Originally Posted by
Lithium
Blooomberg bir hisseyi kötülüyorsa gidecek yol uzundur derim kendi adýma
Redmi Note 8 cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesadüfen dikkatimi çekti. 25 yýldýr borsadayým. Hayatýmda Kent gýdayý hiç alýp satmadým. Ama bayramlarda þeker ve çukulatalarýný alýrým.
Hissenin temel verilerini incelediðim zaman
Hissenin piyasa deðeri : yaklaþýk 40 milyar TL (40 milyon deðil ha.. 40 milyar TL.
Ödenmiþ sermayesi:29milyon TL
Halka açýklýk oraný : %0,54 (yani %1 in bile altýnda)
Peki bu durumda borsada iþlem gören hisseyi hesaplarsak.
1 milyon 334 bin TL nominal deðerli hisse borsada iþlem görüyor. (ki bunun yaklaþýk %94 ü de yabancýlarýn elinde, bu durumda biz yerlilerin elindeki nominal hisse deðeri 93 bin TL )
Bilançosunu incelediðim zaman, bana göre bu hissenin ederi 10 TL ile 20 TL arasý bir deðer eder.
Bu durumda 10 TL den bu hisseyi toplasaydým, yerlilerin satmayacaðýný varsaysaydým , 930.000 TL ye alýnýp satýlan tüm hisseyi toplayabilirdim. (peki ben 10 TL veya 20 TL bu hisseye verir miydim? Sanmam.)
Peki nasýl oluyorda bu hisse, Türkiyenin en büyük sanayi kuruluþu olan (yýllýk cirasý 90 milyar TL) TÜPRAÞ ýn piyasa deðeri 28 milyar TL. iken bu hisse 40 milyar olabiliyor?
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer Ýmleri