özel sektör istihdam verisi ADP ile TDÝ verisi arasýnda korelasyon çok zayýf,kýstas olmaz.ISM hizmetler istihdam verisi iyi,imalat istihdam verisi kötü geldi,veri ayýn ilk 2 haftasýna kadar anketleri dikkate alýyor,bu bakýmdan diðer aylýk verilerin periyotlarýyla tam uyuþmuyor.Genel piyasa beklentisi verinin düþük gelmesi ama belirleyici olan, açýk iþ pozisyonlarýnda kayda deðer bir azalma oldu,buradan istihdama geçiþ olduðu için mi azalma oldu,yoksa iþ yerlerinin beklentileri deðiþti iþ ilanlarýný mý kaldýrdýlar.Bunu Cuma günü göreceðiz.
Thursday December 07 2023 Actual Previous Consensus
06:00 AM
CN
Balance of Trade NOV $68.39B $56.53B $58B
06:00 AM
CN
Exports YoY NOV 0.5% -6.4% -1.1%
06:00 AM
CN
Imports YoY NOV -0.6% 3% 3.3%
https://www.cnbc.com/2023/12/07/chin...s-exports.html
China's exports surprise with small growth - but not enough to shake off trade slump
Deniz hocam dolarda olanlar için TL ye geçme zamaný geldimi sizce..
Döviz ,ya da döviz cinsinden menkul kýymetlerde ya da altýnda pozisyon almanýn büyük çoðunluk için temel nedeni , hukuka ve yönetime güvenin kaybolmasýyla, getiri amaçlý deðil ,korunma defansif amaçlýydý.Bu sebepler ortadan kalkmadan ,bu nedenlerle pozisyon alanlar pozisyonlarýný deðiþtirmezler,gerekirse hayat boyu pozisyonlarýný korurlar.
Diðer varlýklardan daha çok getiri saðlayacaðý beklentisiyle dövizde pozisyon alanlar için ise;faizi çok düþük olduðu için getiri amaçlý olarak döviz tutmanýn pek bir mantýðý pek yok,onun yerine döviz cinsinden getiri aranýyorsa eurobond,döviz cinsinden hisse senetlerinde pozisyon alýnabilir,tüm yumurtalarý ayný sepete koymamak için bir miktar da TL varlýklar cinsinden kýsa vadeli mevduat ve yatýrým fonlarýyla risk ve getiri çeþitlendirmesi yapýlabilir.
https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?...c-018c411210ef
TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye iliþkin düzenlemeler içeren Bazý Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 29 madde kabul edildi.
- Finans þirketleri için enflasyon muhasebesi erteleniyor
Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Þirketleri Kanunu kapsamýndaki þirketler, ödeme ve elektronik para kuruluþlarý, yetkili döviz müesseseleri, varlýk yönetim þirketleri, sermaye piyasasý kurumlarý ile sigorta ve reasürans þirketleri ve emeklilik þirketlerinin geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere 2024 ve 2025 hesap dönemlerinde yapacaklarý enflasyon düzeltmesi sonucu oluþacak kar veya zararlar, kazancýn tespitinde dikkate alýnmayacak.
Ayrýca Cumhurbaþkanýna, anýlan kurumlarca geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere 2026 hesap döneminde enflasyon düzeltmesi yapýlmasý durumunda, enflasyon düzeltmesi sonucu oluþacak kar veya zararlarýn kazancýn tespitinde dikkate alýnmamasý yönünde düzenleme yapma yetkisi veriliyor.
Yabancý para cinsinden ihraç edilen menkul kýymetlerden saðlanan gelirler ve döviz cinsinden açýlmýþ hesaplardan elde edilen faiz gelirleri ve kar paylarý üzerinden yapýlacak vergi tevkifatýna iliþkin oraný ayrý ayrý veya birlikte yüzde 40'a kadar artýrmaya ve oranlarý her bir sermaye piyasasý aracý, ihraç edenler, ihraç veya iktisap tarihi, hesap türü, hesap açýlýþ tarihi, kazanç ve irat türü ile bunlarýn vadesi, elde tutulma süresi ve bunlarý elde edenler itibarýyla yatýrým fonlarýnýn katýlma belgelerinin fona iade edilmesinden veya diðer þekillerde elden çýkarýlmasýndan elde edilen kazançlar için fonun portföy yapýsýna göre, ayrý ayrý yüzde 40'a kadar artýrma konusunda Cumhurbaþkanýna yetki veriliyor.
Thursday December 07 2023 Actual Previous Consensus
10:00 AM
DE
Industrial Production MoM OCT -0.4% -1.3% ® 0.2%
01:00 PM
EA
GDP Growth Rate QoQ 3rd Est Q3 -0.1% 0.1% ® -0.1%
01:00 PM
EA
GDP Growth Rate YoY 3rd Est Q3 0% 0.6% ® 0.1%
Thursday December 07 2023 Actual Previous Consensus
04:30 PM
US
Initial Jobless Claims DEC/02 220K 219K ® 222K
Yer Ýmleri