Originally Posted by
deniz43
Krediye kolay ulaþtýklarý doðru ama bir iþe sahipseniz...Þimdi olduðu gibi,kriz dönemlerinde iþsiz kalýrsanýz,bankada da bir birikiminiz yoksa çok zor durumda kalýrsýnýz.Unutmayalým avrupa ve amerikada ,doðu toplumlarýnda olduðu gibi , ekonomik krizlerde aile ve akraba dayanýþmasý yok,herkes kendi baþýnýn çaresine bakmak zorunda.ABD ortalama kiþi baþý gelirin 65 bin dolarýn üzerinde olduðu zengin bir ülke ama sorun gelir daðýlýmýnýn çok adaletsiz olmasý.Evet ,ABD'de vergi oranlarý yüksek olabilir ama unutmayalým ki,aracýnýzýn bakým onarým masraflarýndan,diþ bakýmýnýza,çocuklarýnýzýn eðitim masraflarýnýzdan mobilya alýmlarýnýza kadar her türlü masrafýnýzý gelir vergisi beyannamesi verirken vergiden düþebiliyorunuz.Sonuçta ABD''de avrupada ve bizde olduðu gibi ülke çapýnda geçerli katma deðer vergisi de olmadýðý için gelirlerinden efektif olarak ödedikleri vergi bizden daha az.Bu yüzden vergilerin arttýrýlmasý ,gelirlerinden daha fazla vergi vermemek için yüksek gelirli kesimin muhtemelen tüketim harcamalarýný arttýrarak ekonominin büyümesine,üretime ve istihdam artýþýna da katký saðlayabilir.
Sn deniz43,
Bir þeyi anlamadým ve öðrenmek için soruyorum.
ABD'de mobilya alýmlarý gibi her türlü masrafýnýzý gelir vergisi beyannamesi verirken vergiden düþebiliyoruz demiþsiniz. Buna ek olarak katma deðer vergisi de ABD'de yok.
Bir hesap döneminde elde ettiðim gelire göre ödemem gereken vergi örneðin 10k $ olsun. Hesap döneminin son bir kaç gününde 10k $ tutarýnda mobilya alýrsam hiç vergi vermeyecek miyim?
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri