Originally Posted by
pit
Ülkemizde demokratik ve katýlýmcý yönetim isteyen hiçbir kesim yok maalesef. Tüm siyasi partilerin içerisinde o partinin otokrat liderleri var. Uzun yýllar kadrolarý deðiþmiyor.
Bu savaþ özelinde de Ruslarý destekleyen öyle yazýlar okudum ki sanki Ruslar dostane bir ülke, topraklarýný ve halkýný koruyan bir lider Putin. Ukrayna halký yüzünü batýya dönmek istiyor, batýdan kastým daha çok demokrasiyi sindirmiþ Avrupa ülkeleri. Çünkü bu halk yüzyýlý aþkýn süre Rus hakimiyetinde yaþadý. Artýk Ruslarýn dayattýðý sistemi istemiyorlar. Ruslarýn sistemi nedir? Baþta bir otokrat, seçimle bile gitmemesini saðlamýþ, siyasi baðlantýlarýyla zenginleþmiþ bir oligarþik yapý, gelir daðýlým adaletsizliði, baskýcý bir tek sesli yönetim, muhalefet partililer tutuklanýyor, sürgün ediliyor hatta zehirlenebiliyor.
Ukrayna'nýn þuan baþýnda olan yönetim de halen Rus sistemine benzer hareket ediyor. Oligarþi orada da yoðun ama dediðim gibi halk bir þekilde AB ye girerek bu kötü gidiþi tersine çevirmek istiyor. AB ye girseler de kolay mý tabiki zor. Uzun yýllar otoriter yapýlarla yönetilen ülkelerde kurumlar yok olduðu için yeniden inþa edebilmek de zor bir yol. Ama mutlak yol güçlü liderlerle yönetilmek deðil güçlü liderliðe ihtiyaç duymayacak güçlü sistemler kurmak bence. Bu konuyu ülke nüfusunun enaz %60 ýna anlatamayýz.
Cok haklýsýniz üstadým... seviklerinizle birlikte saglikli mutlu gunler dilerim saygilar
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri