https://t24.com.tr/haber/babacan-bug...r-alin,1046477
AKP hükümetlerinde 11 yýl Ekonomi Yönetiminden sorumlu Bakan olarak görev yapmýþ Ali Babacan da endiþelerini ifade etmiþ..
Babacan: Bugün CDS 900'e ulaþtý, bu iþin þakasý yok; hükûmete bir kere daha sesleniyorum, derhal tedbir alýn!
-Babacan CDS primlerinin 900'e ulaþmasýna iliþkin olarak, "Bir aydýr tedbir için haykýrýyorum. Bu konuþmayý yapmamýn üzerinden bir ay geçti. Bugün CDS 900'e ulaþtý! Bu iþin þakasý yok. Hükûmete bir kere daha sesleniyorum: Derhal tedbir alýn"
-"Tarih þahit olsun ki, ben bugün buradan uyarýmý yapýyorum. Ülke olarak uçurumun eþiðine geldiðimizi söylemek ve hükümeti derhal göreve çaðýrmak üzere karþýnýzdayým. Ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karþý karþýya olduðumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Kaygýlýyým, çünkü ülkemizin temerrüt riski yani iflas riski, bugüne dek görmediðimiz bir seviyeye ulaþmýþ durumda. "
-"Þu anda ülke tam bir çakýlmaya doðru gidiyor arkadaþlar. Ýnanýn an meselesi, an. O uçurumdan aþaðýya düþmek, o temerrüt ve iflas çukuruna düþmemiz an meselesi. Bir gecede olur ya… Bu iþin þakasý yok. Ben gördüm çünkü bunu. Dünyada pek çok ülkede gördüm. O iflasýn o temerrüttün ne olduðunu biliyorum. Periþan olur herkes. Ýnanýn yaþanacak bir ülke olmaz Türkiye ondan sonra. Ýflas demek, benzin gibi, mazot gibi temel ihtiyaç maddelerinin parayla bile bulunamamasý demektir. Paranýz var, yarým depodan fazla alamýyorsunuz. Ya da yok 3 saat kuyrukta bekliyorsunuz. Ýflas iþte odur. Her gün 6 saat 10 saat elektriðin kesik olduðunu düþünün memlekette. Ýþte tehlike bu arkadaþlar. Ýflas demek, topyekûn ekonomik ve finansal çöküþ demektir. Ýflas demek, kaos demektir. Hükümete sesleniyorum, Erdoðan'a sesleniyorum: Çok piþman olursunuz, çok. Ancak iþ de iþten geçmiþ olur."
-"Tam 11 yýl bu ülkenin ekonomisini yönetmiþ, dünyadaki ve Türkiye2deki krizleri çok iyi bilen bir arkadaþýnýz olarak uyarýyorum. Uyarýyorum; bu gidiþin sonu çok kötü olur. Türkiye'yi siz bir kere o temerrüt çukuruna, bir kez iflas çukuruna düþürürseniz, bu millet yýllarca çok aðýr bedeller ödemek zorunda kalýr. Halkýmýz sizin yaptýðýnýz saçmalýklarýn bedelini ödemek zorunda deðil. Derhal aklýnýzý baþýnýza toplayýn. Allah'ýn verdiði aklý kullanýn ya. Merkez Bankasýna ve TÜÝK'e acilen liyakatli kadrolarý atayýn ve baðýmsýz kurumlardan elinizi çekin. Akýl dýþý, bilim dýþý tezleri terk edin. Ve derhal iþi uzmanlara býrakýn. "

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri