) FDPD: Þirketin Kurul tarafýndan belirlenen kriterler çerçevesinde dönem sonu itibariyle FD pay adedi x bir yýllýk düzeltilmiþ kapanýþ fiyatlarýnýn ortalamasý þeklinde hesaplanan, fiili dolaþýmdaki paylarýnýn piyasa deðerini,
) FDPD: Þirketin Kurul tarafýndan belirlenen kriterler çerçevesinde dönem sonu itibariyle FD pay adedi x bir yýllýk düzeltilmiþ kapanýþ fiyatlarýnýn ortalamasý þeklinde hesaplanan, fiili dolaþýmdaki paylarýnýn piyasa deðerini,
merhaba,
kervan gýda gündemdeyken rakip firmalara bakayým dedim, Kent Gýda 20-30 liralardan nasýl 2000 liralara gelmiþ ve de hacmi neden çok düþük, hiç anlam veremedim,
biri açýklayabilirse lütfen sevinirim,
saygýlar
" Internet kýsýtlamasý tedbiri devamlý verilemez. "
Bu kuralmi kanun mu sadece senin tahmininmi
Biraz acarmisin..
Ayrica
Poipe gecer olur biterde..
Sence bist 100 un endegerli 3 sirketi
Marka holdineglerden pahali sirket poipe gecmesi ne bileyim bana mantiki gelmiyor...
Bi sekil yildizda kalacacktir...
Sebin neden poip olasiligini degerlendirdigini bilmek isterim..
Cevabin icin simdiden tesekur.
Ýnternet tedbiri 31 aralýk dan sonra gelebilir bulunduðu yerden baþka bir yere geçme olasýlýðý ise daha net deðil çünkü sadece bu hisse yok o durumda bir sürü hisse var o ek süre verilebilir yani 1 yýl daha verilebilir o yüzden o durum net bir durum deðil üst tarafa geçer mi o zor çünkü þirketin sahibinin halka açýk kýsma bedelli yolu ile senet vermesi gerekiyor bunun için 1 milyon lot hisseye özel bedelli sermaye artýrýmý gerekir yani 1 milyon lot hisseyi 12 milyon lota çýkartmasý gerekir yüzde 1200 bedelli sermaye artýrmasý gerekiyor bunu yönetim þu zamanda düþünmez bence çünkü yüzde 4.80 lik hissesinden vazgeçmek demek bu ama karþýlýðýnda nakit alacak oda var Rüchan fiyatýný 50 tl den belirlese karþýlýðýnda 12 milyon hisse ile 50 tl yi eþitlersek 600 milyon tl kasasýna gelir yazar bu taraftan baktýðýnýz da þirketin sahibinin de iþine gelir bu durum
Bundan sonra yatýrýmcý bazýnda ceza vermesi yada izahname vermesi gerek spk nýn internet kýsýtý için gerçi engelleyecek bir mevzuat yok bu konu muðlâk ama yine de çok dikkat çeker. Bedelli yada bedelsiz ile dolaþým deðiþmez. Yýldýz pazar icin 1 yýllýk ortalama gerek .Ana pazar için son 3 sene temettü ortalamasý %10 bunu saðlayabilir 2016 dan beri temettü verilmemiþ. Rakam yüklü olacaktýr tercih etmeyebilir. Toplu borsa dýþý satýþa izin var belki bu yolla kendilerine arz edebilirler. Böylece þirkete para girer. Diðer seçenek pöip öyle korkulacak bir yaný yok. Son seçenek kottan ayrýlma buna esas patron izin vermeyecektir . Zaten þirkete mail attým cevabý burada paylaþtým hiç ilgilenmiyoruz tarzýnda bir cevap geldi . Siz de bu þekilde þirketten bilgi isteyebilirsiniz . Ytd.
Ben de sizler gibi yatýrýmcýyým. Bilgim kadar yazdým hatalý yada eksik olabilir hatta þirketi aradým ayrýca mail attým. Burada da paylaþtým. Ben kendi adýma gerekli özeni gösterdim sizlerden de bu tarz bilgi yada þirketten bilgilendirme alabilirsiniz belki süreci hýzlandýrýr. Ne diyelim hayýrlýsý olsun . Ytd.
Küçük yatýrýmcýlarýn þirketten þunu istemesi gerekir halka açýk kýsma yönelik 1 milyon lota yönelik bedelli sermaye artýrýmý istemesi gerekir Rüchan hakký fiyatýný þirket belirlesin ister 50 tl koysun ister 100 tl farketmez o zaman hissenin deðeri bence hýzlý biçimde yükselecektir Tekrar sermaye artýrýmý ile yüzde 1200 bedelli yeterli bunun için yani sermayesini 230 dan 242 ye çýkarmasý yeterli oluyor
Bu yazýyý e mail yoluya gönderin þirkete arkadaþlar bunu isteyin hem þirketin sahibi karlý çýkar hem de siz yatýrýmcýlar karlý çýkarsýnýz
Yer Ýmleri