fiyatlamada o mantýk doðru ise...daha doðrusu borsada mantýk fazla iþlemez...
kalan 1.5 tl fiyattan YKB deðerini de düþmek gerekir.
ykb da ortaklýðý var mý? Varsa ne kadar?
sanýrým internetten buldum
http://www.yapikrediportfoy.com.tr/t...redi-bank.aspx
Yapý Kredi'nin ana hissedarý %81,8 oranýndaki hissesiyle Koç Finansal Hizmetler'dir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/687486
AYGAZ : Sermayesinde %1,97 oranýnda pay sahibi olduðumuz Koç
Finansal Hizmetler A.Þ.'nin 6 Haziran 2018 tarihli olaðanüstü genel kurul
toplantýsýnda, sermayesinin tamamý nakden karþýlanmak üzere 3.389.325.131,56 TL
artýrým ile 3.011.274.868,44 TL'den, 6.400.600.000,00 TL'ye yükseltilmesine
karar verilmiþtir.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
vesbe 9-10 tl iken aygaz 15-16 tl idi. Þimdi ayný oldular ben de elimdeki vesbe lerin yarýsý ile aygaz aldým. Bakalým tekrar eski yerlerine gelecekler mi? Zamanýnda doas ve aygaz 10 tl idi. 6 ay sonra Aygaz 15 tl oldu doas ise 8 tl. Ben doasý seçmiþtim o zaman. Kader iþte...
Aygaz’ýn hakim ortak olmadýðý veya azýnlýk hisselerine sahip olduðu, Enerji Yatýrumlarý Aþ, Koç flnasal hizmetler Aþ, Entek elektrik AÞ, Opet Gayrþmenkul AÞ gibi borsaya kote olmayan þirketlerin deðerini piyasa fazla umursamaz. Zaten þirketin nu kadar yüksek miktarda kapitalizmi þirketin doðrudan faliyet saðlayamayacaðý varlýklara yatýrýlmasýnýn doðruluðu ve iyi niyeti tartýþýlýr.
Çünkü bu varlýklarýn ortaklýða direk katkýsý pek yok. Ancak bir gün kar daðýtýrlarsa Aygaz ýn kasaya giriþ oluyor. Veya bir gün bu varlýklara ait hisseleri satýlýrsa Aygaza direk katkýsý olur. O bir gün de hangi bþr gün olduðu belirsiz ve patronlarýn keyfine kalmýþ veya hisse pozisyonlarýna kakmýþ artýk.
Aygaz yönetimi þþrketin paralarýný grubun borsa dýþýndaki þirketlerin azýnlýk hisselerine baðlayacaðýna, EYAÞ ile KOÇ FÝNANSAL HÝZMETLER hisselerini diðer hakim ortaða devredip. Buna karþýlýk ENTEK elektrik hisselerinin tamamýný ve grubun ayný faliyet alanlarýndaki diðer bazý varlýklarýný Aygaz’ýn hakim ortak olacaðý baðlý ortaklýk olarak Aygaz kapsamýna alýrlarsa daha iyi bir iþ yapmýþ olurlar.
Ayrýca bu þekilde grup þirketleri arasýnda ortaklýk yapýlarýnda sadeleþmekte gidilmiþ olmasý ve operasyonel kolaylýklar ile tasarruflar saðlannasý açýsýndanda daha faydalý olur
Yükseliþlere neden ayak uyduramadý acaba... satýþ baskýsý hala hakim..
Yer Ýmleri