Originally Posted by
hayek
guler : 71 milyon kar : 285 milyon piyasa değeri (bi de 90 milyon kasa da para var)
rtalb : 76 milyon kar : 860 milyon piyasa degeri
makastaki anormallige bakarmisin
boyle sacma sapan bir fiyatlama olabilirmi ?
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Daha önce de söylediğim gibi ben de ağırlık RTA olsa da hem Güler hem de RTA var. Güler az dediğime bakmayın 6 haneli bir rakamdan bahsediyorum fakat kıyaslamanın RTA üzerinden yapılması doğru değil. Birine alıcı çekeceğiz diye RTA'yı basamak yapmaya gerek yok. "İkisinin de patronu aynı o yüzden bu kıyaslama" şeklinde gelecek bir argümanı da yerinde bulmadığımı şimdiden söylemek isterim.
RTA bir teknoloji şirketi hem de pandemi sonrası dünyada en önemli sektör haline gelen bioteknoloji alanında faaliyet gösteren bir şirket. Maalesef unutuluyor; her zaman teknoloji şirketleri daha yüksek değerden işlem görürki şu anda 11 F/K zaten çok düşük bir rakam. Ayrıca faaliyet raporunu okuyanlar görmüştür; bu yıl içinde başlayan 6 adet arge çalışması var. Bunlardan herhangi biri roket etkisi yapabilir. Teknoloji şirketlerinin avantajı budur.
İki hisse için de geleceğin parlak olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hala al-sat riskine girmeden beklemeye devam ediyorum.
"Boğa piyasaları kötümserlikle doğar, şüphecilikle büyür, iyimserlikle olgunlaşır, coşkuyla ölür”
Yer İmleri