Kasadaki para yatýrým için yetmiyor bedelliden gelecek para ile birlikte yatýrýmý tamamlýyacaðým diyebilirmi?
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Venus Z20 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelliden sonra piyasa da ne kadar kent hissesi olacak bilgisi olan varmý?
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Venus Z20 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normal þartlarda kar paylarýný bölünmeden önce daðýtmasý lazým deðilmi þeytan azapta olmalý ne derseniz yoksa biz önce bölünelim lot sayýsý artsýn payýmzý alalýmmý diyor zira tamam 0.54 açýklýk diyebirsin ama bölündükten sonra 6.59 kat lot sayýsý artýcak 🤫🤫🤫
Kentin 14/7/2020 tarihli KAP bildirimi ile Anasözleþmesini birlikte incelediðimde özetle;
-2024 yýlýna kadar geçerli olan 330 Milyon TL Kayýtlý Sermaye Tavaný kapsamýnda; sermaye artýrýmýna YKurulunca karar alýnabileceði,
-Sermaye Artýrýmý baþlýklý 8. maddesinde; bedelsiz sermaye artýrýmý yapmadan bedelli sermaye arttýrmasýný zorunlu kýlan bir hükmün ve engelin olmadýðý,
-Dönem Karý ve Daðýtýmý baþlýklý 27. maddesi (KAP Bildirimine konu olan hükümler) der ki; Dönem Karýnýn %5ini genel kanuni yedek akçeye ayýr; kalan paraya varsa alýnan baðýþý da ekleyip toplamýný 1. Temettü olarak tut; sonrasýnda kalan tutar varsa Genel Kurul kararýyla yöneticilere, çalýþanlara ve (sosyal sorumluluk ilkesi) kapsamýnda vakýflara Genel Kurul karar alýrsa karý daðýtabilirsin.
-Tüm bunlardan kalan kar varsa, Gkurul kararýyla kar payý verebilir veya yedek akçe fonuna aktarýlabilineceði,
-Kar daðýtýlacaksa ortaklara, kanuni yedek akçe ayrýlmadan ve Anasözleþmede kar payý verilmesi zorunlu tutulan ortak varsa bu yapýlmadan, baþka bir yedek akçeye kardan aktarma yapýlamayacaðý veya sosyal amaçla yöneticiye, çalýþana ve vakýflara kar payýndan aktarma olamayacaðý,
gibi bilgi ve deðerlendirmeye sahip oldum.
Kaldý ki, þirketin en yetkili organý Gkurul ile icra organý þirket adýna irade açýklamaya yetkili iken SPK bu organlarýn yerine geçip sana bedelli uymaz sen bedelsiz artýr diyebilir mi? Gerçekten bilemiyorum.Baþka bir istisnasý yetki mevzuatý olabilir mi.
Örnek varsa bilgilenirim.
Ama þu açýk ki, Kentin bedelsiz potansiyeli þimdide var ileride de devam edecektir.
Selamlar, saygýlarla birlikte tamamen kendim için yaptýðým araþtýrmadýr.
YTD.
Bedellnin ardýnda yuzde 50 bedelsiz gelebilir
arkadaslar ben malý musavýrým fazla acýklama yapmadan ýzlýyorum.bazende sorular soruyorum forumda cogu kýsýnýn mevzuatla ýlgýlý býlgýsý az duzeydebunu goruyorum ký bu normaldýr.ACIKLAYAYIM.ACIKLADIKLARIMI DENETIM SIRKETLERINE YADA SPK'YA ACIP SORABILIRSINIZ.;
NOT 15 SENE DENETIM FIRMASI ERNST AND YOUNDA DENETCI OLARAK CALISTIM BILGINIZ OLSUN..
BEDELLI SERMAYE ARTISI SURECI NORMAL OLARAK DEVAM EDIYOR(SIRKETE SORDUM CEVABI GELDI.ISTEYENE GONDERIRIM)
BASVURU ÞEKÝLE UYGUN OLMADIGI ICIN BASVUU YENILENDI HATIRLARSANIZ.BU SURECI UZATIR SADECE AMA ENGELLEMEZ CUNKU ÞEKLEN UYGUN OLMAYAN BASVURUYU SPK KABUL ETMEZ.BASVURUYU DOGRU SEKILDE YAPIN DIYEREK SIRKETTEN TEKRAR BASVURU ISTEDILER.(EGER BASVURU ÞÝRKETÝN BÝLANCO KALEMLERIYLE ILGILI OLSAYDI ÞEKLÝ BASVURU ÝSTEMEZLERDÝ.DEMEK KI BILANCO VE KALEMLERIYLE ILGILI HERHANGI BIR SIKINTI BULUNMUYOR.
ZATEN SIRKETTE SEKLI OLARAK BASVURUYU YENIDEN YAPTIK DIYE MAILIME CVP GONDERMISTIR.
KAR PAYI KONUSU BAMBASKA BIR KONUDUR.SIRKETIN KAR PAYI DAGITIMI ILE ILGILI DEGIL KAR PAYI DAGITIM POLITIKALARININ GUNCEL MEVZUATA UYUMU ILE ILGILIDIRYANI KAR PAYI DAGITIM POLITIKALARINI BUNDAN SONRA GUNCEL MEVZUATA GORE SEKILLENDIRIN DEMISLER SIRKETTE BUNU GUNCEL MEVZUATA UYARLAMISTIR.
KIMSE KALKIP KAR PAYI DAGITACAK DEMESIN.POLITIKA REVIZE EDILMISTIR.
BEDELSIZ SERMAYE ARTISI DIYE ARKADASLAR BURADA KONUSUYOR.BAKIN BILANCO KALEMININ EN ALTINDA OZKAYNAKLAR KALEMI VARDIR.
SIMDI COPY PASTE YAPIYOR VE BEDELSIZ ILE ILGILI KONUYU KENT SON BILANCOSUYLA ACIKLIYORUM.
Ö Z K A Y N A K L A R
500.379.259,00
Ödenmiþ Sermaye
28.977.661,00
Geçmiþ Yýllar Karlarý/Zararlarý
391.621.556,00
Sermaye Düzeltme Farklarý
38.943.796,00
sýrketýn sermayesý 29 mýlyon.bedellý sermaye artýsýyla bu sermaye yaklasýk 200 mýlyon cývarýna cýkacak(ortalama)
sýrketýn sermayesý 200 mýlyon olduktan sonra sermayeye akleyebýlecegý kalemler gecmýs yýl karý zararý-enflasyon duzeltmesý rakamý olarak gorunuyo býlncoda.kanunen baska kalemý ekleyemez(gayrýmenkul satýs karý varsa onuda ekler ama oyle býr kalem yok)
dolayýsýyla 391+38= 429 mýlyon TL sermayeye ekleyebýlecegý kalem ortaya cýkýyor.
200 mýlyon zaten bedellý sermaye artýsý sonrasý yený sermayesý olacak.bunu en fazla 429 mýlyona cýkartabýlýr ký bu da 1e 1 bedelsýz(2 katý) demektýr asagý yukarý. yaný bedellý sermaye artýsý sonrasý bedelsýz potansýyelý yok gýbý býrseydýr.
Dolayýsýyla burada yok bedellý verdý bedelsýzle beraber verebýlýr mý bedelsýzde verecek bunlarýn tamamý safsatadýr.Spk cýkartmaýs oldugu teblýgle ozkaynaklarda bedelsýz potansýyelý varken bedellý veremez demýstýr ancak bu konuda halka acýk sýrketlere ýstýsna getýrmýstýr.Halka acýk sýrketler bedelsýz potansýyelý varken bedellý yapýyorlar.Bu konuda anlasýlmýstýr umuyorum....
bunlar mevzuatla ýlgýlý acýklamalar spk teblýglerý .........
Býrde tahtada donen dolaplar ýle ýlgýlý tespýtler hakkýnda gorusumu belýrtmek ýsterým.
Insanlar yaným öldüm battým diye tepkiler veriyor.Býr dýger chat sýtesýnde mallarýnýzý sakýn satmayýn satarsanýz bu dýplerden kurtulamayýz taban serýsý devam eder gýbý devamlý ayný cumlelerý kullanýyorlar.
Hafýf ya da orta olceklý zekya sahýp olan býrýsý zaten tahta RUCHAN olarak bolunecegýnden ve bolundugu gun serbest marj olacagýndan ve ýzleyen dýger gunlerde %50 marj olacagýný býlýr ve bu tabaý umursamaz.cunku yukarý dogru býr alým zaten 4-5 tavana esdeger oluyor serbest marjda......
Býraz aklýmýzý kullanalým.3-4 tabaný adamlar 1 gunde alýp yerýne getýrecek fýrsata sahýpler zaten......Adýna RUCHAN denýyor............
Saygýlarýmla
Yer Ýmleri