Son düzenleme : deniz43; 31-01-2021 saat: 05:40.
En kestirme çözüm çýplak short poz ( elinde olmayan poz, firmanýn tüm hisse adedini geçen sayýda short poz vb.. ) açýlmasýnýn kanunem engellenmesi ve Marvin firmasýnýn batmasýna izin verilmesi olur; 2008. Deki bailout hatasý tekrarlanýr ise altta yatan sosyolojik problem büyümeye devam edecek ve muhtemelen baþka þekilde de patlamalar olabilecektir.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deniz hocam Ocak ayý enflasyon yüksek gelirse bunlar tekrar faiz artýþý yapacak. Bu durumda finansman ihtiyacý olan iþletmeler bu faizle ayakta kalamaz bunlar bunu çok iyi biliyor. Ýþsizlik ve büyüme için çok büyük engel. Bu süreçte bu sorunu dolanarak çizebilir. Ciro kaybý yaþayan sýkýntý yaþayan iþletmelere maddi destek saðlayarak onlarýn faizden kaynaklý zararýný karþýlama yönteminin piyasaya etkisi nasýl olur. Dolar pozisyonu açýsýndan nasýl olur.
Þimdiye kadar düþük faiz varken iþletmelere maddi destek vermeyen hükümet, yüksek faiz döneminde böyle bir adým atmasý beni bu konuda kurgulandirdi. Siz bu konuda ne düþünüyorsunuz
deniz43;
Siz 2019 sonunda abd borsalarýnin çok þiþmiþ olduðu gerekçesiyle borsalardan cýkmýþ olduðunuxu yazmýþtýnýz.
O gunden bu yana S&P %15,5 cýkmýþ. %3,5 ekonomide daralmaya raðmen.
Diger hesapla s&p 115,5 olmuþ, abd ekonomisi 96,5 a inmiþ. Yaklasýk %20 fark var.
Sizce s&p ne kadar inmeli ki normal sayýlabilmeli?
Þu anda S&P 500'de rasyolar aþaðýda görüldüðü gibi tam bir balon halinde:
Price/Earnings (TTM): 39.39
Price/Cash Flow :22.46
Price/Sales (TTM) :1.28
Price/Book :13.15
Fiyatlarýn makul seviyeye gelmesi için ortalama fiyat/kazanç oranýnýn 20'yi geçmemesi gerekir.ABD'de enflasyonun seyri,tahvil faizlerinin hareketi ABD borsalarýnda beklediðim düzeltmenin ne ölçekte olacaðý ile ilgili önemli etkisi olacaktýr.
Deniz Hocam dolarýn bu kadar düþmesini siz neye baðlýyorsunuz ekonomimiz bir anda düzeldimi? Yabancýlarýn bunda parmaðý ne yoksa yerleþikler bu fiyatlardan döviz mi bozdurdu bu yýl ki dýþ borç ödemesi yanlýþmýyým 180 milyar dolar bu nasýl ödenecek aklým ermiyor?
Psikolojik savaþ...Ekonomi yönetimi özel bankalarý da yanýna alýp ,varlýklarýnýn enflasyonda erimemesi için dövizde pozisyon alan yerlileri bin piþman ettirmeyi,pes ettirmeye çalýþýyor.Para kazanmasý için ,günlük faiz getirisinin döviz kuru yükseliþinden fazla olmasý gereken yabancý sýcak para da bayram ediyor.
Yerliler için ise fotoðraf hiç bir tereddüte mahal vermeyecek derecede gayet net.Enflasyon %40'larda iken paranýzý %18 faiz veren TL mevduatta tutarsanýz birikimleriniz reel olarak erir,ama döviz kurlarýndaki artýþ orta/uzun vadede ülkeler arasý reel enflasyon farklarý kadar olur(ülke olarak bunu defalarca yaþadýk gördük) ve birikimlerinizin reel getirisi olmasa bile bir kaybýnýz da olmaz,her türlü riskten korunur rahat uyursunuz,yeter ki bu para kýsa vadede ihtiyaç duyulmayacak bir para olsun.Bu nedenle bir tarafta 1 yýllýk harcamanýzý karþýlayacak bir TL varlýðý da bulundurmak veya dövizde duran birikimlerinize ihtiyaç duymayacak düzenli bir TL geliriniz de olmasý gerekiyor. Böyle ise ,endiþe edecek bir þey yok,bana göre, ekrana bile hiç bakmayýn bir süre.Döviz kurlarý muhakkak olmasý gereken yerlere gelir,hatta bu tetikleyici bir nedenle bu,1 günde bile olabilir.
Bu arada Cuma günü itibariyle, merkez bankasýnýn swapla gelen dövizler ve altýn rezervi dahil net döviz rezervi 314.5 milyon dolara kadar inmiþ durumda.Swaplar hariç net döviz rezervi ise ;26.168 milyar dolar altýn rezervi varlýk,(-)85.930 milyar dolar döviz yükümlülük=(-) 59.762 milyar dolar döviz yükümlülük kadar inmiþ durumda.
Bakalým Çarþamba günü nasýl bir enflasyon rakamý açýklanacak!...
Sonuçta bu döviz seviyeleri ucuz olduðu için,suni fiyat oluþturma ve fiyatý baskýlama çabalarý , yerlilerin gelirleri TL olduðu için, her ay harcanmayan kýsmýnýn da dövize akmasýndan ve dolarizasyonu arttýrmaktan baþka bir þeye yaramaz.
Yer Ýmleri