27.34 dikkat çekici bir seviye.. kýsa vadeli iþlemler için,üzeri güzel altý üzer..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
27.34 sonrasýnda ver gazý ver gazý yapmýþlar....![]()
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Hayýrdýr? Bu yükseliþlerin sebebi nedir acep?
sattýk 33,5 den aygaz larý![]()
Ziraat Yatýrýmýn Aygaz için ilk çeyrek kar tahmini 194 milyon.
Brent petrol fiyatlarý Aralýk ayýn sonunda 77,77$/varilden Ukrayna Rusya savaþýnýn etkisiyle Mart ayý sonunda 105,13$/varil seviyesine, ortalama brent de 2021 yýlý son çeyrekte 79,2$/varil iken 2022 yýlýnýn ilk çeyreðinde ortalama 96,4$/varile yükselmiþtir. Bu durum ilk çeyrekte kurlardaki artýþýn da etkisiyle akaryakýt ve petrol türevi satan firmalarýn (Tüpraþ, Petkim, Aygaz) stok geliri kaydedeceðine iþaret etmektedir. Tüpraþ tarafýnda, tüpraþ stok gelir-giderlerini dengelemek amacýyla koruma kullanmaya ilk çeyrekte baþlamýþtýr. Bu durum stok gelirlerinin geçmiþ dönemlerin altýnda gerçekleþmesine neden olmasý beklenmektedir. Ürün marjlarýnda özellikle ilk çeyreðin son ayý olan Mart ayýnda çok sert bir artýþ kaydedilmiþ ancak doðalgaz fiyatlarýndaki artýþ ve marjlardaki iyileþmenin çeyreðin sonunda gerçekleþmesi nedeniyle olumlu etkinin düþük olmasý beklenmektedir. Aygaz'ýn da bu çeyrekte satýþ fiyatlarýndaki artýþ ve oluþan stok gelirleri olumlu etki yaparken, satýþ miktarýnda talep kaynaklý düþüþ marjlarý olumsuz etkilemiþtir. Diðer taraftan görece olumlu iþtirak gelirlerinin de etkisiyle (Tüpraþ ve Entek) net dönem karýnýn güçlü kalmaya devam edeceðini öngörmekteyiz. Petkim'de ise stok gelirlerinin olumlu etkisine karþýn hýzlý yükselen brent fiyatlarý marjlarda baský oluþturmuþtur. Ancak satýþ gelirlerinin kur ve fiyat artýþlarýyla yükselmesi TL bazlý karlýlýðýn güçlü kalmasýný saðlamasý beklenmektedir.
Bu tahmin çok muhafazakar geldi bana. Aygaz'ýn zaten kârýný tahmin etmek zordur.
Geçen sene katký alýnamayan Entek bu sene þaþýrtabilir. Bangladeþ ve Kargo bu sene devreye alýnýyor. Bunlar hiç tahminlerde yok.
Ayrýca piyasalarýn normale dönmesi de akaryakýt tarafýný güçlendirecektir. Kendi faaliyetleri bir yana Opet Gayrimenkul'ün de performansý artacaktýr.
Yer Ýmleri