Çok teþekkür ederim cevabýnýz için. Tüm yazýlarýnýz ders niteliðinde. Bilgilerinizi paylaþtýðýnýz için ne kadar teþekkür etsem azdýr. Ýyi ki varsýnýz...
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Çok teþekkür ederim cevabýnýz için. Tüm yazýlarýnýz ders niteliðinde. Bilgilerinizi paylaþtýðýnýz için ne kadar teþekkür etsem azdýr. Ýyi ki varsýnýz...
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ozan Gündoðdu'nun katýldýðým bir bakýþa açýsý var. Olayýn sadece ekonomik çöküþ deðil, sistemsel bir çöküþ olduðunu söylüyor ki bana göre çok haklý. Tüm kurumlarý, tüm organlarý ile devlet dediðimiz yapý toptan olarak çöküyor. 2018 yýlýnda geçtiðimiz yönetim sistemi, kanserli bir hücre gibi devlet kurumlarýný sardý ve artýk 4. evre kanser hastasý durumuna geldik. Buradan dönüþ yok. Türk halký olarak çok büyük acýlar, çok büyük sýkýntýlar çekeceðiz. Yýllardýr yaþadýklarýmýz ve þu an yaþýyor olduklarýmýz devede kulak kalacak yanýnda.
2.Ýþsizlik
https://pbs.twimg.com/media/GMEz7hhW...jpg&name=large
Ýþsizlik rekor seviyede. TÜÝK'in geniþ iþsizlik oraný %26.1,çalýþma çaðýnda olup bir iþte çalýþmayan %42.7
Deniz hocamýn da belirttiði kýsým ülkemizi çökertecek konularýn eðitim ile birlikte baþýnda geliyor. Geçen gün lisede okuyan oðlumun veli toplantýsýna katýldým. Rehberlik öðretmeniyle sohbet etme fýrsatý buldum. Öðrencilerin birçoðunda gelecek ile ilgili hedefsizlik olduðundan ve motive etmekte zorlandýðýndan þikayetçi. "Abim mühendislik bitirdi, asgari ücret civarýnda maaþla iþe baþladý" vb þeyleri lise öðrencilerinin konuþtuðunu söylüyor. Bana çok üzücü geldi bu konu. Daha lisedeki öðrencilerimizin bu kadar umutsuz,isteksiz ve hedefsiz olmasý ülkemizi uzun vadede çok kötü duruma düþürür. Ýþsiz oranlarýnýn yüksek olmasýnda mantar gibi türeyen taþra üniversiteleri ve bunlardan mezun niteliksiz milyonlar olmasýnýn da etkisi çok ne yazýk ki.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Bir baska cok uzucu konu da, genclerin %22 sinin, ne okuyor ne de calisiyor olmasi.
Bu oran cok yuksek.
Ne olacak bu cocuklar.
Tuesday April 30 2024 Actual Previous Consensus
3:30 PM
US
Employment Cost - Benefits QoQ Q1 1.1% 0.7%
03:30 PM
US
Employment Cost - Wages QoQ Q1 1.1% 1.1% ®
03:30 PM
US
Employment Cost Index QoQ Q1 1.2% 0.9% 1%
US wages and salaries increased by 1.1% quarter-on-quarter in the first three months of 2024, the same pace as in the previous period. Private-sector wages grew by 1.1% after rising 1% in Q4. State and local government wages rose 1.4% after increasing 1.1% in the prior quarter. Yearly, wages advanced by 4.3% in the first quarter of 2024, the same pace as int he previous period.
Tuesday April 30 2024 Actual Previous Consensus
04:00 PM
US
House Price Index MoM FEB 1.2% -0.1% 0.1%
US
House Price Index YoY FEB 7% 6.5% ®
US
S&P/Case-Shiller Home Price MoM FEB 0.9% -0.1% 0.6%
US
S&P/Case-Shiller Home Price YoY FEB 7.3% 6.6% 6.7%
ABD için çok yüksek sayýlabilecek aylýk bazda bir artýþ var konut fiyatlarýnda.Bu artýþ oranlarý belirli bir periyot içinde kiralara da yansýyacak.Ýþçilik maliyetlerindeki yüksek artýþ ile birlikle ABD'de enflasyonun yeniden ateþinin yükselmeye baþladýðýna dair sinyaller geliyor.Ama bu baþlýðýn takipçileri için ortada bir sürpriz yok.
https://tradingeconomics.com/united-.../housing-index
https://tradingeconomics.com/united-...sing-inventory
Yukarýdaki grafiðe "max" ta bakýn...
BBVA konsolide bilançosunda Garanti Bankasý için 2024 birinci çeyrekte 170 milyon euro kar açýkladý(Geçen sene 322 milyon euro idi)
Yer Ýmleri