Originally Posted by
abcd
1-kfs şirketinden temettü kararı yoluyla alınacak olan ve italyanlara mahsup ile 9 ayda ödenecek olan 252 mln tl temettü ile 22 mln fesih tazminat bedeli toplamı, yani 274 mln tl, muhtemelen mart ayında temettü kararı verildiğini varsayarsak, aygazın gelir tablosunda faaliyet dışı karlar veya iştirak karları ya da temettü adıyla kar olarak yazılmaz mı?
2- hisse alımı dolayısıyla ödenecek 252 mln yine, eski hesaba ilave edilere bilançoda finansal duran varlığa eklenmez mi?
Spk mali tabloların düzenlenme ilkeleri bunun böyle yapılmasını söyler...
Ama bu kadar büyük etkisi olacak bir hususun şu ana kadar düşünülmemesi veya atlanması da normal değil, aksi halde şu ana kadar 2-3 kere tavan olurdu hisse.
Acaba nerede yanılıyorum, neyi atlıyorum, yoksa bu senaryolarım mümkün de henüz kayıt yapılmadığı için kimse bakmıyor mu? Bu da çok zor.
Şeytenın avukatlığını yapıp, bir cinlik yaparakneden olmasın diyorum..
Bunun için şirketin yatırımcı ilişkilerini aradım dün, çağrı merkezi düştüğü için konuyu anlatamadım henüz, telefonumu aldılar inşallah bana geri dönecekler...
Bu forumu takip eden aygaz yatırımcısı arkadaşlardan ricam, bilgisi, yorumu veya uyarısı olanlardan görüş bekliyorum, katkı sağlayan olursa sevinirim.
Tabii aynı konu daha büyükbir meblağ ile koç holdingte var ama o topiğe yazmadığım için burada dile getirmek istedim.
..
Yer İmleri