covid19'dan önce almanya'ya gidip tüm düzeni oraya taşıyacaktım, bir firmaya işe girip, yatırımlarım da dahil her şeyi oraya kaydıracaktım. b2 seviyeye kadar almanca'yı da öğrenmiştim. covid-19'daki durumlar, rus-ukrayna savaşı derken aslında bu adamları gözümüzde çok büyüttüğümüzü de farkettim ve tamamen vazgeçtim bundan.
geçen sene ve bu sene dubaide çok cazip iş fırsatları, çok cazip emlak fırsatları duymaya başlamıştım. ciddi olarak düşünmeye başladım, gidip 3-4 gün kalıp inceleme fırsatım oldu. bu savaş sonrasında aslında sorunun küresel olduğuna kanaat getirdim. aslında hepimiz koca bir saadet zinciri, ponzi vs içerisindeyiz, ekonomilere üflediğin an her şey çökmeye hazır. abd dahil olmak üzere kimse güvende değil.
değişen düzene karşı pozisyon alabilmek gerekiyor. elle tutulur, somut şeylere sahip olmak gerekiyor. örn. bereketli bir toprak, altın gibi. bir kaç yıla, insanın bir değerinin olmadığı bir çağa gireceğiz. mesleki açıdan görünür gelecekte bir yapay zeka aracı tarafından devre dışı bırakılamayacak yönlerimi güçlendiriyorum.
elle tutulur somut şeyler hususunda haklısınız ama maalesef altın dahil bir kaç zamana değer ifade etmeyecek diye düşünüyorum. verimli toprak hususunda da iklim değişikliği kafamı kurcalamakta. becerimin olmadığı bir dönemdeyim tekaüt ama oğlum için hangi becerileri kazandırmaya uğraşmalıyım...
not topici amacı dışına çıkarmadık umarım...
Yer İmleri