419 TL sonrasý alýcý gelmeye baþladý.
Saat 16:25 sonrasý iþlemlere bakmalýsýnýz
419 TL sonrasý alýcý gelmeye baþladý.
Saat 16:25 sonrasý iþlemlere bakmalýsýnýz
Almaya çalýþanlar var ama satýþlarý karþýlayamýyorlar. Satýcýlar hemen alttan satýyor.
Bloomberg ht haber yapmýþ reklam olduk hadi hayýrlýsý inþallah.
reklam da iþe yaramaz düþecek 285 e ondan sonra 650 ye gider bence Ben 350 den verdim hala bekliyorum 290 dan almak için geri
yatýrým tavsiyesi deðildir
Düþüp geri geleceði hakkýnda hala bir ümidin var yani
Açýkcasý ben düþmeye baþladýðýnda 2 kademede lotumu azalttým.
Dün ve 2 gün öncede alttan tekrar az miktarda alým yaptým.
Hafta baþýnda gelecek hafta için bir kap beklentisi ile en az 2 tavan olabileceðini düþünüyordum. Bu düþüncem giderek azalýyor. QNB açýklamalarýndan sonra Kentinde benzer bir yol izleyebileceði olasýlýðý aklýmda yer edindi.
Son günlere baktýðýmýzda hisse tamamen ky için tuzak gibi hareket ediyor. En düþük fiyatla en yüksek fiyat arasý 20-30 TL oynuyor. KY al sattan para kazanmaya kalkarsa büyük ihtimal kaybedecektir.
Bakalým gelecek hafta elimdeki hisselerle ilgili bir karar vermem gerekebilir.
YTD
Ülke borsa tarihinde hiç bu yýlki kadar alakasýz hisse fiyatlanmalarý görmemiþtir. Þirketin yapýsý pozitif veya negatifi ne olursa olsun, patronlar veya spekler tarafýndan toplanan hisseler yukarý gidiyor, toplanamayanlar alaþaðýda sürünüyor..
Artýk borsada hisselerin hareketleri “þirketlerin çok büyük zararlar vermesine etmesine veya çok büyük faliyet karlarý vermesine”, finasal olarak çok iyi durumda olmasýna veya finasal olarak kötürüm durumda olmasýna”, “özsermayeyi çok eritmiþ olmsýna veya özsermayeyi sürekli artýrýyor olmadýna bakmýyor..
Piyasanýn simsarlarý istedikleri hissede istedikleri absurb hareketi yapýyor. Rasyolarý en berbat þirketler aþýrý primlenebiliyor, rasyolarý çok pozitif olan hisseler ayný batlarda sürünebiliyor....
Yurdum borsadýnýn bu yýl ki genel durumuna bakýlýnca, temel analiz falan hikaye.Temel analiz hiç bir ankamý yok demek deðil ama temel analiz bir yere kadar iþliyor. Ama artýk iyi veya kötü her þirketin hissesine en abartýlý þekilde yukarý aþaðý hareketleri yaptýrabiliyorlar. Borsanýn balina simsarlarý tarafýndan toplanan en kötü hisseler alýp baþýný gidiyor, toplanamayanlar en iyi hisseler ayný yerlerde sürünüp duruyor..
Öyle görünüyor ki speklerin çok kötü þirketlerin çok þiþik fiyatlardaki hisselerine alýcý bulma sorunu da yok. Haberler, bildirimler ve grafik parýldatmalarýna hemen sazan gibi zýplayan bilinçiz ky çok nasýlsa....
Sürekli zarar eden veya finans borç yükü altýnda ezilen veya özermayeyi büyük ölçüde eritmiþ bir çok þirket ederinin on katýna taþýdýlar. Mesela turizmin en berbat olduðu yýl ama hotelcilik þirketlerinin çoðunun tarihinde olmadýðý kadar yüksek prim yaptýlar veya temel yapýsý bozuk olan þirket hisseleri en büyük primi yaptýlar..
Bunun temel nedeni, kötü durumdaki þirketletlerin hisselerinin spekler tarafýndan düþük maliyetle kolay toplanabilmesi ve de ülkede bilinçsiz yatýrýmcý oraný yüksek olduðundan, grafikteknik lafazanlýklarýyla, bildirim ile haber argumanlarýyla her fiyatlardan kolay alýcý bulabilmeleri....
Yer Ýmleri