Originally Posted by
Sierramaestra
Kentin piyasa deerinin basnda ve sosyal medyada olmas gerektiinden ok daha yksek olduu algs nedeni ile SPK tarafndan trpanland, baka bir deile SPK'nn kk yatrmcya bile bile, gre gre tokat att ok aikar. Burada halka aklk oran % 0,54 ve piyasada sadece 156874 adet lot olduundan, firmann piyasa deerinin sadece borsaya kote 156874 lot zerinden hesaplanmasnn doru olmadndan ve bu sakat hesaplamaya dayanarak Trkiye'nin en byk sanayi kurulularndan daha deerli olmas normal deil eklinde yanl bir alg yaratlmas konusunu demeyeceim. Anlata anlata dilimizde ty bitti. Adamlar ezber bozmuyor. Biz imdi olana bakalm. Hisse 1580 seviyesine geldi. Yatrm tavsiyesi olarak alglanmasn ama ben bedelli onaynn gelmemesi halinde 2 yada 3 dip daha grecei inancndaym. Burada sorulmas gereken soru u: ndii noktada bedelli onay gelirse hisse buna nasl tepki verir? Dmeye devam eder, %659 bedelli tahtay oynatmaz, hatta daha da drr diyen "statlar" devamn okumadan alttaki mesaja geebilir. Ben bedelli onaynn tahtay tekrar hareketlendireceini dnyorum. Hisse Sal gn dip olup 1151 e gerilese dahi bedelli onay gelmesi halinde yine 2000 bandn yakn hedef olarak nne koyar. (kesinlikle yatrm tavsiyesi deildir. Tavsiye verecek boyutta bir bilgim yada yetkim yok)
2. nokta bilano konusu. 10 Austosta aklanmasn beklediimiz bilano ne kadar iyi gelirse gelsin tahtaya etkisi olmaz diyen dier "statlarda" bundan sonrasn okumasn ltfen. yi bir bilano BST'te her zaman tahtaya yansr. Ama sizin istediiniz lde yansr ama sizin beklentilerinizin altnda bir oranda yansr ama biz tahtada bilanonun etkisini grrz. lk dnem bilanodaki rekor kar rakamnn daha iyi halini 2. dnem bilanoda grrsek eer haftaya farkl eyler konuuruz emin olun.
Bedelli ve bilanoyu bir kenara brakp orta vadeli dnrsek de karmzda yle bir tablo var: irket cirosunun %24 ihracata gidiyor uan. Yapm balanan ve bedelli onay sonrasnda hzlacan tahmin ettiimiz yaklak 50 milyon dolarlk Kuzey Amerika pazarna eker retecek olan tesisle birlikte ciro ve ihracat rakamlar ve dolaysyla karll mevcut durumun ok daha zerine kacaktr. Dolardaki trman da ek bir unsur olarak dnerek ihracat rakamnn art tahtay etkilemez diyen kalan son statlarda bu noktada k yapabilir.
Btn bunlarn nda ben 2675TL yi grdm hissemi yle 800 e 1000 e vermeyeceim. Bedelli bavurusunun duyurulduu ilk gn hisseyi aldm hala tayorum. Bugn deilse bedellide, bedellide deilse orta vadede seve seve bunu fiyatlayacak bu tahta. Piyasa deeri ister 5milyar TL gzksn ister 500milyar TL gzksn. Hisseye talep varsa o hissede fiyat artar. Sen istediin kadar baskla, istediin cezay istediin srede uygula. Arz talep dengesi fiyat belirler.Daha nceki dnemde benzer onlarca hissede piyasa deerinden yada F/K deerinden bamsz hisse tahtada alc budu bulmayada devam ediyor. Bu dz Aristo mant BST'te ileseydi uan F/K oran yksek olan her kat der, piyasa deeri beklentinin altnda olan her hissede ykseli trendinde olurdu. Ama byle bir eyi yaamyoruz borsada.
KENT'in KO Holding'in 43 milyar TL lik piyasa deerini atn syleyen (yada farkl firmalarla karlatran) arkadalar ncelikle KO holdingin gerekten bu paraya satlp satlamayacan bir dnsn sonra neye gre ucuz yada pahal olduuna yle karar versinler. Git al bakalm KO'u alabiliyormusun 43 Milyar'a. Deil retim tesislerini, gayrimenkukul ve menkullerini.KO markasnn altndaki irketlerin isim hakkn bile alamazsn belki o paralara. O zaman Kent'in pahalln deil Trkiye'de hisselerin neden ucuz olduunu sorgulayacaksn. O noktada da SPK gibi Kk yatrmc dman bir kurumun varl ile borsann kumar merkezi gibi alglanmasnda pay olanlar sorgulayacaksn. Bunu siyasi partizanlktan syrlarak yapacaksn hemde. nsanlar hadi Kent'i getim Tpra'dan hisse alp Trkiye'nin en byk sanayi kuruluuna ortak olmaya korkar hale geldi. KENT'in piyasa deerini deil yatmcmz bu kafaya srkleyen siyasi yada ekonomik nedenler nedir onun zerine kafa yorun. Galip gibi Cem gibi speklatrler yllardr ekmek yiyor bu piyasada. Bu adamlarn nlenemez piyasa bozucu faaliyetlerinin altnda yatan nedenleri, bu adamlarn siyasi balantlarn vs yi bir sorgulayn derim.
Ezcmle; bende yle 500 e 1000 e satlacak tek bir lot bile yok. Gn geldiinde elimdeki 162 lotu senin SPK gcyle bizi srkledikleri taban fiyatlardan deil paalar gibi "kendi istediim, uygun grdm" noktadan satacam. Bu yazda tarihe bir not olarak burada kalsn.
Herkese bol kazanlar. Selamlar sevgiler.
bugn tabanda nisbeten az denleblecek 15000 lot vard . umarm bugun haber ckmaz ve kagd braz daha aagya salarlar. ne kadar salarsalar emnmk kent tutan arkadaslarmz o kadar asagdan yukardan sattklar mallar yerne koyacaktr. . diyelim ki bugun haber ckmad?
sal gunu tbar le alm frsat doacaktr...
Bildiim tek ey, hibir ey bilmediimdir...
Namk Kemal
Yer mleri