Thursday August 03 2023 Actual Previous Consensus
04:45 AM
CN
Caixin Services PMI JUL 54.1 53.9 52.5 52
04:45 AM
CN
Caixin Composite PMI JUL 51.9 52.5
Thursday August 03 2023 Actual Previous Consensus
04:45 AM
CN
Caixin Services PMI JUL 54.1 53.9 52.5 52
04:45 AM
CN
Caixin Composite PMI JUL 51.9 52.5
U.S. 10 Year Treasury
US10Y:Tradeweb
RT Quote | Exchange
Yield | 11:13 PM EDT
4.108%
up+0.03
US6M
U.S. 6 Month Treasury 5.509 0.01 0
US1Y
U.S. 1 Year Treasury 5.412 0.03
ABD Hazinesi Aðustos ayýnda 103 milyar usd'lýk tahvil ihraç edeceðini duyurdu.Bu duyuru da tahvillere satýþ getirdi,faizler yükseldi.
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1671
Son düzenleme : deniz43; 03-08-2023 saat: 07:40.
https://www.paraanaliz.com/2023/sirk...recek-g-59234/
Halkbank'tan Savunma: ABD'deki dava aleyhimize sonuçlanýrsa Türkiye'ye doðrudan zarar verecek
Sevgili Deniz hoca
Abd nin temerrüt riski bildiðim kadarý ile yok.
Para rezev para ve borcun tamamý kendi parasý cinsinden.
Abd hazinesi mevcut þekli ile ila nihaye borçlanarak ve tahvil satarak kendini nereye kadar finanse edebilir.
Temerrüt riski olmadýðýna göre ve gerektiði zaman fed tahvil alabildiðine göre geride tek risk enflasyon mu.
Çevap için þimdiden teþekkürler
SM-G991B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borcun tamamý kendi para cinsinden olduðu için temerrüt riski sýfýr.Ama bütçe açýðýný vergiler yoluyla azaltmaya Kongre'nin Cumhuriyetçi kanadý muhalefet ettiði ve demokratlarýn sayýsý da kongrede yeterli olmadýðýndan tahvil ihraç ederek açýðý kapatýyorlar.Ama piyasada tahvil miktarý bollaþtýkça deðerleri düþüyor(faizi yükseliyor).
Evet ,ABD ekonomisinde risk þu anda enflasyon:
-Ekonomi beklentilerin üzerinde bir büyüme patikasýnda seyrediyor.
-Ýstihdam piyasasý çok sýký,%3.6 gibi çok düþük bir iþsizlik oraný var,hala 9.5 milyon açýk iþ pozisyonu var.
Ama ekonomi yeterince soðutulmadýðý,finansal koþullar endeksi hala negatif bölgede yani gevþek para politikasý devam ettiði için güçlü tüketici talebi ile beslenen bir enflasyon problemi var.Kýsmi bir baþarý saðlanmýþ gözükse de,enflasyon ile savaþ henüz kazanýlmamýþ durumda.Muhtemelen Temmuz verisiyle birlikte ABD'de enflasyonun yeniden yükseliþe geçtiðini göreceðiz.
Bahsttiðim ve yakýndan takip ettiðim endeks aþaðýdaki link'te.Para politikasýný enflasyonu yok edecek sýkýlýða getirdiðinizde, arkadan da bir dönem ekonomide resesyon dönemi geliyor.Bu endeks pozitif bölgeye geçmedikçe, þimdilik ABD ekonomisi resesyona uzak gözüküyor.
https://fred.stlouisfed.org/series/NFCI
Son düzenleme : deniz43; 03-08-2023 saat: 08:18.
ENAG Temmuz ayý Enflasyon Verisini Yayýnladý
Temmuz ayýnda aylýk enflasyon artýþý %13.18 ,yýlýn ilk 7 ayýnda %69.21 yýllýk enflasyon artýþý %122.88 oldu.
https://enagrup.org
https://enagrup.org/bulten/2307.pdf
Son düzenleme : deniz43; 03-08-2023 saat: 09:59.
U.S. 10 Year Treasury
US10Y:
RT Quote | Exchange
Yield | 3:08 AM EDT
4.163%
up+0.085
Piyasa niye bu kadar sert tepki verdi ve faizlerde sert yükseliþ oldu.Bana göre ;bunun sebebi:84 milyar dolar vadesi gelen tahvil itfasýna karþý yüksek oranda 103 milyar dolar borçlanmaktan ziyade,borçlanmanýn kompozisyonu etkili oldu.
ABD Hazine Bakanlýðý;8 Aðustos'ta 42 milyar dolar tutarýnda 3 yýl vadeli, 9 Aðustos'ta 38 milyar dolar tutarýnda 10 yýl vadeli ve 10 Aðustos'ta 23 milyar dolar tutarýnda 30 yýl vadeli tahvillerin ihraç edileceðini ifade etti.
Normalde,ekonomi yönetimi enflasyonda bir düþüþ bekliyorsa, 10 yýl süreyle,30 yýl süreyle mevcut enflasyona göre fiyatlanmýþ yüksek faizli tahvil borçlanmasýna gidilerek yüksek faiz ödemekten kaçýnýr lhaleyi düþük miktarda tutar,bunun yerine kýsa vadeli tahvil bono borçlanmasýna aðýrlýk verir,yüksek faizi 6 ay,1 yýl öder,sonrasýnda enflasyonda düþüþ beklediði için, daha düþük faizlerle borçlanmasýný yapar.
Sanýrým, piyasa mevcut uzun vadeli tahvil ihalesini,ekonomi yönetiminin daha uzun süre enflasyonla birlikte yaþanacaðý beklentisi olarak ,okudu...
Son düzenleme : deniz43; 03-08-2023 saat: 10:38.
Yer Ýmleri