Ömer Çelik ak parti sözcüsü düzenlemeyi en kýsa zamanda yapacaðýz diyor.. Hayýrlýsý..
Ömer Çelik ak parti sözcüsü düzenlemeyi en kýsa zamanda yapacaðýz diyor.. Hayýrlýsý..
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
MYK açýklamasý yaptý þuan...
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
iþ b tr 2 lot la 1 + 1 ev edremitten veya balýkesirden alabilirmiyim hedefim o þu anki fiyatý sadece seyrediyorum
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iþkur kurucu hisse...daðýtýlabilir net dönem karýnýn yasal kesintileri yapýldýktan sonra kalan miktarýn EN FAZLA %10 'unu alýr...
iþa ve iþb imtiyazlý hisseler....ancak bu imtiyaz yok edilmiþtir...sermayesi arttýrýlmayan a ve b yönetimde söz sahibi olmaktan uzak kalmýþtýr.....
iþkur en fazla %10 a kadar net kardan pay alýr derken...iþkur un payýný a ve b hisselerini elinde bulunduranlarýn insiyatifine býrakmýþlar gördüðüm kadarýyla...ancak a ve b sermayesi arttýrýlmayarak kadük býrakýlmýþ ve c tertip hisseye sahip olanlar(kurucu olmayanlar) bankayý yönetmeye baþlamýþ...bu benim gördüðüm...
ee kurucuya neden %10 versin artýk yönetime sahip deðil kurucular...
neresinden baksan 50 türlü film var bu yapýda...
a sermayenin 1/1000 ini b sermayenin 29/1000 ini temsil ederken þu an da 4500 kat daha geride kalmýþlardýr...temettülerdeki kayýplarýný hesaplamýyorum bile...
biz size c verdik karþýlýðýnda diyemezler...
ilk kurulurken elinde c olanlar her zaman daha karlý olacaktýr...a ve b ye arttýrým yapýlmaz ise...
basit matematikle yýllara sari hesaplanýr bunlar...
esas film a ve b de ....
kurucu a ve b nin insiyatifinde bir temettüye sahip onun da tavaný %10....bu böyle okunmalý...
çözüm: önce a ve b nin sermayedeki yetkinliði ve bu zamana kadar olan sermaye ve temettü kayýplarý telafi edilir...
sonra oluþan sermaye yapýsýnda kurucu hisselerin hakký hukuku oylanýr...
oy sahibi a ve b dir asýl...
kurucunun oy hakký yoktur..sözleþmeden doðan temettü hakký vardýr...ama yabana atýlamaz ciddi bir haktýr o da...
ben a nýn daha deðerli olduðunu düþünüyorum...ama hakký teslim edilirse...
"Yola çýkýp varmayan, yoldan çýkýp varan yoktur."
Alým fýrsatý vermemeli artýk önu açýk bence...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...klama-41113648
ÝÞ BANKASI HÝSSELERÝ
Cumhurbaþkanýmýz grup konuþmasýnda Ýþ Bankasý hisselerinin devriyle ilgili konuyu gündeme getirdi. CHP tarafýndan bazý eleþtiriler yöneltiyor. Buna daha önce de cevap vermiþtik. Burada aslýnda CHP'de bu hisselerin olmamasý gerekiyor. Geçmiþte devlet ve CHP arasýnda özdeþlik söz konusu iken 5 Eylül 1938'de TDK'nýn gelirlerini garanti altýna almak için bu hisseler bu þekilde miras býrakýlmýþtýr. Dolayýsýyla bugünkü tablo içerisinde herhangi bir partinin bu ödevi üstlenmesi düþünülemez. Atatürk'e saygý gereði CHP'nin bu tutumdan uzak durmasý gerekirdi. Ve esas olan burada, devletin garantisi altýnda TDK'ya saðlanan gelirlerin garanti altýna alýnmasýdýr. Peki CHP Atatürk'ün vasiyetine uymuþ mudur? Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na gelirleri aktarmýþ mýdýr? Tam tersine mirasý çiðnemiþtir. Bu geliri aktarmama durumu 1966'da ortaya çýkmýþtýr. Arkasýndan mahkemeye gidilmiþtir ve mahkeme CHP'ye miras hükümlerine uy, vasiyete uy ve ödemeni yap demiþtir. Arkasýndan 1973'te sonra 1977'de 1978'de ve 1993 yýllarýnda ayný þekilde ödemeleri geciktirmiþlerdir. Bu meblalarý ödememek için; Türk Tarih Kurumu ve TDK Atatürk'ün kurduðu kurumlardan çýkmýþtýr diyor. Tüm davalar CHP aleyhine sonuçlanmýþtýr.
"CHP VASÝYET HÜKÜMLERÝNÝ YERÝNE GETÝRMEDÝ"
CHP'ye ait olan bir hak CHP'den alýnmýyor. Ýkincisi, CHP'nin Atatürk'ün vasiyetine direnerek aktarmadýðý bir sürü tarih vardýr. Ve bütün bunlar mahkemelerin emriyle zorla yaptýrýlmýþtýr. Bugün de artýk bu mirasýn Atatürk milletimizin ortak deðeridir, bu vasiyetin hükmünün devlet tarafýndan, Hazine tarafýndan temsil edilmesi gerektiði açýktýr. Bu düzenleme de en kýsa zamanda yapýlacaktýr. Vatandaþýmýzýn, bu vasiyet hükümlerini yerine getirmeyerek Atatürk'ün býraktýðý gelirleri ödemeyerek vasiyet hükümlerini yerine getirmediðini bilmesini arzu etmek isterim.
Münbiç meselesi ortada býrakýldýkça, baþka unsurlarýn hedefleri de kabarmaktadýr. Buralarý istiklale kavuþturma þeklindeki kazanýmlar geriye düþmektedir. Türkiye açýsýndan takvimin hýzlandýðý dönemde olduðumuzu söyleyebiliriz.
TSK her zaman bu operasyonlarý icra edecek kabiliyete, kapasiteye sahiptir. Emir verildiði andan itibaren bu gerçekleþecektir. Umarýz, güvenli bölge konusundaki beklentileri sahada gerçekleþir.
En yetkisi aðýzdan...
TDK VE TTK'ya adam gibi yatmayan kar payýndan bahsetti...
þimdi....
Yer Ýmleri