“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Sundan aklima geldi Opet te ileride sarj istasyonlari arttiginda Aygaz a ne tur bir katkisi olacak o yonde yurt icinde hamle yapmadilar henuz Zorlu enerji bu ise giriyor mesela....
Aygaz in dogrudan ne tur bir payi oluyor Opet bayisinden onu dusunmek istemistim.
Bir inceleyim burda da paylasirim.
Tupras ta ileride temettuleri buraya kaydircam cunku;)
Bir de dogalgaz santrallerine bakmam lazim tasidiklari dogalgazi santrallere vs ye veriyorlarsa cirolarindaki payi ne kadar?
Sunumlarda belli olmuyor acip sormak lazim sirkete....
Ytd
"Bir ülkenin baðýmsýzlýðý yabancýlarýn lütuf ve merhametine býrakýlamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Aygaz ý ben de takip ediyorum 2021-(2020 yýlý zarar ile kapatýrsa 2021 de temettü verebilir mi???)ve 2022 yýlý için olabilir. Hissede 10-11 TL altýnda uygun bir fiyat oluþursa uzun vade için yatýrým yapýlabilir ve portföye katýlabilir diye düþünüyorum.
2020 sanýrým bu þekilde kapatýr. Tüpraþ'ta bir düzelme olmazsa Aygaz'da da zor gibi.
Tüpraþ da maalesef hükümetin kýskacýnda. Vatandaþa þirin görünmek için sürekli fiyatlara müdahale ediliyor. Bu sebeple yakýn zaman için Tüpraþ da zor görünüyor.
Benim asýl merak ettiðim 2019-12 ay bilançosu ve 2020-6 aylýk bilançolarda Aygaz'ýn özsermayesi yaklaþýk %20 düþmüþ.
Bu durumu kýsaca nedenleri ile izah edebilecek biri var mý?
AYGAZ 2020 ye maalesef olumsuz baþladý. Bu sebeplerden dolayý da bir süre uzaklaþtým ve halen KCHOL deyim.
KCHOL in þirketlerindeki portföy çeþitliliði ve 2020 yýlý rekor kar açýklamasý nedeniyle daha avantajlý geldi bana. Fakat henüz bu avantajlar borsadaki fiyatlarýna yansýmadý o da ayrý mesele.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Aygaz ve Tupras kaybettikleri farki kapatacaktir diye dusunuyorum.
Aygaz i 2020 2021 yili icinde toplama olarak dusunebilirim.Ama ani fiyat kirilmalari olabilir diye temkinli yaklasacagim.Ýlk kez toplayacagim Aygaz i dolayisiyla hem dediginiz sermaye teknik olarak bakilmali hem yatirim ve kâr oranlarina bakilmali.
Tupras ozelinde de su dikkatimi cekiyor genel olarak dunyada marjlar dusuk Tupras bu marjlarda nakit uretme gucu cok yuksek bunu kapatabilir kisa zamanda islerin duzelmesiyle.
Ama sanirim birim fiyatlarini bilmiyorum ezbere konusmiyim Tupras ta jet yakiti ve fuel oil satislari kârý goturdu.Bir de imo meselesi ertelendi diye biliyorum kuresel kural uygulamaya gececekti.
Aygaz in kendisini istiraklerini yatirimlarini bir A4 e tablo yapip karsidan bakmak lazim....
Aygaz in temettu verme gucu nakit yaratma gucu fevkalede iyi...
Hayirlisi olsun....
Ytd elbette...
Ayrintili teknik bilgisi olan varsa aydinlatsin bizi...
"Bir ülkenin baðýmsýzlýðý yabancýlarýn lütuf ve merhametine býrakýlamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Yabancý larin fiyata bakmadan çýktýðý bu zamanlarda Aygaz da yabancý takasinnin çok az düþmesi de artý
Üstat Mergen de bugun grafik çalýþmýþ.
Ucuz kaldý.
SM-J415F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Opetin %50 si birzamanlar Aygaza aitti. Aygaz Enerji Yatýrýmlara AÞ (EYAÞ %20 si Aygazýn, Tupraþýn %51 i EYAS'ýn) ortak olunca tabi baya borca girdi ve elindeki Opet hisselerin hepsini Tupraþ'a sattý. Aygaz dolaylý yoldan Opetin karýndan faydalanýyor.
Yer Ýmleri