Originally Posted by
ragwaer
Deniz bey iyi günler dilerim öncelikle. Sizin fikrinizi almak isediðim bir konuda yardýmcý olursanýz çok memnun olurum.
Sosyal medyada, Bim'i iþtiraki olan file isimli market zincirlerinde, artýk nakit kullanýlmayacaðý ve alýþveriþlerin yalnýzca kredi kartý yada banka kartý ile yapýlacaðýný okudum. Her ne kadar, bu durum Bim yönetiminin bir þirket kararý olsa da, bunun devlet eliyle iþletmelerde zorunlu tutulmasý kayýtlýdýþýlýðýn önüne geçmez mi?
Örneðin, herhangi bir markete, manava, maðazaya, berbere, kuyumcuya, taksiye ve adýný sayamayacaðým herhangi bir iþletmede, devlet nakit alýþveriþ yapýlamayacaðýna dair karar alsa, böylelikle kayýtdýþýlýkla etkin bir çalýþma yapýlýr diye düþünüyorum. Elbette bazý istisnalar yapýlabilir, pazar alýþveriþi gibi, sýnýrlý da olsa cüzi miktarda nakit yalnýzca örneðin pazarda kullanýlabilir( gerçi pazarcýlarýn da artýk pos cihazlarýný görmeye baþladýk, demek ki onlar için bile çok zor deðil) Pazarda dahi kartla alýþveriþ yapýlabiliyorsa, her türlü iþletmede kart kullaným zorunluluðu kademe kademe de olsa gelebilir.
Artýk günümüz teknolojisinde ve ülkenin geliþmiþ bankacýlýk altyapýsýnda bu durumun da zor olacaðýný sanmýyorum. Elbette bankalar da bu iþketmelerdeki komisyon oranlarýný sýfýrlayacaklar ki, durum teþvik edilsin.
Fikrinizi paylaþýrsanýz çok memnun olurum. Çok teþekkür ederim þimdiden.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri