https://www.bloomberght.com/scholz-y...acagiz-2310887
Scholz: Yenilenebilir enerji için 600 milyar euro yatýrým yapacaðýz
https://www.bloomberght.com/scholz-y...acagiz-2310887
Scholz: Yenilenebilir enerji için 600 milyar euro yatýrým yapacaðýz
Son düzenleme : HATAKE; 19-07-2022 saat: 09:38.
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Bende her türlü aksaklýða raðmen AB nin emperyalizmin ve otokrasinin yaþayan antitezi olduðuna katýlýyorum. ABD ve Rusya'nýn emperyalist ve saldýrgan tavýrlarýný net olarak sürekli görüyoruz.
Çin ise beni en çok korkutan ülke. 1984 romanýnýn fiilen yaþama dönmüþ hali. Rusya, Çin, ABD, otokrasi ile yönetilen diðer tüm ülkelere bakýnca aksaklýklarý olsa da en iyi yönetim modeli demokrasidir ve bunu da dünyada diðerlerinde iyi uygulayan ülkeler de AB ülkeleridir.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Vadeli döviz piyasasýný referans olarak dikkate almýyorum çünkü :1)Orada merkez bankasý "oyuncu" olarak yer alýyor 2)Kontratlar TL uzlaþmalý,ondan da merkez bankasýnda sonsuz miktarda var.[/QUOTE]
Hocam kur patladýðý zaman burasýnýda pek fazla tutabileceðini düþünmüyorum, en çok buradan alanlar kar eder, Merkez artýk görev zararý mý ne eder onu bilemem. Bence.
Siz ne dersiniz?
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Heatwave: UK shatters record for its hottest day ever
https://www.cnbc.com/2022/07/19/heat...ndroidappshare
Britain recorded its hottest-ever day Tuesday, with temperatures hitting a high of 40.2 degrees Celsius (104.4 degrees Fahrenheit) in south England, according to provisional data from the Met Office.
Temperatures are forecast to surpass 42 degrees Celsius (107.6 degrees Fahrenheit) in parts of England by the afternoon.
Avrupayý sýcaklar kavururken ,Ýngiltere istatistiklerin tutulduðu tüm zamanlar içinde en yüksek sýcaklýk derecesini yaþadý.
Karbon salýnýmlý yakýtlar kaynaklý global ýsýnma ve iklim deðiþikliðini durdurmaya ve geri döndürmeye yönelik olarak, karbon emisyonunu küresel ölçekte azaltmak için uluslararasý anlaþmalar ve planlamalar yapýlmýþken, Rusya'nýn Ukrayna'yý iþgali sonrasý bilinen geliþmeler avrupada bir enerji krizine yol açtý ve çaresizce karbon emisyonu olan yakýtlara sarýlmak zorunda kalýndý,diðer yandan ise küresel ýsýnma belirgin bir þekilde devam ediyor.Bir diðer sonuç ise görülmemiþ sýcaklar nedeniyle avrupada klimalarýn çalýþmasýyla elektrik tüketimi ve elektrik üretimi yapan doðalgaz santrallarýnýn doðalgaz tüketimi artmýþ ve kýþ için doðalgaz stoku yapma gayretlerini baltalamýþ durumda.
SONUÇ:Avrupa bu kýþý büyük bir enerji krizi olmadan atlatabilirse, küresel ölçekte yenilenebilir enerji kaynaklarýnýn ana enerji tedarik eden kaynak olmasý için çok büyük yatýrýmlar hýzla yapýlacaktýr.
Son düzenleme : deniz43; 19-07-2022 saat: 15:42.
Deniz hocam eskiden rezerv ile bilgi veriyordunuz yasaklandýðý mi artýk vermiyorsunuz yada takibi zorlaþtý mi
Yer Ýmleri