2020 yýlýndan sonra elektrikli araçlarýn hayatýmýza girmeye baþlamsý ile Tüpraþ ve Aygaz ýn bu tarihten sonra olumsuz etkileneceðini düþünenlerdenim.
2020 yýlýndan sonra elektrikli araçlarýn hayatýmýza girmeye baþlamsý ile Tüpraþ ve Aygaz ýn bu tarihten sonra olumsuz etkileneceðini düþünenlerdenim.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Tesla sipariþlerinin teslimatlarýný 1 yýl sonraya verdiði halde yoðun sipariþ alýyor. Teslanýn yeni çýkardýðý model 3 yaklaþýk 500 km yol yapabiliyor. Bu da neredeyse benzinli bir arabanýn yaptýðý km kadar.
Dün newyork borsasnda TESLA %7 primle kapattý. Tesla kýsa sürede piyasa deðeri 50 milyar dolarý aþarak,100 yýllýk otomobil þirketlerini geride býrakarak ilk 3 e girdi.
2020 yýlýndan sonra bir çok Avrupa ülkesi elektrikli araçlara geçecek. Bu kýsa sürede bizi de etkileyecek.
Türkiyenin yerli araba macerasý da elektrikli oto ile çýkacak gibi görünüyor.
Bu arada tesadüf müdür nedir? Sanýrým tombul bir parmak kafadan aygazý %5 düþürdü. 16,20 TL den iþlem görüyor.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yerli araç yatýrýmý üretimi baþlarda halka arz edilirse tüpraþýn birazýný satar elektrikli araç üretimine kaydýrýrýz.
kaldý ki bu petrol ile çalýþan otomobil sisteminden elektrikli otomobil sistemine geçiþ 3-5 yýlda olmaz... aradaki süreyi deðerlendiririz
ikinci senaryo Memleketin en büyük þirketinin Ana ortaðý olan ENerji yatýrýmlarý AÞ bu deðiþime duyarsýz kalmazda bununla ilgili bir adým atarsa yine liderliðini sürdürebileceði kanýsýndayým...
Takip etmek gerek![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bir Koç grubu þirketi olan Aygaz'ýn böyle bir deðiþimi öngöremeyip vizyon geliþtirememe ihtimali bence çok düþük. LPG teknolojisi Türkiye'ye geldiðinde bunu en iyi deðerlendiren þirkettir Aygaz. Eðer ekektrikli araç teknolojisi önümüzdeki 10 belki 20 yýlda tamamen hayatýmýza girecekse Koç grubu burada da pozisyonunu alacaktýr.
Bence deðiþime ayak uydurur önce tüptu sonra lpg oldu sýrada elektrik varsa ordaki yerini de alýr deðiþime ayak uyduramayan þirketler ayakta duramaz.
Yer Ýmleri