Hocam Yazýmda zaten dediðim gibi yýl olmuþ ''2018 '' siz 1970 lerdesiniz .. Yazým siyasi yada ideolojik bi arguman içermiyordu ki gördüðümü önce ÖÐRENMEYE çalýþan bir yapým vardýr bana ne gösterildiði önemli deðil .. Yapýlan bu köprüler ve yollarý hakkýnda bilginiz varmý maliyetleri çalýþtýrýlan yani saðlanan istihdam konusunda ( yapýmýnda ve sonrasýnda ) araþtýrmanýz varmý bilmiyorum ama çoðu insan yazýyor google a sonra '' Oda tv . diken . abcgazetesi . t24 ve kiþisel içi boþ yandaþ veyahut muhalif haberler yorumlardan okuduklarý ile bilmiþlik taslýyor kesin konuþuyor.. Yukarýda verdiðim link bakanlýk tarafýndan açýklanan bakan tarafýndan söylenen karþýlanmasý gereken verilen deðerlerdir .. Devletin bu iþleri dýþ kredi vs ile yada kendi kaynaklarý ile yapmasý demek Bütçeyi darboðaza sokmasý demektir iþin uzamasý,eksik istihdam ve sonuç olarak zarar yazmasý demektir.Bu tür konsorsiyumlarda yapýlan iþin zamaný ve zararý kesindir ( Bknz. Yapýlamayan Almanya Berlin Havaalaný inþ . Avrupanýn en büyük ülkesi ya ) . Devlet yap-iþlet konsorsiyumuna geçmeyen araç için garanti para verse dahi bu maliyetin antlaþma sonuna kadar köprünün ve yollarýn ana maliyetini bulmasý imkansýzdýr ki bulamaz o tür bir hesap yok , Öyle o sitede bu sitede yazan gibi 3 yýlda 50 milyar dolarlar felan olabilecek yada olan gerçekçi yada gerçek rakamlar deðildir her türlü araþtýrmanýzý konsorsiyum sitesinden ve kamu sitelerinden yaparak doðru rakamlarý bulabilirsiniz ..
Kýsaca þöyle söylim o sitelerde haberler var köprüden geçmeyen her otomobil'i 90tl ile çarpýyorlar hesabý öyle buluyorlar ama gerçekte otomobil 13 tl 6 aks araç 90 tl Yani hocam senin de dediðin gibi '' Size söylenen, gösterilmek istenen þeyleri sorgulayýn. Olaylara çok yönlü bakýn. Aksi durumda yanýltýlýrsýnýz.''
? Gerçekten neye ne þekilde neden katýldýðýný merak ettim yada niçin hocam ? ..
Hocam sizin kafaya göre dolar düþsün diye herhangi bir devlet meselesinde alýnan kararý iptal etmek gerekiyorsa vay o devletin de milletinde haline kal sen saðlýcakla .. Ters indikatör çalýþtýrýrsak OHAL 'i iptal etsinler diye DOLAR yükseliyor diyorsun yani ? Ki aslýnda benim yazdýðým ile senin alýntýladýðýn yerlerin bi alakasý yok ne diyelim her düþünceye saygý duymak lazým diyelim ..

)))

Yer Ýmleri