Gelecek zararýn tümü tüpraþ kaynaklý olacaðýný düþünüyorum… Haydi hayýrlýsý...
Gelecek zararýn tümü tüpraþ kaynaklý olacaðýný düþünüyorum… Haydi hayýrlýsý...
Net Dönem Zararý -226.160.000.-TL,
"Beklemesini bilenin her þey ayaðýna gelir." - Balzac
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
https://www.aygaz.com.tr/uploads/yat...u-21052020.pdf
COVID 19, ülkemizde Mart ayýnýn 2. yarýsý ülkeyi etkilemesine raðmen, Aygaz finansal verileri çok olumsuz etkilemiþ.
Satýþ gelirleri düþmüþ -%6
Faaliyet Karý düþmüþ -%184
VAFÖK düþmüþ -%126
Net karda dramatik bir düþüþ var. -% 2345
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Evet , gerçekten çok kötü benim beklentilerime göre de.
Üstelik, taþýnmaz satýþ karý (50 mln), KFS fesih tazminatý, entek firmasýndan (32 mln)iyi bir katký gelmesine raðmen;
-nisan ayýna devreden stoklarýnda stok zararýnýn hesabýnda dikkate alýnmasýyla, favök (piyasanýn beklediði gibi ) zarar etmÝþ,
-tüpraþtan gelen devasa zarar payý olan 230 mln gelir tablosunu alt üst etmiþ,
-hem zarar hem de temettü ödemesi dolayýsýyla , yeni finansal borçlar alýnmýþ,
-vb baþkaca burada sýralamayacaðým sebeplerle....
2020 beklentileri kötüleþmiþtir.
Anlayamadýðým þey ise, piyasa beklentileri bu rakamlar civarýnda iken , son 3 gündür (Dün tavan oldu) HSBC kurumunun agresif alýmlarýyla yaklaþýk 1,6 mln lot u tek baþýna almasýdýr.
Bu agresif alýmlar, açýkçasý bilançonun piyasa beklentisinden daha iyi geleceði izlenimi oluþturmuþtur. Buna raðmen elimde bekleyen kýsmýn yarýsýný bu sabah 12,05 ten vererek azaltma tercihim teselli oldu.
Yarýn ise kalaný ile de vedalaþýp, bu yýl için artýk aygaz da beklentim kalmadýðý için uzaktan izleyeceðim.
Bilanço hayýrlý olsun:-((
ben þahsen bu kadar zarar beklemiyordum, kötü gelmiþ.![]()
Tupras yakmistir aygaz i...
Ytd
"Memleketim varsa Ben de varým."Vehbi KOÇ [emoji1250]
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Yer Ýmleri