Bu sene iþler daha sýkýntýlý kasým aralýkta ortalama 7 milyar dolarý diye hatýrlýyorum. Þimdi aylýk ortalama 12buçuk milyar dolar ödeyeceðiz gibi
Bu sene iþler daha sýkýntýlý kasým aralýkta ortalama 7 milyar dolarý diye hatýrlýyorum. Þimdi aylýk ortalama 12buçuk milyar dolar ödeyeceðiz gibi
bir halt olacaðý yok.
https://www.cnbc.com/2022/01/07/infl...eek-ahead.html
Inflation, rising rates and the Federal Reserve could whip stocks around in the week ahead
Avrupa ve ABD'de Noel-Yýlbaþý tatil dönemi bitti,piyasa profesyonelleri Pazartesi tam kadro masalarýnda olacaklar.Önümüzdeki hafta küresel piyasalarýn gündemi;ABD enflasyon verisi,Fed baþkaný Powell'ýn Senatoda yapacaðý açýklamalar,tahvil faizlerindeki yükseliþ ve yýllýk bilançolarýn yayýnlamaya baþlanmasý olacak.(Bu hafta JPMorgan Chase, BlackRock, Citigroup, Wells Fargo gibi þirketlerin bilançolarý gelecek)
https://www.nyse.com/markets/hours-calendars
NYSE Piyasalarda tatil günleri
Spamlamak gibi olmasin. Burda agir toplari gordum.
Bu tahtada yuklu alim nasil yapilabilir? 10.50'den beri bakiyorum. Bir turlu alamadim. Her gun 10-15 adetlik islem oluyor. Bir kere aktife 100 adet yazdim, veren de olmadi.
Soru su: Bu ulkede ileriye donuk hedge etmek isteyen dolarla calisan sirketler bu isi nasil yapiyor? 15 bin dolarlik islem oluyor gunluk ya.
Galiba yil sonu vadelilerinde islem daha fazla ustad yani suan 2022de oldugumuz icin 2022 aralik icin daha yogun islem oluyor
Belki bankalarin sirketler icin viop piyasasýndan ayri enstrumanlari da vardir
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
þirketinizi nisan 2023 vadede vioptan hedge edemezsiniz... direk bankanýzý arayýp ordan kotasyon isteyin...
yok illa o kadar uzak vadeyi vioptan hedge edeceðim diyorsanýz aktiften 3'er 5'er toplayacaksýnýz; 100 kontratý tek günde toplarsýnýz ama öyle yüzmilyonlarca dolarlýk cirosu olan þirketler direk bankasýndan kotasyon alarak halleder o iþi...
bir de MB son zamanlarda kobiler için TL uzlaþmalý ihale açmaya baþladý; ordan da yapmak mumkun...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Cok sagolasin Desperado. Yok sirket icin degil sahsi.
Banka yok da araci ile konustum, onlar yardimci olamiyor. 3-5 lot toplanacak sey degil, bunla devamli ugrasilmaz ki. 5 bin kontrat dusunuyorum. Bir de satmasi var bu isin vadesinden once dusunursem. Yatti yani.
Ayrica bankadan kotasyon olmaz. Cunku kaldiracali islem yapmam gerekiyor. Ben TL kazanmiyorum, ama herife de boyumun yettigi kadar zararim olsun istiyorum artik. Kaldiracin tamamini disarda dolar olarak tutacagim Turkiye'ye getirmeden.
Neyse bu degerli bilgiler isiginda oteki topikte de arkadasin soyledigi gibi... Bu is olmaz.
Her yerde sovme ve beddua harici baska zarar verme yollarina bakayimGerci dolar bedduam tuttu. Emegimi kurtarmak icin beni senelerce ugrastirdigi gibi o dolar da onu ugrastiriyor simdi. Ha senin ulkene zararin olur da diyebilirsin. Degil. Ne kadar hizli giderse o kadar iyi Turkiye icin.
Yer Ýmleri