Originally Posted by
ragwaer
Deniz bey iyi akþamlar diliyorum öncelikle. Tüm yazýlarýnýz için sonsuz teþekkürlerimi iletiyorum kendi adýma.
Sizin fikrinizi almak istediðim konu, özellikle son 2 haftadýr piyasalarda CDS öncülüðünde esen bahar rüzgarlarý.
Daha önce sizin de görüþünüzü aldýðým ve aslýnda geliþmekte olan ülkelerle paralel hareket eden, üstelik sizin de ifade ettiðiniz özel bankalara eurobond konusunda gizli bir baský olabileceði neticesinde, CDSlerimizde ciddi düþüþ gerçekleþti.
Bunda elbette ki, Merkez Bankasýnýn attýðý doðru adýmlar da yok deðil ama bugün piyasayý takibimde, öyle bir atmosfer oluþmuþ ki, sanki merkez Bankasý bir sonraki toplantýda faiz indirmeyi tartýþýr mý havasýnda söylemler var.
Keza, Bankalar mevduat faizinde hala tuik enflasyonunun çok altýnda faiz vermekteler, üstelik oranlar da düþüþte.
Ama nasýlsa, bir anda sýradýþý bir etkiyle CDSlerimiz ciddi anlamda düþüyor ve devlet tarafýnda 8 milyar dolar 5 yýl vadeli sukuk ihracý, diðer taraftan da özel bankalar borçlanma maliyetinin düþüþünden uluslararasý piyasalarda faydalanmak için çaba harcýyorlar.
Ben mi yanlýþ yorumluyorum bilemedim. Hala Ortadoðu'da her an bölgesel bir savaþa evrilebilecek savaþýn eþiðindeyiz. Diðer taraftan, cari açýðýmýzda kötüleþme sürmekte. Mehmet Þimþek yabancý yatýrýmcý için tüm dünyayý dolaþmýþken, bunun reel bir etkisi görülebilmiþ deðil.
Para kaynaðý olarak konuþulan tek konu ise, Filistin'lilerin ülkemize göçü olarak konuþuluyor.
Yukarýda anlatmaya çalýþtýðým gibi, son 2 haftada ne deðiþti de birden bahar havasý esmeye baþladý, sizin fikrinizi öðrenmek istedim.
Þimdiden çok teþekkür ederim cevabýnýz için.
Yer Ýmleri