Originally Posted by
Hissedarxd
Beni asýl güldüren RTA baþlýðýnda bu hareketin artan vaka sayýlarýyla ilgili olduðu konusundaki "uzman" görüþleri.

Okudukça gülüyorum.

Adamýn derdi, burada uygun bir ortalama oluþturup mal kitlemek. Aslýnda bu sayýlarýn tam da bu günlerde bu derece yüksek olmasý arayýpta bulamadýðý þey. Adam her taraftan ballý, kurban olduðum verdikçe veriyor...

Estaðfurullah. Senden baþka uzman yok bu alemde...
Sadece ufak bir eleþtiri yapmak istiyorum: Murat'çýðýný olduðundan çok daha güçlü gösteriyorsun. Her taþýn altýnda onun olduðunu, her hareketi onun kontrol ettiðini düþünüyorsun. Ortalýkta 30 milyon RTALB, yaklaþýk bir o kadar da GLRYH hissesi var. Bu adamýn parasý hiç bitmiyor, aldýkça alýyor, sattýkça satýyor... Tabii ki patron olarak en fazla etkisi olan kiþi odur; ama tüm iplerin onun elinde olduðunu sanmak çok fazla iddialý.
Unutmayalým, senin Murat'çýðýn, ilk harekette 4,5 TL'den baþlayarak en son 7-8 TL'ler civarýnda þahsýna ait GLRYH hisselerini sattý. Hissenin nereye gittiði malum... Demek ki bazý hareketler onun havsalasýnýn bile üzerinde olabiliyor!..
Bugün A1 Capital ve GLRYH bu yerlere geldiyse, bu çok büyük ölçüde pandemi ortamýna ve RTA'nýn saðladýðý yüksek baþarý sayesindedir. Bundan sonra da bu tahtada beklenenin üzerinde bir hareket olacaksa, bu da RTA sayesinde olacaktýr. Yani demek istediðim, olsa olsa RTA sayesinde olabilir. RTA'da önemli bir hareket olmazsa, burada da olmaz. Al sana bir uzman görüþü...
Bugünkü hareketin RTA'da baþladýðý açýkken, sanki GLRYH tahtasýndaki hareketlerden dolayý tavan-tavan olduðunu düþünmek de tam bir uzman görüþü.
Aðýrlýklý olarak kit ve swab satan bir þirketin, ülkede günlük test sayýsý 300 bini aþmýþken bundan etkilenmeyeceðini düþünmek baþka bir uzmanlýk alaný olsa gerek.
Sanki baþka hisselerin tahtasýnda hiç dolap dönmüyormuþ gibi, her mesajda dünyanýn en korkunç ve acýmasýz, bir o kadar da kudretli bir patronunun KY'yi ezmek için elinden geleni yaptýðýný yazýp durmak, hisseyi almak için niyeti olanlarý da caydýrýyor diye düþünüyorum. Bunu daha evvel de defalarca yazmýþtým. Bu temelsiz, aþýrý ve saplantýlý tutum hepimize zarar veriyor. Burasý uzman görüþü deðil. Basit, varlýðýný bilen ama allengirli iþlerden çok fazla anlamayan, her türlü entrikaya raðmen temelde iyi bir þeyler varsa eninde sonunda hak ettiði yere geleceðine inanan bir KY görüþü.
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri