https://www.cnbc.com/2022/07/04/stoc...lose-news.html
"The U.S. market is all about pricing in a slowdown, and pricing in the fact that the Fed is forced to hike rates into a slowdown," Allianz chief economic advisor Mohamed El-Erian said on "Squawk Box."
Dolar euroyu geçecek gibi.
Aralýk vade $ viop'ta þu anda 20.89... ama bence çok daha üstünde yýlý kapamasý oldukça olasý...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Cevdet Bey takdir edersiniz ki bilmek mümkün deðil, verdiðim grafik piyasa fiyatlamasýný gösteriyor ama o da her an deðiþebilir.
Kendi pozisyonumu yazabilirim: fiziki altýným var, bunun dýþýnda kalan portföyümün yarýya yakýný eurobondda, kalan TL yarýsýnýn da önemli bölümü viop dolar kontratlarýnda uzun pozisyondadýr, bunlarý ocak-mayýs arasý kur 13.5-14.7 arasýndayken düzenli alýmla topladým, 14.7'den yükseliþe geçince alýmý býraktým, haziran sonundaki 17 altýna sarkýþta yine birkaç kontrat ekledim. Her geri çekilmede ekleme yapmayý planlýyorum.
Þunu da eklemem gerekir ki 20 aralýktaki operasyonda da dolar/altýnda viopta long pozisyondaydým ve büyük zarar yazdým. Aþaðý yukarý o zararýmý çýkardým sayýlýr ama bana 7-8 aya mal oldu.
Ülkenin temel ekonomik göstergeleri bana göre dolarýn yükseliþini gerektiriyor, ben de buna göre pozisyon alýyorum.
euro/usd:1.0171
Eþitlenmeye çok yaklaþtý...
Yer Ýmleri