Ýyi günler deniz bey... Yukarda son 20 yýlý kapsayacak þekilde amerikan 10 yýllýklarý ve $ bazlý xu100 grafiklerini koydum...
Uzun vadeli grafikleri incelemeyi severim ben, bu þekilde bakýldýðýnda sizce de arada bir pozitif korelasyon gözükmüyor mu... yani amerikan 10 yýllýklarý tepe yaparken dolar bazlý endeksimiz de tepe yapmýþ... sert düþüþe geçtiði zamanlarda ise borsa da sert düþmüþ... mantýk bu ikisi arasýnda negatif korelasyon olmasý gerekir diye insaný düþündürüyor, amerikada faizler artarken bizim gibi geliþmekte olan ülkelerden ve borsalardan para çýkmalý ve bizde düþüþ yaþamalýyýz; faizler düþerken de tam tersi risk iþtahý artýp bize fon akýþý olmalý aslýnda... ama grafikler bunun tersini gösteriyor...
Bu konuda fikrinizi merak ettim. Sizce de amerikan 10 yýllýklarý ile bizim dolar bazlý endeksimiz arasýnda uzun vadede bakýldýðýnda bir pozitif korelasyon gözükmüyor mu? Siz bunu neye baðlýyorsunuz? Önümüzdeki dönemde, hele ki þimdi Trump'ýn da geliþiyle, yine amerikada faizlerin düþmesi bekleniyor malum... sizce bu bizim $ bazlý endeksimize nasýl yansýr? Hareketin geçmiþe benzer olmasýný mý beklersiniz?
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer Ýmleri