Halkbank davasnn gelecek ay ABD'de balamas bekleniyor.Dardan bir yorumda bulunmak zor ,nk mahkeme yargcnn 26 dosya iin koyduu gizlilik kararna yakn zamanda 14 dosya daha eklendi.Bu dosyalarda neler yazdn bilmeden dardan bir yorum yapmak zor.Ama bu konularda bilgi kaynaklarna ulaabilecek pozisyonu olan ,Washington'daki dnce kuruluu "Center for American Progress"in Trkiye uzman Alan Makovksy bu konuda bir ngrde bulunmu.zerine hi bir ey eklemeden ve yorum yapmadan buraya alnt yapaym:
https://www.amerikaninsesi.com/a/tur...z/5765659.html
"Halkbank'a ar ceza gelir mi?
Halkbank'n ran'a ynelik yaptrmlar ihlal etmekle suland davada jrili seri durumalarn Mart aynda balamas bekleniyor. Eski Bakan Donald Trump'n dnemin Adalet Bakan William Barr ile Halkbank konusunda ne yapabileceklerine bakacan syledii biliniyor.
Biden ynetiminden bu konudaki beklenti ise yarg srecine mdahaleden uzak durmas. Peki Halkbank davasnda ar bir ceza gelebilir mi?
Trkiye uzman Alan Makovksy, Halkbank'a benzer bir sula sulanan Fransz bankas BNP Paribas'nn ran yaptrmlarn ihlal ettii iin 8 milyar dolar para cezas dediini hatrlatt.
Makovsky, Halkbank davasndan beklentileri ve ilikilere etkisini, "Biden'n bakan yardmcs olarak Trkiye'ye yapt son ziyaret srasnda, Cumhurbakan Erdoan kendisine bu davann drlp drlemeyeceine bakmasn istemiti. Ancak Biden daha o dnem mdahale etmeyeceinin sinyalini vermiti. Bu bir yarg sreci. Karar aklanana kadar ne olacan bilemeyiz. Ancak ou kii bankann sulu bulunmasn ve para cezas verilmesini bekliyor. Ne kadar ar bir ceza olur greceiz. Ancak 10-15 milyar dolar ya da daha byk bir miktar para cezas olabileceini dnmek iin sebep var. Byle bir para cezasnn da Trkiye'nin kredi notunu ve yatrm ekme kapasitesini etkileyecektir" szleriyle deerlendirdi."


Alnt yaparak yantla

Yer mleri