Originally Posted by
Mgus
Harika çerçeve çizdiniz.Eyvallah.Gýda da bir tanesinde kalýyorum.Çok benziyor ama Kent gibi spekleri yok ve toplu deðil.Ama oturan boða büyük aðýr sermayeli þirketleri tervih etmem.Adamý verem ederler.
Bir bedelli artýran gýda firmasýna da girdim ama 30.06.2020 bilançosu ve faaliyet raporu facia gibi geldi bana.%2000 bedelli olsaydý da yönetim ve strateji sorunu vardý çýktým bugün.
Yatýrým yapan veya yapacak þirketlerden Sasa ve Polho derinden ilerliyor gibi geldi bana.Oto sektörüne ara mamül üreten de var.Savunma sektörü ve saðlýk önemli.Karton daha çok kente benziyor sanki. lMali analizden az çok anlarým.Kýsa bakýþým þunlar; bilançoda Kasada para varmý, varsa borca oraný, kýsa vadeli borç (kime bankayamý tedarikçilere mi veya iliþkili tarafa mý, devlete mi gibi detaylý) ile nakit benzeri hazýr parasý ne kadar, sermayesi düþük mü vb. verilere bakýp satýþlardan yönetim ve pazarlama giderleri ýsraflý mý incelerim.Gibi gibi... Biraz da þans iþi galiba...çünkü çok düþük maliyetle alýþ yaparsanýz kar hemen olur.Ünlü yatýrýmcý Buffet Japonyada perakende sektöründen hisse almýþ.
Çok uzun yazdým Ýyi akþamlar.YTD.
Karton patronuda kentýn patronu gýbý yýllarca mýlletý oyaladý karton yatýrým yaptýgýnda býle bedelllý yapmadý. kasada bok gibi para var lakýn adam en iyi para kasada ký para dýyor.
polho arazýlerý harýka sabýha gokcen yanýndaký arazý dap yapý ýle protokol ýmzalamýs ama 5 yýldýr cýivi çakýlmamýþ + lýman efsane kar yazýyor
sasa zaten aldý basýný gýttý yený sasalar bulmak lazým
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
Yer Ýmleri