https://www.federalreserve.gov/newse...d20181207a.htm
ABD Merkez Bankasý (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard,Washington'da Peterson Uluslararasý Ekonomi Enstitüsünün düzenlediði finansal istikrar temalý panelde konuþtu :
''Amerikan ekonomisi geçtiðimiz yýla göre yüzde 3 büyüdü ve iç talepteki güçlü temel ivmeyle desteklenerek büyümenin gelecek yýl da saðlam kalmasýný beklemek için iyi sebepler var, tüketici harcamalarý dördüncü çeyreðe girerken güçlü gözüküyor , gelir ve istihdamda devam eden kazanýmlar olumlu temeller saðlýyor ''diyen Brainard, konuþmasýndan önce açýklanan Kasým ayý istihdam verilerinin bu ivmeyi yansýttýðýný söyledi.Brainard, "Son 3 ayda ortalama istihdam artýþý, kasým verisiyle birlikte 170 bin oldu ve bu seviye iþ gücü piyasasýna yeni girenleri karþýlamak için gerekli hýzýn çok üstünde" deðerlendirmesini yaparken, ülkede ücretlerin de küresel finansal krizden bu yana en yüksek hýzda arttýðýna iþaret etti.(The economy has grown 3 percent over the past year, and there are good reasons to expect growth to remain solid next year, supported by the strong underlying momentum in domestic demand.Consumer spending looks to be robust going into the fourth quarter, and ongoing gains in income and employment provide positive fundamentals Domestic economic momentum has been strong, as evidenced by the labor market. With the November data, monthly payroll gains have averaged 170,000 over the past 3 months, well above the pace necessary to absorb new entrants into the labor force.By most measures, wages have accelerated over the past year and are now growing around 3 percent, the highest level since the crisis. These are welcome developments.)
Öte yandan, mali geniþlemenin etkisini yitirmesinin, küresel büyümedeki yavaþlamanýn ve finansal þartlardaki sýkýlaþmanýn ülke ekonomisi için "ters akýntý" yaratabileceðine iþaret eden Brainard, þunlarý söyledi:
"Bizim þu anki görevimiz ekonomiyi tam istihdam ve enflasyon hedefimize yakýn tutarak büyümeyi devam ettirmek(Our job now is to sustain the expansion by maintaining the economy around full employment and inflation near target.). Politika faizinde kademeli artýrýmlar, bize etkilerini deðerlendirmek için zaman vermesi bakýmýndan iyi hizmet etti. Bu yaklaþým kýsa vadede uygun görünmeyi sürdürüyor ancak politika patikasý giderek görünümün nasýl geliþeceðine dayanacak."söyledi.


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri