Bilanco ici yine ekside MB. Sanirim daha once 94 ve 2001 de olmus yine. Tabi 65 milyar USD emaneti saymiyorum. Ona ragmen.
Bilanco ici yine ekside MB. Sanirim daha once 94 ve 2001 de olmus yine. Tabi 65 milyar USD emaneti saymiyorum. Ona ragmen.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0211231-21.htm
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0211231-22.htm
Döviz/altýndan kur korumalý TL mevduata dönüþen hesaplarýn kur alýþ-satýþýnda kullanýlacak DÖNÜÞÜM KURU, [saat 11:00 kuru yerine] TCMB tarafýndan açýklanacak yeni esaslara göre belirlenecek..
MB saat 11.00 kuru , piyasada oluþan kura çok yakýn bir düzeyde açýklanýyordu.
2 gündür tam saat 11.00’da piyasa kurunu (Bloomberght’de geçen kur) not alýyorum.
Misal;
29.12.2021 piyasa kuru 12,03 iken;
MB 12,0342 açýkladý.
30.12.2021 piyasa kuru 12,62 iken;
MB 12,6185 olarak açýkladý.
Resmî gazetede yayýnlanan bu yeni karar ile Kur Kurumalý mevduatlara uygulanacak kurun ne þekilde belirleneceðini takip ediyor olacaðýz.
Piyasa kurunun altýnda bir kur belirlenmesi durumunda bu sistemin ayaðýna kurþun sýkmýþ olurlar diye düþünüyorum.
Türkiye Ýstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlýðý iþ birliðiyle oluþturulan genel ticaret sistemi kapsamýnda üretilen geçici dýþ ticaret verilerine göre; ihracat 2021 yýlý Kasým ayýnda, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %33,7 artarak 21 milyar 506 milyon dolar, ithalat %27,3 artarak 26 milyar 908 milyon dolar olarak gerçekleþti.
Kasým ayýnda Türkiye'nin dýþ ticaret açýðý 5.402 milyar dolar oldu.
Deniz hocam enflasyona baðlý kur tahmininiz çok tutarlý çýktý. Ben biraz daha iyimser olarak 11.98 hesaplamýþtým. Sizin hesabýnýz 13.20 idi.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Muharrem Ýnce 26 Haziranda erken seçim olacak demiþ peki borsa, altýn dolar vs. böyle bir karar açýklanmasý durumunda geliþmeler nasýl olur hocam dolar altýn düþer bist çýkar mý?
Býkmadan , usanmadan sorularýmýzý yanýtlama nezaketi gösteren ve bizleri bilgilendiren sn deniz 43 baþta olmak üzere bu topikteki tüm forumdaþlarýn yeni yýlýný kutluyorum. Saðlýk içinde iyi bir yýl olsun.
Paylaþým ve deðerlendirmeleriyle yolumuzu aydýnlatan sayýn deniz43 ve tüm forumdaþlarýmýzýn yeni yýlý kutlu ve mutlu olsun.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri