Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
31,24 10% 179,79 Mn 28,20 / 31,24
58,30 10% 33,13 Mn 52,15 / 58,30
81,40 10% 451,81 Mn 81,40 / 81,40
8,80 10% 267,25 Mn 7,97 / 8,80
10.707,50 9.99% 266,44 Mn 9.690,00 / 10.707,50
10,62 -10% 18,27 Mn 10,62 / 11,50
99,00 -10% 1,70 Mn 99,00 / 99,00
693,50 -9.99% 57,75 Mn 693,50 / 766,00
43,66 -9.98% 103,24 Mn 43,66 / 50,50
18,78 -9.97% 901,28 Mn 18,78 / 21,86
337,00 1.81% 23,59 Mr 331,00 / 341,25
18,15 5.95% 21,30 Mr 17,13 / 18,18
91,15 8.58% 20,14 Mr 84,05 / 91,20
221,00 6.56% 15,40 Mr 209,20 / 224,90
2,71 6.69% 13,25 Mr 2,54 / 2,73
21,52 5.28% 1,75 Mr 20,46 / 21,52
301,50 2.55% 11,96 Mr 292,50 / 303,50
180,80 4.51% 10,29 Mr 172,20 / 183,40
701,50 0.5% 6,64 Mr 690,00 / 708,50
114,00 3.54% 1,31 Mr 109,80 / 114,60
131,30 7.01% 852,81 Mn 123,10 / 132,00
301,50 2.55% 11,96 Mr 292,50 / 303,50
35,90 3.16% 277,06 Mn 34,66 / 35,94
11,15 3.24% 248,02 Mn 10,79 / 11,15
72,50 3.57% 539,34 Mn 69,65 / 73,15

%0 Faizle 75.000 TL'ye Kadar Kredi Fırsatı!

Sayfa 2619/2619 İlkİlk ... 16192119251925692609261726182619
Arama sonucu : 20951 madde; 20,945 - 20,951 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Wednesday February 11 2026 Actual Previous Consensus
    04:30 PM
    US
    Non Farm Payrolls JAN 130K
    50K 70K
    US
    Unemployment Rate JAN 4.3%
    4.4% 4.4%

US
    Average Hourly Earnings MoM JAN 0.4%
    0.3% 0.3%
    US
    Average Hourly Earnings YoY JAN 3.7%
    3.8% 3.6%
    US
    Participation Rate JAN 62.5%
    62.4% 62.3%
    US
    Average Weekly Hours JAN 34.3
    34.2 34.2

Tarım dışı istihdam verisi piyasa tahminlerinin üzerinde oldukça iyi geldi ve Fed'in faiz indirim beklentilerini törpüleyecek görünüyor.

Aralık ayından,Ocak ayına 1 ayda istihdam edilen kişi sayısı 528 bin kişi artmış.

https://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf
    Sizce gerçek mi veri yoksa Trump memnun etmek için makyajlı veri mi.
    Malum hiç olmadiği kadar revizyonlar geliyor daha sonra NFP için.

Genele yayılan enflasyon demiştiniz en son,
    Cuma açiklanacak anflasyon için düşünceniz nedir?
    Piyasa ile aynı mi, bir tik dahi olsa yukarida mi.

İlginiz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım Sn. Hocam.

2. Deniz Ustadim,
    Su anda yasananlara baktigimizda, su soruyu sormak istiyorum:
    Onumuzdeki donemde 1970'lerdeki gibi bir tabloyla karsi karsiya kalacak miyiz? Yoksa bu surec zaten basladi mi?

sayet boyle ise o zaman mesela elimizde 2035 vadeli eurobond var bunu satip 2028-2029 vade almak mantikli olur degilmi ?
    ve son olarak 1970'lerin "Nifty Fifty" sinde yasananlar, bugunun "Magnificent 7" sinde yasanir mi? Bu yonde beklentiniz var mi?
    ...

Alıntı Originally Posted by Kurt73 Yazıyı Oku
    Sizce gerçek mi veri yoksa Trump memnun etmek için makyajlı veri mi.
    Malum hiç olmadiği kadar revizyonlar geliyor daha sonra NFP için.

Genele yayılan enflasyon demiştiniz en son,
    Cuma açiklanacak anflasyon için düşünceniz nedir?
    Piyasa ile aynı mi, bir tik dahi olsa yukarida mi.

İlginiz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım Sn. Hocam.
    Trump tüm ezberleri bozan "kurallar ve kurumlar devleti" temel ilkeyi çiğneyen bir başkan.Olmaz diyemem.Daha önce beğenmediği bir veri yayınlayan Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun (BLS) başındaki isim olan Erika McEntarfer'i işinden kovmuştu..

https://www.haberturk.com/trump-ista...811898-ekonomi

Trump, zayıf istihdam rakamları açıklayan İstatistik Bürosu Başkanı'nı kovdu

Enflasyon verisi için bir çalışma yapıp,veri yayınlanmadan burada paylaşırım.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    3 Yıl önce altın ve gümüş tavsiye etmiştim biliyorsunuz,o tavsiyem hala devam ediyor.Daha önce yıllık faiz getirisi usd cinsinden çift haneli iken eurobond tavsiye etmiştim,getiriler düştüğü için o tavsiyem de kalkmış oldu.ABD,Alman ve Japon savunma sanayi şirketleri ve ABD'li teknoloji şirketleri tavsiye etmiştim ve halen radarımda.Bir fiyat düzeltmesi olduğunda,cazip değerleme fiyatlarına geldiğinde,ya da şirket değerlemesinin artmasına vesile olacak teknolojik bir icat ya da innovasyon geliştirdiklerinde,beklentiler yükseldiğinde, o zaman gördüğüm diğer şirketlerde de potansiyeli burada da paylaşırım.
    Bu arada diğer tavsiyelerim ne olmuş onlara da bakalım.

https://finance.yahoo.com/quote/TKMS.DE/

TKMS Ekim ayında 60 euro'dan halka arz edildi,ilk günü %36.25 prim ile 81.75 günü kapattı,şu anki fiyatı 90.95 euro.4 ay içinde euro cinsinden %51.58 prim yapmış.

https://finance.yahoo.com/quote/RHM.DE/

Rheinmetall'in 2 yıllık euro cinsinden primi ise 1604.5/336.6=4.766,%376.7

Borsada en çok yüksek prim sağlayacak şirketler;Yüksek teknoloji,icat,innovasyon ile gelen yüksek verimlilik artışı ve yüksek kar mar marjı,marka değeri,küresel ölçekte satış yapabilme ve fiyat dayatma gücü olabilmesi,geleceğe ilişkin yüksek ciro ve net karda artış beklentileridir,bu şirketlerin piyasa değerlerini hızla yukarı çeker.Bu tür şirketleri önceden yakalayabilenler,borsalarda büyük paralar kazanabilirler.
    https://www.cnbc.com/quotes/INTC?qsearchterm=

Intel 50 usd'in üzerinde haftalık kapanış yaptı.Temmuz ayında yaptığım önerideki fiyatı 22.5 usd'a göre yaptığı prim 7 ayda usd cinsinden %125'i buldu.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...35#post7062335

3 yıl önce gümüşü tavsiye ettiğimde fiyatı 19usd/ons idi(ayrıca altın için de).Daha sonra da bu yönde çok sayıda yazım oldu.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...37#post7118737

https://www.hisse.net/topluluk/showt...27#post7128127

Şimdi bu kadar prim yaptıktan sonra hala al tavsiyesi vermek zor tabii ,gümüş fiyatı ve ,altın fiyatı ise tüm zamanların en yüksek fiyatını gördü.
    Ama mevcut uluslararası politik gerilimler,potansiyel çatışma riskleri,küresel ekonomik risklerle,- zaman zaman kar realizasyonları ve teknik düzeltmelerle- orta/uzun vadede daha epeyce gidecek yolu var gibi gözüküyor.(Temel nedenleriyle ile ilgili düşüncelerimi önceki sayfalarda paylaştım,kısacası dünyadaki jeopolitik görünüm ikinci dünya savaşı öncesi görünüme giderek daha çok benzemeye başladı,savunma harcamalarında büyük artış var,ABD,Çin ve Avrupa küresel bir savaşa hazırlanıyor).İkinci neden de altın ve gümüş değeri dolar ile ölçülen metaller.Gelecek yıl Fed yönetimi değişecek,Trump'ın yörüngesine girecek,büyük faiz indiriminden sonra faizler reel olarak negatif olacak ve varlık fiyatlarındaki balonun artmasıyla enflasyon yükselecek,ABD Hazine tahvillerinden çıkışla faizler yükselecek,bu da altın ve gümüş rallisine ivme kazandıracak.Gümüş için 3. bir neden daha var.Doğadaki en iyi iletken metal gümüş.Kablolarda ve tellerde gümüş kadar iyi iletken olmasa da bakır tercih ediliyor ama performansın önemli olduğu elektrikli otomobillerde ve yapay zeka veri merkezleri için yoğun gümüş talebi var ve gümüş doğrudan çıkarılan değil,bakır gibi başka çıkarılan metallerden ayrıştırılan bir metal olduğu için arz talebi şu anda karşılamıyor."Fiyat çok yükseldi,açığa satalım para kazanalım "diyen vadeli işlem oyuncularını pişman ediyor.Açığa satanlar pozisyonllarını kapatırken yeniden yükseliyor.
    Bu nedenlerle altın ve gümüşü ellerinde bulunduranların mevcut şartlar değişmedikçe ellerinde tutmaya devam etmesi uygun olur.Yeni alımın riskleri var ama elinde hiç olmayanların her şeye rağmen portföylerine bir miktar koymaları uygun olur.
    -----------------------------------------------------------------

Intel uzun vadeli bir yatırım,riskleri olan bir yatırım ama aynı zamanda büyük bir potansiyeli de olan hisse senedi,diğer trilyon dolarlık teknoloji hisslerine göre piyasa fiyatı şu anda çekirdek fiyatında,başarılı olursa büyük prim yapar.Yatırım portföyü çeşitlendirmesi yaparken risk getiri maksimizasyonu yaparken ,altın ve gümüş gibi sağlam defansif yatırım enstümanlarıyla ,intel gibi riskli yatırımları bir denge içinde yatırım sepetine dahil etmek strateji açısından doğru olur.

2002 yılından bu yana bu forumda yazıyorum.2009 yılında ABD Borsasında büyük bir çöküş oldu,ve küresel ölçekte piyasayayı domine eden çok sayıda büyük ABD şirketi çok cazip fiyatlara geldiler büyük bir alım fırsatı yarattılar.O tarihten bu yana Türk borsasında hisse senedi yatırımımım yok ve bunu bu başlıkta paylaşmıştım.Bu başlıkta da,öncek forumda da bu konuda çok sayıda önerilerim olmuştu.Bu önerime uyanlar büyük paralar kazandılar.Türk borsasında kalmaya devam edenler ise şu anda çok mutsuz.

Aslında her yatırımın konjonktürel şartlara göre döngüsel zamanı vardır.Bu başlığı başından beri takip edenler çok iyi biliyor.Zamanında Eurobond faizleri çift haneli hale gelince eurobond yatırımı önerdim(faizleri düştüğü için artık önermiyorum),zamanında Altın ve gümüş yatırımı önerdim(önerim hala devam ediyor),kısa vadeli ihtiyaçlar için TL faizleri uygun olduğu için likit yatırım fonu tavsiye etmiştim(tavsiyem hala devam ediyor ama artık düşen faizlerle portföydeki ağırlığını azaltmak gerekiyor).ABD borsalarından hisse senedi tavsiye etmiştim(Şu anda aşırı primlenmiş durumdalar,biraz kar realizasyonu yapmakta fayda var,ama seçici olarak ,fırsat olursa ,yeni hisse senetleri alınabilir,özellikle savunma sanayi hisseleri ve yapay zeka ile yeni start-up şirketleri mercek altına alınmalı).ABD hazine tahvilleri önermiyorum,değer kaybetmelerini ,uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmesini bekliyorum.

Ve son olarak,eğer size ait bir eviniz yoksa muhakkak satın alın, ama yatırım amaçlı, kiraya vermek üzere, bir gayrımenkul yatırımını tavsiye etmiyorum.

Böylece 2025 yılı sona erer,2026 yılına girerken yatırım portföyü sepeti için de bir gözden geçirme yapmış olduk.
    Ben hep yatırım portföyümü uzun vadeli olarak düşünüyor,şartlarda değişme olunca revize edip ağırlıkları değiştiriyorum.%25 altın ve gümüş,%20 TL likit fon,%5 avrupalı savunma sanayi şirketleri hisseleri,%50 ABD hisseleri(%25 teknoloji+%20 savunma sanayi şirketleri+%5 klasik şirketler) mevcut şartlarda dengeli bir portföy olarak düşünülebilir.
    Küresel Görünüm:

-Trump ile birlikte ikinci dünya savaşı sonrasında tesis edilen dünya düzeni çöküyor,uluslararası hukuk kuralları ve teamülleri ayaklar altında çiğneniyor.

-Bunun temel sebebi,sovyetler birliği sonrasında dünyanın tek hegemonik gücü kalan ABD'nin,Çin'in yükselişi karşısında önlem almak ihtiyacına girmesi.

https://denizkartali.com/cin-gemi-sa...urdeniz-yazdi/

Çin,tek başına dünya imalat sanayisinin %30'undan fazlasına sahip ,açık ara ile en çok üretim gücüne sahip ülke.Daha önce ABD'nin sayısal olarak savaş gemisi,uçağında büyük sayısal üstünlüğü vardı,şimdi Çin büyük üretim gücüyla bu farkı kapattı öne geçti,şimdi bundan sonra ise farkı giderek açacak.ABD'nin hala teknolojik üstünlüğüyle bu sayısal eksikliği dengeliyor,ama aradaki teknoloji farkını da Çin giderek azaltıyor.Bu durumda ABD yeni bir milli güvenlik stratejisi yayınladı.Monroe doktrinini güncelleyerek uygulamaya koydu.

-ABD,bundan sonra ilk aşamada dünya imalat sanayinde %5.3 payı olan Japonya, ve %2.6 payı olan güney kore gibi imalat sanayi güçlü ülkelerle Çin'in savaş silahlarındaki sayısal üretim gücünü dengelemeye çalışacak.Ve tüm dünyaya yayılmış olan ABD donanması ve askerlerini büyük ölçekte asya pasifik bölgesine kaydırarak konumlandıracak.

ABD'nin ikinci aşama stratejisi ise,asya pasifik bölgesinde Çin'in karşısında tutunamayacağını görürse ,doğuyu Çin'e bırakıp,ABD kıtasının tamamını arka bahçesi olarak,takipçisi yapmak,gerekirse savaşa girerek başka bir ülkenin batı yarı küresinde bayrak göstermesine izin vermemek,Çin imalat sanayisini besleyen ABD kıtasındaki enerji ve madenlerin kontrolunu kendinde tutmak.ABD'nin Venezuela,Gröndland ve bir sonraki muhtemel hamlesi olacak Panama kanalı aksiyonları bu kapsamda değerlendirilebilir.

-Bunun sonucunda ABD'nin avrupa ve ortadoğudan çekilmesi,avrupayı ,rusya ile başbaşa bırakması,ortadoğuda ise İsrail'in devlet olarak yaşamı bir tehlike içine girmedikçe ortadoğudan da uzak durması,burayı yerel müttefikleri üzerinden izlemesi beklenebilir.

Küresel ekonomiye yansımaları

-Altın ve gümüşün değerli metaller olarak güvenli liman muamelesi görerek fiyatlarının yükselmeye devam etmesi,

-Artacak savunma harcamaları ile bütçe açıklarının ve enflasyonun artması, ve küresel ölçekte devlet tahvillerinin değer kaybetmesi ile faizlerinin yükselmesi,

-Küresel ölçekte savunma sanayi ve savunma sanayi ile ilgili teknoloji sektöründeki şirketler hariç borsalarda düşüş,hisse senetlerinde değer kaybı beklenebilir.

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Deniz Ustadim,
    Su anda yasananlara baktigimizda, su soruyu sormak istiyorum:
    Onumuzdeki donemde 1970'lerdeki gibi bir tabloyla karsi karsiya kalacak miyiz? Yoksa bu surec zaten basladi mi?

sayet boyle ise o zaman mesela elimizde 2035 vadeli eurobond var bunu satip 2028-2029 vade almak mantikli olur degilmi ?
    ve son olarak 1970'lerin "Nifty Fifty" sinde yasananlar, bugunun "Magnificent 7" sinde yasanir mi? Bu yonde beklentiniz var mi?
    Altın ve gümüş uzun vadeli bir korunma ve yatırım aracı.Evet veriler ABD'de Fed'in faiz indirimine destek vermiyor ama Trump'ın Fed'e büyük siyasi baskısı var,Mayıs ayında Fed başkanı Powell'ın yerine Trump atama yapacak.Bostic Şubat ayında emekli olacak,emekli olan 1 fed üyesi yerine Trump Miran'ı atadı,Lisa Cook ise yüksek mahkemede karara bağlanacak.Yani gelecek yıl Fed de dengeler değişecek ve siyasi yönlendirmeyle Fed'in faizleri hızla negatif reel bölgeye düşürmesini bekleyebiliriz.Bu da enflasyon beklentilerini yükseltecek altın ,gümüş,ve uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselişine destek verecektir.Ayrıca,küreselde:

1.Trump 2.000 dolarlık teşvik çekleri hazırlıyor
    2. Japonya 110 milyar dolarlık bir teşvik paketi hazırlıyor
    3. Çin 1.4 trilyon dolarlık bir teşvik paketini onayladı
    4. Fed, bilanço daraltmayı 1 Aralık'ta resmen sonlandırıyor
    5. ABD her yıl yaklaşık 1.9 trilyon dolarlık ilave hazine tahvili ihraç ediyor
    6. Kanada, Nicel Gevşeme programını yeniden başlatıyor
    7. Küresel M2 para arzı rekor seviye olan 137 trilyon dolara ulaştı

Bunlar küresel enflasyonu besleyecek ve altına yönelimi artıracak sebepler.Ayrıca Çin Taiwan'ı topraklarına katmak için büyük bir askeri hazırlık içinde ,ve arkasından batıdan gelecek yaptırımlara karşı ticarette kullanmak için yüksek döviz rezervleriyle büyük miktarda altın talebinde bulunuyor,sadece Çin devleti değil ,ülkede resesyon olduğu ve nominal getiriler düşük olduğu için Çin halkının da büyük altın talebi var,bu durum geleneksel olarak Hindistan halkı ve İran gibi ülkeler için de geçerli.Ama diğer taraftan dünyada fiziksel altın sınırlı miktarda,ve bundan sonra çıkarılabilecek miktar az ve genellikle çok derinde,çıkarılması da yüksek maliyetli.
    Bu durum da altın ve gümüş fiyatının orta/uzun vadede yükselişinin devam edeceğini gösteriyor.Portföyde risk ve getiriyi dağıtmak için hem altın hem de gümüşün bulunması isabetli olur.

https://www.hisse.net/topluluk/threa...37#post7118737

Eğer bu topiğin düzenli takipçiyseniz daha önce görmüşsünüzdür.Ama takipçisi değilseniz daha önceki bazı yazılarımdan alıntı yaptım.
    Özetle benim gördiğim büyük fotoğraf küresel görünümün ikinci dünya savaşı öncesi 1930 lardaki görünüme giderek daha çok benzediği,ABD ve Çin'in küresel hegomanya için orta vadede bir askeri çatışmaya hazırlandığı,avrupada ise Rusyanının avrupa aleyhine topraklarını genişletmesinden endişe duyduğu bir görünüm var.Uzun vadeli yatırım portföyünü de,bana göre,bu büyük fotoğrafı dikkate alarak oluşturmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
    Sorunuza gelince uzun vadeli tahvillerde bir değer kaybı yanı faiz yükselmesi öngörüyorum.Bu nedenle vadesi uzun tahvilleri daha kısa vadesi olanlarla değiştirmek mantıklı gözüküyor.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 07:38.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Geçmiş olsun,Allah yardımcınız olsun.Umarım,hepimiz ,elden ayaktan düşmeden,zihinsel fonksiyonlarımızda bir kayıp olmadan yaşamlarımızı, kimseye yük olmadan,üzmeden ve üzülmeden tamamlarız.
    Yıllarca bu topluma emek veren,yüksek primler ödeyerek ,yaşamının son dönemini huzur içinde geçirmeyi hayal etmiş emeklileri sefalet içinde yaşamak zorunda bırakan politikacılara da yazıklar olsun.Kendileri saltanat içinde yaşa,israf ve şatafatta sınır tanıma,her yere para saç,sadece emeklilere gelince "para yok" de.Emekliye ödenemesi gereken para lütuf değil,yıllarca ödediği sigorta primlerinin karşılığı hakları.Politikacıların bu primleri nemalandıracaklarına,yağmalayıp gereksiz yerlerde harcayıp sonra emeklileri sadakaya muhtaç hale getirmeleri utanç verici.
    çok saolun hocam. yorumlarınız tam da durumu açıklıyor...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. Günaydın Deniz Hocam çok değerli yazılarınızı yine bir çırpıda güzelce okudum. Elinize emeğinize sağlık....

KOÇ HOLDİNG 2025 YILI BİLANÇO:

1 Ocak - 31 Aralık 2025 Enerji Otomotiv tüketim Finans Diğer Toplam

Kombine net dönem karı/(zararı) 32.253 43.912 (10.944) (1.360) (1.910) 61.951

Net dönem karı/(zararı) (3) 13.441 17.747 (4.443) (589) (4.155) 22.001

Koç holding 2025 yılında 22 milyar TL net kar etmiş,ancak holding konsolide bilançosunda enflasyon muhasebesi uygulandığı için,finans bölümü(kabaca yapı kredi bankası) 1.360 milyar TL zarar etmiş gözüküyor.(Enflasyon muhasebesi uygulanmamış 47.093 milyar TL kar)

https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1555903

Sayfa 2619/2619 İlkİlk ... 16192119251925692609261726182619

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •