Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 956/2714 ÝlkÝlk ... 4568569069469549559569579589661006105614561956 ... SonSon
Arama sonucu : 21707 madde; 7,641 - 7,648 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1. Dolar hakkýnda görüþ/tahmin/fikir almak isteyenler dolar forumunda reel usd grafikleri baþlýðýnda TyphoonTrader ve ben analizlerimizi paylaþtýk, twitterda tuncer þengöz de güzel bir elliott analizi paylaþtý bir süre önce. Ýlgimi çeken üçümüzün de birbiriyle uyumlu olarak 9.6-10.0 lira aralýðýnda zirve beklemesi oldu. Ýlginiz varsa lütfen inceleyin.
    Yalnýz uyarayým, dolar kuru bildiðiniz üzere çok oynak ve kestirilmesi güç bir halde, rasyonellikten çýkma emareleri gösteriyor, bizim tahminler gayet patates olabilir, kimseye güvenip yatýrým kararý vermeyin.
    Ben müsadenizle kendi durumumu paylaþayým:
    Dolar 8.30'a düþtüðünde portföyümde dolar alsata ayýrabileceðim maksimum miktarla long pozisyondaydým viopta, biraz daha düþse teminat tamamlama çaðrýsý yiyecektim. Son birkaç yýldýr merkez bankasýyla inatlaþýyorum ve ne zaman inatlaþsam karlý çýktým, bu sefer de eþime dedim ki ya ben batacaðým ya MB, o hafta döndü yukarý, fazla tutamadým elbette pozisyonum uykumu kaçýracak kadar büyüktü derhal küçültmeye baþladým, þimdiye kadar sata sata üçte biri kaldý elimde, sattýklarýmý on kuruþ altýndan yerine koymaya baþlarým diyordum ama hiçbirini yerine koyamadým düþünün, bundan sonra kur on liraya kadar çýkarsa kalaný da bitiririm. Üstünde short açmam (dolarda asla short açmam) oyundýþý kalýr izlemekle yetinirim. Kar ettiðime maalesef sevinemiyorum kazancým ve varlýklarýmýn bir bölümü TL'de.
    Gerçekten endiþeliyim kurlardan, bu son büyükelçi haberleri vs iyice gerdi beni, umarým kötü þeyler yaþanmaz bu hafta.

Ben de halkbank davasý ve siyasi konjonkturun degismesinin ardindan bankalardan atak beklerim ozellikle isbankasi ykb gibi... kamu bankalari biraz daha iyi arastirilmali tabi
    Zor gunlerden geciyoruz ... ben portfoy cesitlemesi yapýlmýþsa ve ihracat sirketleri seçilmiþse vb. elimizden geleni yaptiktan sonra gucumuzun yetmedigi konular icin cok endiselenmeye gerek yok diye dusunuyorum ... bu zor gunler de gecer insallah ulkemiz yine gelismekte olan piyasalarda on plana cikar
    9.75 civari oldu bu arada malesef
    Haftasonu aciklamalarini ajanslar gecince sýkýntý oldu anladigim kadariyla... cb ve disisleri bakani uluslararasi iliskilerde ozel oneme sahip ... sadece onlara ozgu olarak yapilan her aciklama zaman mekan farketmeksizin resmi aciklama kabul ediliyor diye biliyorum mesela gecen biden bi yerde tayvan i savunuruz dedi ortalik bi karisti
    Son düzenleme : HATAKE; 25-10-2021 saat: 00:03.
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

3. Ýhracatçý hikayesi iyi güzel de... Benim bildiðim geliri %80-90 döviz gideri tamamen TL olan ihracatçý pek yok... Çoðu ihracatçýnýn sadece satýþlarýnýn bir kýsmý yurt dýþýna ve üstüne bunlarýn giderleri de gerek enerji olsun gerek hammadde olsun yine döviz bazlý büyük oranda... Stok varsa 1-2 çeyrek önden gidebilir satýþlar maliyetlerden ama çok da bir kaçýþ yok yani... Ýþçilikten kazanýrsa kazanacak yani en fazla, o da ihracatçýyý ne kadar ihya eder bilemem...
    Fiyat avantajý sayesinde volume artar desek... orda da gerek nakliyedeki sýkýntýlar gerek emtialardaki arz sýkýntýlarý varken ne kadar bir satýþ artýþý yakalanabilecek ben pek emin deðilim....

Yani uzun lafýn kýsasý 3. çeyrekte görülmese bile 4. çeyrek bilançolarý geldiðinde ihracatçýlarýn pek öyle beklendiði kadar karlar açýklanmadýðý görülecektir... Tabi bu borsada ne zaman ne kadar fiyatlanýr onu bilemem...

Ama tabi XU050 içinde satýþlarýnýn büyük kýsmý yurtdýþýna, giderleri çok aðýrlýklý TL, döviz borcu olmayan, enerjideki ve emtialardaki artýþlardan etkilenmeyen bir ihracatçý þirket varsa yazarsanýz çok sevinirim. Ben de öðrenmiþ olurum, yatýrým da yaparým hem...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Ihracatcilar meclisinden ihracat sampiyonlari ogrenilebilir... https://twitter.com/mehmetakifozen?t...YYNVkTWAw&s=09
    Mehmet bey de ihracatçýlar konusunda cok guzel vcalismalar yapiyor
    Yine sayin Paþa temettuyle ilgili cok baþarýlý tahminlerde bulunuyor
    https://twitter.com/____PASA____?t=u...E0gf3jBqA&s=09
    Ben ortak oldugum sirketlerin doviz cinsinden gelirinin olmasini ve duzenli temettu daðýtmasýný onemli buluyorum .. boylece bircok risk dagitilmis olacaktir... en azimdan dovizle gider yapip sadece tl kazanan sirketlere kýyasla avantaj elde edilebilir... mesela frotoyu ele alalim 2008 krizi dahil olmak uzere bir cok kriz gordu karlari azalsa da cip krizi dahil lojistik krizi dahil sektorde beklenmeyen bircok kriz ortaya ciksa da uzun vadeli dusunuldugunde hep yatirimcisina kazandirmayi bildi... diger bir deyisle zor donemlerde alanlarin pisman olduguna inanmiyorum tabikii de giderleri artacak satislari dusecek ama dusuk piasa degerinden maliyet yapilirsa ileride isler yoluna girdiginde bu sýkýntilý gunlerin meyvesi alinacaktir... ayrica kimsenin bistte yatirim yapma zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum doviz artisina karsi bircok enstuman var zaten portfoy cesitlendirmesi derken bunu kasdetmistim
    Iyi aksamlar dilerim saygilar
    Son düzenleme : HATAKE; 25-10-2021 saat: 01:11.
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

Alýntý Originally Posted by pilavli Yazýyý Oku
    Dolar hakkýnda görüþ/tahmin/fikir almak isteyenler dolar forumunda reel usd grafikleri baþlýðýnda TyphoonTrader ve ben analizlerimizi paylaþtýk, twitterda tuncer þengöz de güzel bir elliott analizi paylaþtý bir süre önce. Ýlgimi çeken üçümüzün de birbiriyle uyumlu olarak 9.6-10.0 lira aralýðýnda zirve beklemesi oldu. Ýlginiz varsa lütfen inceleyin.
    Yalnýz uyarayým, dolar kuru bildiðiniz üzere çok oynak ve kestirilmesi güç bir halde, rasyonellikten çýkma emareleri gösteriyor, bizim tahminler gayet patates olabilir, kimseye güvenip yatýrým kararý vermeyin.
    Ben müsadenizle kendi durumumu paylaþayým:
    Dolar 8.30'a düþtüðünde portföyümde dolar alsata ayýrabileceðim maksimum miktarla long pozisyondaydým viopta, biraz daha düþse teminat tamamlama çaðrýsý yiyecektim. Son birkaç yýldýr merkez bankasýyla inatlaþýyorum ve ne zaman inatlaþsam karlý çýktým, bu sefer de eþime dedim ki ya ben batacaðým ya MB, o hafta döndü yukarý, fazla tutamadým elbette pozisyonum uykumu kaçýracak kadar büyüktü derhal küçültmeye baþladým, þimdiye kadar sata sata üçte biri kaldý elimde, sattýklarýmý on kuruþ altýndan yerine koymaya baþlarým diyordum ama hiçbirini yerine koyamadým düþünün, bundan sonra kur on liraya kadar çýkarsa kalaný da bitiririm. Üstünde short açmam (dolarda asla short açmam) oyundýþý kalýr izlemekle yetinirim. Kar ettiðime maalesef sevinemiyorum kazancým ve varlýklarýmýn bir bölümü TL'de.
    Gerçekten endiþeliyim kurlardan, bu son büyükelçi haberleri vs iyice gerdi beni, umarým kötü þeyler yaþanmaz bu hafta.
    Ustad insallah yarin gerekli adimlar atilir tansiyon duser ve yara almadan bu sureci atlatýrsýnýz

Alýntý Originally Posted by Ayan Yazýyý Oku
    Sayýn Deniz 43, saygýlar. Çevreme sizden için iktisadi rakamlarýn efendisidir derdim. Bir kez daha haklý çýktýnýz.
    Baðýmsýz Merkez Bankasý Baþkanýmýzýn faizleri sürpriz ve irrasyonel bir þekilde 2 puan indirmesi neticesi 16 ya düþürmesi , ülkenin finans ve mali yapýsýnda nasýl ve ne zamanda bir ivmelenmeye yol açar. Ödemeler dengesi zaten ip üstünde , güven sýfýrlanmýþ ve batý ile iliþkilerde sürekli gerginlikler yaþayan ,seçim sürecine girmiþ yapýsý ile bizleri ne bekliyor. Borsamýzýn ; mantýk ve hiçbir iktisadi geçerliliði olmayan faiz sebep enflasyon netice sabitesinin etkisi olan faiz indirimi ile adeta yüksekiþlem hacmi ile dirençlerini yukatý kýrmasýný nasýl izah ediyorsunuz ? En kötü görülmüþ deyip de mi aldýlar, dolarýn ani fýrlamasý ile dolar bazlý ucuz mu buldular yoksa mal mý çýkmaktalar ? Bu anomali hakkýnda görüþleriniznedir ? Sizce de en kötüsü görülmüþ müdür, yoksa 2001 krizi gibi büyük bir kriz (þartlar daha aðýr ) hýzla yaklaþmakta mýdýr. Malum 1.5 dolar civarýnda bir borsa ve 2.5 milyar dolar deðerinde ÝÞ Bankasý (iþtirakleri 2.5 eder ) sanki banka bedeva gibi bir deðer illüzyon mudur ? Siz pahalý derseniz de inanýrým yani..Çünkü haklý olarak yabancý giriþi hukuk ve öngörülebilirlik , rasyonelite arar diyeceksiniz. Peki yerliler veya bankalarýn kendisi alamaz mý. Geçenlerde Ýþ Banksý genel Müdürü Aran bey , Bir illüzyon (0.33 DD ve 2.90 F/K da ki banka ) banka 0.40 DD dedi. Biz geri alým yapamýyoruz SPK gereðince dedi. Halbuki 2018 de geri alým yapmýþtý. Yanlýþ mý söyledi.
     Alýntý Originally Posted by Ayan Yazýyý Oku
    Sayýn Deniz43 , elinde yüklü deðersiz TL ile son dolar artýþý ve hiper enflasyonist bir ortama girmiþ bir yatýrýmcý BÝST in deðerinde Erdemir Petkim gibi sanayi hisselerinde mi , yoksa nerdeyse çöp deðerinde Banka hisselerinde pozisyon almasý daha doðrudur ?
    Yoksa 2001 kriznde ki gibi tahvil faizlerinin yüzde 200- 2000 lere týrmanmasýný bekliyormusunuz? Malum saðolsun hükmetimiz politika faizini indiriken tahvilleri yüzde 20nin üzerine atmayý baþardý. Tabi mevduat faizleri zorlama düþürseler de krdi faizlerinde bir düþme beklenmiyor.
    Merkez Bankasý 200 baz puan politika faizini indirdiði zaman aþaðýdaki satýrlarý yazmýþtým:

"
    -Merkez Bankasýnýn para politikasý enflasyonu daha da yüksek seviyelere taþýyacaðý için, sadece politika faizinin düþürülmesi ,bankalarýn verecekleri ticari kredilerin faizini düþürmez tersine yükseltir,zaten "negatif reel faiz" nedeniyle TL mevduatýn geri kalan kýsmýnýn önemli bölümü de -birikimlerin enflasyonda erimemesi için- döviz ve altýna yöneleceði için TL kredi verecek TL mevduat tabaný da kalmamýþ olacak.

-Bu durumda ticari bankalardan zarar yazacak ve sermayelerini aþýndýracak ticari krediler vermesini beklemek rasyonel olmaz.

-Bu durumda BDDK'nýn özel bankalarý "zararýna" ticari kredi vermeye zorlamak için yeni bir "aktif rasyosu" benzeri bir talimat yayýnlamasý þaþýrtýcý olmayacaktýr.

-Þayet yeni bir "aktif rasyosu" gelirse,zaten yüksek oranlý batýk kredilerle boðuþan bankalar çok daha zorlanacaktýr."

Sonuç olarak merkez bankasýnýn politika faizini düþürmesinin bir yararý olmayacaktýr,tersine gerçek enflasyon çok daha yüksek olduðu için(ENAG=%44.70),piyasa faizleri yüksek kalmaya devam edecektir,eðer tahmin ettiðim gibi, BDDK bir aktif rasyosu benzeri bir talimat ile bankalarý zararýna kredi vermeye zorlarsa, bu tabii ki bankalar için olumsuz sonuçlar üretir.

Borsamýzda fiyatlarý belirleyen 2 temel dinamik var:Birincisi dýþ dinamikler,ikincisi iç dinamikler.Dýþ dinamiklerde temel rolü küresel piyasalarýn kalbi ABD'nin piyasalarýnýn yönü ve Fed'in politikalarý belirliyor.O konuda da aþaðýdaki yazýyý yazmýþtým:

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Fed içinde enflasyon konusunda endiþelerini ifade edip,tedbir alýnmasýný isteyen birkaç üye sesini yükseltse de büyük çoðunluk hala Powell'ýn çevresinde mevcut para politikasýný devam ettirme arzusunda.Son Fed toplantýsýnýn tutanaklarýna göre görünen Fed'in varlýk alýmlarýný her ay 15 milyar dolar azaltarak,8*15=120 milyar dolar,8 ay içinde,Haziran sonuna kadar sýfýrlamasý þeklinde(Bunun enflasyon ateþini söndürme konusunda faydasý yok,varlýk alýmlarý azalarak da olsa 8 ay daha devam edecek.Enflasyon ateþini söndürmek için yapýlmasý gereken ise, hemen varlýk alýmlarýna son verilmesine ilave olarak,Fed'in bilançosunu belli bir takvim dahilinde küçültmeye baþlamasý gerekli)
    Faiz konusu ise Powell'ýn henüz ufuk alanýnda bile yok,sadece az sayýda Fed üyesi 0.25 puanlýk küçük adýmlarla 2022 içinde faiz arttýrýmlarýna baþlamasýný istiyorlar.Burada da Fed politika faizini "negatif reel faiz" bölgesinden çýkarmadan enflasyon ateþini söndürme ihtimali yok.
    Bu nedenle ABD'de enflasyon giderek hýzlanarak yükselmeye devam edecek.Fed'in son "bej kitap" raporuna da yansýdýðý gibi,ekonominin bütün katmanlarýnda yoðunlaþan hýzlý ücret artýþlarý da enflasyonun önemli bileþenlerinden biri olarak ABD'de enflasyonun daha yapýþkan ve daha uzun süre mücadele edilmesi gereken bir safhaya girildiðini gösteriyor.

https://wolfstreet.com/2021/10/20/st...ds-beige-book/

Wages are heating up. And it's also now starting to show up in the data: The wage component in the fuel for persistent big inflation.

Fed "bej kitap" raporunu yayýnladý.

https://www.federalreserve.gov/monet...k_20211020.pdf

Tahminim Fed'in ABD'de enflasyon %7'yi geçinceye kadar enflasyon konusunda mevcut durumu idare etmeye çalýþacaðý,ancak enflasyon %7'yi geçip,bir anda enflasyonun çift haneli banda atlama ihtimali oluþtuðunda ,telaþ içinde enflasyon konusunda ciddi tedbirler alma aþamasý geleceði þeklinde.Bu da en erken, göreceli olarak "þahin" bölgesel Fed baþkanlarýnýn ,dönüþümlü olarak kurula oy kullanma hakký ile katýldýklarý Fed'in Mart toplantýsýnda olabilir.(Mart toplantýsýnda James Bullard, St. Louis,Esther L. George, Kansas City,Loretta J. Mester, Cleveland oy kullanma hakkýna sahip olacaklar.Daha önce Fed'den enflasyon konusunda ciddi bir aksiyon beklemiyorum.
    Mart ayýndaki Fed toplantýsýna kadar ,küresel olarak borsalarý olumsuz etkileyecek bir Fed kararý beklemiyorum.Mart toplantýsýndan sonra ise,ABD'de kontrol dýþýna çýkan ve yapýþkanlaþan enflasyon ateþini söndürmek için Fed'in para politikasýný sýkýlaþtýrmasý ile küresel ölçekte borsalarda sýký bir düzeltme ve kar satýþlarý bekliyorum.

Ýç dinamiklere gelince orada sürekli olumsuz rüzgarlar esiyor,bir gündem maddesi bitmeden yeni bir gündem maddesi piyasalarý olumsuz etkiliyor.Sadece geçen hafta sonu itibariyle piyasalara olumsuz etkisi olacak 3 yeni gündem maddesi radara girdi:1)Kara para aklamasý ve terörün finansmaný konusunda Türkiye'nin "gri liste"ye alýnmasý. 2)Halkbank'in temyiz mahkemesine itirazýnýn reddedilerek ,yakýnda davasýnýn görülmeye baþlayacak olmasý ve buradan ciddi bir para cezasý çýkma ihtimali. 3)Önemli siyasi ve ekonomik sonuçlarý olacak 10 batý'lý büyükelçinin sýnýrdýþý edilme durumunun ortaya çýkmasý.

Ülkemizin üstündeki olumsuz rüzgarlarý daðýtacak,hukukun üstünlüðü,tarafsýz ve baðýmsýz yargý,güçlerin ayrýlýðý,idarede þeffaflýk ve hesap verilebilirlik ve yargý denetimi,özgür ve baðýmsýz medya,evrensel ölçekte bireysel temel hak ve özgürlükler,baðýmsýz ve liyakat sahibi güçlü düzenleyici kurullarla regüle edilen iþleyen serbest piyasa ekonomisi gibi yapýsal reformlarla yeniden bir "ülke hikayesi" ortaya çýkarýp yatýrýmcý çekecek bir yönetim deðiþikliði olmadan birikimleri defansif yatýrým araçlarýnda tutmaya devam etmek hala mantýklý olmaya devam ediyor gibi gözüküyor.
    Borsadaki son hisse alýmlarý ve fiyat yükseliþleri,bazý yatýrýmcýlar tarafýndan bunun ýþýðýnýn uzaktan da olsa görüldüðü veya döviz kurlarýnýn yükselmesiyle yabancý para cinsinden hisse senetlerinin ucuzladýðý varsayýmýndan yola çýkarak olmuþ olabilir.
    Piyasalarýmýzda henüz en kötünün görüldüðü kanýsýnda deðilim,dýþ piyasalar kötüleþince yeni dipleri görmemizi kuvvetli ihtimal olarak düþünüyorum.Banka ve þirketler örneðin ABD'de olduðu gibi kendi hisse senetlerini alamýyor,ama bu hisseleri ihraç eden ana ortaklar alabilir.Örneðin Sabancý holding'in akbank'ý,koç holding'in yapý kredi'yi,BBVA'nýn garanti'yi almasý gibi.Ýþ bankasýnýn büyük ortaðý da iþ bankasý mensuplarýnýn sahibi olduðu sandýk.Ama bu satýn almayý yapacak mali bir gücü yok.Diðer bankalarda ise ana sermayederlerin para koymasý için,bankanýn karlýlýðýnýn ana sermayederlerin alternatif yatýrým alanlarýnda edeceði kazanç'tan daha yüksek olmasý gerekir.(BDDK sürekli oyunun kurallarýný deðiþtiriyor,banka yönetimlerine müdahale ediyor,banka karlýlýðýný azaltacak kararlar alýyor,temettü daðýtýlmasýna izin vermiyor ya da çok sýnýrlý izin veriyor.Banka ana ortaklarý ,bankaya niçin ilave sermaye koysun!..)
    Banka mý sanayi hisseleri mi konusuna gelince,bankalarýn 6 aylýk bilançolarý yayýnlanýnca eldeki bilgilerle bir tahminlere dayanan projeksiyon yapýp hisse.net blogumda yayýnlamýþtým.Tabii ki bu projeksiyon bilançolarýn gerçek durumu yansýttýðý varsayýmýna dayanýyor:
    --------------------------------------------------------------------------------------

Bankacýlýk sektörünün görünümü:

Türkiye Bankalar Birliði 2021 Haziran itibariyle sektörün durumunu gösteren bir rapor yayýnladý:

https://www.tbb.org.tr/Content/Uploa...ziran_2021.pdf

Buna göre;Bankalarýn II. Grup Kredi (Yakýn Ýzlemedeki Kredileri) Stoku 417 milyar lira,
    Tahsili Gecikmiþ Alacak Tutarý 140 milyar lira, yeniden yapýlandýrýlan krediler tutarý 246 milyar lira
    Sorunlu krediler toplamý 803 milyar lira.

Rapora göre ;takipteki 140 milyar lira alacak için bankalar 107 milyar lira karþýlýk ayýrmýþ,yakýn izlemedek krediler için ise bankalar 87 milyar lira karþýlýk ayýrmýþ.

Takipteki alacaklarýn tamamýný zarar kabul edelim:140 milyar lira
    Yakýn izlemedeki kredilerin %60'ýný zarar kabul edelim:417*0.6=250 milyar lira
    Yeniden yapýlandýrýlan kredilerin %70'ini zarar kabul edelim:19+226*0.7=167 milyar lira

Toplam zarar:140+250+167=557 milyar lira
    Ayrýlan karþýlýk:107+87=194 milyar lira
    Ayrýlan karþýlýklar çýkartýldýktan sonra zarar=557-194=363 milyar lira

Bankalarýn yasal özkaynaklarý:813 milyar lira(BDDK Haziran aylýk sektör raporu)
    Bankalarýn Risk Aðýrlýklý Varlýklarý 4584 milyar lira((BDDK Haziran aylýk sektör raporu)(Sermaye yeterliliði bölümü)

Sermaye yeterlik rasyosu(SYR);(813-363)/(4584-363)=%10.7

Not:BDDK'nýn kredi gruplamalarýna iliþkin koyduðu geçici uygulamalar kalktýðýnda ,ödeme tarihi geçmiþ kredilerin birinci gruptan ikinci grupa geçiþ 90 günden 30 güne,ikinci gruptan üçüncü gruba geçiþ 180 günden 90 güne ineceðinden, tablo daha olumsuz rakamlara gelecektir.

Bankacýlýk sektörünün durumu yukarýdaki fotoðraf gibi.9 aylýk bilançolar yayýnlanýnca bu çalýþmayý revize ederim.Sanayi þirketleriyle mukayese ederken ,düzenleyici kurul kararý ile, bilançolarda döviz borçlarýnýn alýndýðý günün döviz kuru üzerinden TL'ye çevrilerek bilançolara yansýtýlma imkanýnýn getirildiðini,bunun yüksek tutarda döviz borcu olan þirketlerde bilançoyu oldukça farklý yerlere getirebileceðini anýmsatayým.
    Banka mý sanayi mi diye bir tercihi ben söylemeyeyim, bunu eldeki bilgilere göre sizin yapmanýz daha uygun olur.
    Son düzenleme : deniz43; 25-10-2021 saat: 06:32.

Alýntý Originally Posted by Baygeorge Yazýyý Oku
    Sn Deniz Üstad Merkez Bankasý Rezervleri hk da bir durum tespiti yaparmýsýnýz ?
    Teþekkürler . . .
    Þu anda merkez bankasýnýn yayýnladýðý son analitik bilanço Perþembe gününe ait,sonrasýnda ise önemli geliþmeler oldu.Bugüne ait geliþmelerin yansýtýldýðý yarýn 14.30'da yayýnlanacak analitik bilançoya göre bir hrsaplama yaparým.

8. Selam Deniz Hocam..
    MB rezervlerinin en yukseklerde oldugu tarihlerde net rezerv miktari ne kadar idi acaba ?..
    Malumunuz su anda yaklasik 40 milyar kusur eksi reservle gidiyor.

Sayfa 956/2714 ÝlkÝlk ... 4568569069469549559569579589661006105614561956 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •