bir "baþarý hikayesi" çýkabilirdi. Biraz zor olsa da hala olabilir. Hissedarxd arkadaþýn dediði gibi herþey niyete baðlý.
    Tahsisli sermaye küçük yatýrýmcý açýsýndan en iyi sermaye artýþ. Yöntemidir 2.5 milyon sermaye artýþý ile 50 milyon kaynak þirkete girecek öz sermaye 50 milyon artacak senin þirketteki payýn otomatik hiç bir para ödemeden kar gibi artacak kim tahsisli sermaye artýrýmý yaparsa þirket hisseleri yükselir normali Budur diðer mevzu %100 haklýsýn halka açýklýðý %99 çýkar sonra bedelli açýkla etik deðil ben spk yerinde olsam onaylamazdým ama maalesef mevzuat böyle ayný þeyler önce patron hisse satýþý sonra bedelli sermaye artýmý hep böyle oluyor Güler sermaye arttýrýmý yapmadan rta karar almak ne kadar doðru olur ama süreç kýsa zamanda bitmeli hisseyi baskýladýðý kesin tabi bu baskýlamada düþen kar marjlarý yükselen rekabet aþý ve hikayenin azalmasýnýnda etkisi çok büyük

6. sabahtan beri sozde yatirimci iliskileri ozcan beye ulasmaya calisiyorum...malesef...adam yatirmis yatirimciyi....

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Bi sorun var sanirim bölunme ile ilgili...yatirimci iliskileri ile malesef...gorusemedim....varmi gorusebilen vs

8. Sekretere telimi biraktim..Özcan beni yarin ögleye kadar aramassa oraya gelcegim dedim..[emoji6]Ama geri doncegini sanmam.Yahu yokmu ist da bunlara yakin biri bi kurþun döksün gidip..adam bi tele bakar derki söylede böyle...En son #fonet te boyle olmustu 4 ten 20 ye gitti.[emoji6]

Sayfa 146/564 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •