Aygaz F/K 'sý 37,5 görünüyor, bu rakam cok yüksek deðil mi? Aygaz hissesine gireli kýsa zaman oldu , geçmiþ dönemlerde F/K hiç bu seviyelere çýkmýþmýydý ?
Aygaz F/K 'sý 37,5 görünüyor, bu rakam cok yüksek deðil mi? Aygaz hissesine gireli kýsa zaman oldu , geçmiþ dönemlerde F/K hiç bu seviyelere çýkmýþmýydý ?
F/K oranlarý bildiðim kadarýyla birikimli 4 çeyrek kar toplamý üzerinden yapýlýyor.
Geçen yýlýn son çeyreði ve bu yýlýn ilk çeyreði negatif sonuç olunca fiyatýn oranlandýðý kar rakamý takvim yýlý olmuyor.
Ama yýllýk bilanço açýklandýðýnda, muhtemelen 13 civarýnda F/K ya döner, hatta bu yýlýn ilk çeyreði açýklandýðýnda, son 4 çeyrek toplamý baz etkisiyle daha yüksek oluþacaðýna inandýðým için, fiyat bu seviyelerde kalýrsa, 11 civarýný bile görebilir.
Ama ben fiyatýn daha yukarýda oluþacaðýna inanýyorum.
BIST 121.500 de. AYGAZ 14:00 TL
Ben düzeltme yapana kadar bir süre borsaya mola veriyorum. Teþekkürler Aygaz.
Aygaz 12- 13 arasý fiyatlara gelirse tekrar düþünürüm.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Pazartesi ve Salý günü citi nin (ak yatýrým aracýlýðýyla)sattýðý mallarý, (oyak yatýrýmýn yoðun aldýðý ) diðer yabancý takas saklamacý deutche 'de gördük.
Açýkçasý , yabancý piyasaya yoðun veriyor diye düþünüyordum ve satýþý ne zaman biter diye de endiþe ediyordum.
Takas sonuçlarýný görünce rahatladým.
Güzel bir geliþme...
Aygaz da, son 2 iþgünündeki seansta iþlem hacmi ve fiyat hareket aralýðý az ama kademeler, önceki dönemlere göre daha dolu görünüyor. Sanki hýzlý bir yukarý reaksiyon verecek görüntüsü ve algýsý hissediyorum.
Aslýnda, Tüpraþ el freni olmasa þimdiye çoktan kopmuþtu.
Ýþin güzel yaný, faaliyet karýný olumlu etkileyecek olan lpg fiyatlarý ve stok kar potansiyeli ilk çeyrekte de çok iyi gidiyor.
Ocak ayý 35 dolar mix lpg yukarýda fixlenmiþti.
Þubat için geçerli olacak fiyat da bugünlerde yine 30-35 dolar yukarýda geziniyor.
2019 ilk çeyreði tam tersi , hep düþüþ vardý. Böyle giderse , son çeyrek+temettü fýrsatý+yapý kredi ek hissse alým derken bir de, ilk çeyrek çok iyi gelirse , tüpraþa ihtiyaç duymadan 2020 yýlýný da baþarýlý geçirebilir...
Umarým:-))
Metal iþ sendikasýnýn sendikaya baðlý iþyerlerinde üretimi durdurma hedefiyle lokavt kararý almasýnýn þirktin ana faaliyetlerine bir etkisi olmadýðýný þirket daha iyi açýklasa iyi olurdu bence.
Çünkü bu grup iþçiler, þirketin mutfak tüplerini imal eden gebze tesisindeki iþçilerle ilgili. Yani tüp üretimiyle ilgili.
Sektörün 3 büyük oyuncusu olan Aygaz-Ýpragaz ve milangaz ýn, daha uygun maliyetle tüp üretmek için bu tesisleri var.
Ancak, bu tesislerin Satýþ ve daðýtým faaliyetlerine hiç bir etkisi yok. Hele pazarýn % 80 ni içeren otogaz segmentini hiç ilgilendirmiyor. Dökme satýþlar zaten tüp ile yapýlmýyor. Tüp ile daðýtýlan mutfak LPG ihtiyacý için stoklarda yýllardýr birikmiþ ve bekleyen zaten milyonlarca tüp var.
Ama þirket açýklama yaparken cümleleri kýskanarak yazýyor her nedense.
yatýrýmcýnýn bilmek istediði þey, esas olarak faaliyetlerinin etkilenip etkilenmeyeceði, etkilenecekse ne oyandan,randa etkileneceði...
Bu forum imkaný vesilesiyle en azýndan ben , bildiðim kadarýyla aktarmak istedim.
Pek anlam veremediðim bir geri çekilme, .
üstelik hacimsiz. Teknik olarak biraz aþaðý gösteriyor gibi.
Tüm koç grubu hisseleri böyle, grubun rüzgarýna kapýlýyor.
Tüpraþtaki olumsuz beklenti de el freni görevi görüyor.
Bilanço geldiðinde tüpraþtan ve koç grubundan pozitif ayrýþacaðýna inanýyorum.
Yer Ýmleri