Arkadaþlar sakin olun. Borsanýn kurali hiçbir hisse sonsuza kadar düþmez. Bugün yarýn tepki gelecektir.ytd.
Arkadaþlar sakin olun. Borsanýn kurali hiçbir hisse sonsuza kadar düþmez. Bugün yarýn tepki gelecektir.ytd.
Þirket paylarýnýn Borsa’da iþlem görmeye baþladýðý gün dahil olmak üzere 10 iþlem günü süreyle her gün açýlýþ seansýnda, halka arz fiyatýndan, Deniz Yatýrým aracýlýðý ile Albayrak Turizm adýna 420.000 adet günlük geçerli alým emri girilecektir. Bu teþvik kapsamýnda kullanýlacak azami kaynak; halka arz büyüklüðünün 2/3 (iki bölü üçü)’ne karþýlýk gelen 65.100.000 TL olacaktýr. Girilen emirler iptal edilemeyecektir.
Arkadaþlar bu günlük emir sadece ilk 10 günü mü kapsýyor ?
Sonrasýnda taahhüt yerine getirildi diye iptal edilir mi ?
Aynen. Anlaþýlan o.
D6603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bekleyýn satmayýn dýyenler yakýnda kaybolurlar )) buyukler sahneye yýne çýktý ...kucukler kaldýrýp buyukler basýyor malý ...Allah ky nýn sonunu hayýr etsýn ....vay beeee .milleti göz gore gore s....yorlar burda...
bu arkadaþ kendisi ile ilgili, yazýlanlarý okumaz, asla ve asla zarar etmez, her daim kardadýr, en kötü ihtimal zarardan kardadýr onu da kar hanesine yazardeðiþik bir canlý, henüz tarif edilemiyor, her zaman mutlu ve onun olduðu tahtada ky ler her zaman güvendedir. Büyüklerin planlarýný bozmak konusunda onun üstüne yoktur. Bu tahtada oynana oyunu da elbet bozacaktýr
http://www.borsagundem.com/foto-habe...sorusu/1273158
KÂRIN YÜZDE 70’ÝNÝ DAÐITACAK
SORU- Trabzon Limaný büyük talep fazlasýyla halka arz oldu. Sizden ilk yorumu alabilir miyim hisse hakkýnda?
Tarýk Asan
CEVAP- Borsada bazen yüksek talepli þekilde halka arzlar gündeme gelebilmekte. Ancak sonrasýnda borsaya geldiðinde ayný talebin devam etmemesi nedeniyle hissenin gerilemesi söz konusu olabiliyor. Benzer bir durumun Trabzon Liman Ýþletmeciliði için de geçerli olduðunu görebilmekteyiz.
Trabzon Liman Ýþletmeciliði hisselerinde ortak satýþý yoluyla 18 ve19 Ocak 2018 tarihlerinde pay baþýna 15,50 TL’den halka arz gerçekleþtirildi. Þirketin sermayesinin yüzde 30’u borsada iþleme konu olurken gerçekleþtirilen halka arzýn yüzde 85’i bireysel yatýrýmcýlara yüzde 15’i de kurumsal yatýrýmcýlara satýldý. Halka arzdan sermayesinin yüzde 5’inden fazlasýný alan herhangi bir yatýrýmcý olmadý. Bu itibarla özellikle bireysel yatýrýmcýnýn hisseye ilgi gösterdiðini söylemek yanlýþ olmayacaktýr. 24 Ocak 2017 günü borsada iþlem görmeye baþlayan hissenin ilk iþlem fiyatý ise 18 TL’den gerçekleþti. Hisse 21,86 TL’ye kadar yükselse de 30 Ocak günü kapanýþýný 16,86 TL’den tamamladý. Görüldüðü kadarýyla halka arzdan alanlar elde ettikleri kârý realize yolunu gidiyor. Satýþlarýn devam etmesi ve halka arz rakamýna gelmesi halinde ise bu defa da panik satýþlarýn gelmesi þaþýrtýcý olmayacaktýr.
Þirketle ilgili kamuya yapýlan açýklamalar içerisinde temettü politikasý ile olaný dikkat çekiyor. Açýklamaya göre 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yýllarýnda daðýtýlabilir net dönem kârýnýn asgari yüzde 70'i nakit temettü þeklinde daðýtýlacak. Ýzleyen dönemlerde de þirketin ve iþtiraklerinin yatýrým ve fon gereksinimleri, kârlýlýk ve nakit durumu göz önünde bulundurularak kâr daðýtýmý konusunda yönetim kurulunun karar alacaðý dile getiriliyor. Firmanýn 2017 dokuz aylýk dönemde 23 milyon TL kâr açýkladýðý göz önüne alýndýðýnda son çeyrekte de devam eden kârla birlikte yatýrýmcýsýna nakit temettü ödemesinde bulunacaðý anlaþýlýyor. Temettü ödemesi yatýrýmcýlarýn ilgisini çekecek önemli bir unsur olmakla birlikte halka arzdan alan yatýrýmcýlarýn satýþý sürdürmesi en azýndan daðýtýlacak kâr payýnýn oraný açýklanýncaya kadar düþüþün devam etmesine yol açabilecektir.
Biz çok gördük böyle arkadaþlarý.
Bakýn bu tahtada olanlar yatýrýmcýya saygýsýzlýktýr. Sen 6 kat talep geldi diyip 2 gün tavandan millete 2.halka arzý yapýyorsun ve kaðýdýn arkasýnda durmuyorsun. Bu güven kaybettirir yatýrýmcýya. Ama; hiçbir hisse sonsuza kadar düþmez hele ki arzdan sonra.. mutlaka bu bir operasyondur, saygýsýzca yapýlmaktadýr. Bu operasyonla da bu hisse, ******** hisseler arasýnda yerini edinir. Sabreden zararýný çýkarýr hatta kara da geçer ama; bu hissenin ********lerin elinde olduðu gerçeði akýllarda kalýr. Tarih de bunu yazar.
Neyse, kredili deðilseniz abartmadan alttan alým yapýn. Sabredin sýkýntý yapmayýn. Bu normal bir hareket deðil bariz bir operasyondur. 6 kat talep alan hisse 5 gün eksi gitmemelidir. Bu iþin dinamiðine aykýrý.
Ama biz kimiz ki akýl verelim.. asla ytd
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
asla ytd
Yer Ýmleri