Originally Posted by
Bankers
Sizin yorumlarýnýz operasyonel yorumlar gibi. Açýn bakýn tdtk�ya karýn ne kadarý aktarýlmýþ, ne aktarýlmasý gerekiyormuþ. Esas sözleþmede kurucu hisselere karýn %10�unun ödeneceði o zaman da yazýlý, vasiyet de ona göre yazýlmýþ, vasiyette %28 vs. yazmýyor.
Operasyonel den kastiniz nedir anlamadým ama? Vasiyette sözleþme deðiþmesin gibi bir madde yok diye bikiyorum, hisseleri oranýnda karpayi almasýni vasiyet ettiðini düþünüyorum. hissedarlar oyçokluðuyla sözleþme deðiþikliði yapabilirler, Atatürk un 28% hisse payý sahibinin, azinlikta olmasýna raðmen Ataturk un vasiyeti vasýtasýyla sözleþme deðiþikliðine engel olmasý gibi bir durum olamaz. Karýn daðýtým oranýnýn imtiyazlý hisselere avantaj saðlamasý daha likit halka açýk hisselerin cazibesini yitirmesine sebep olacaðý için cogunluk olan banka yönetiminin imtiyazlý hisselere temettü kýsýtlamasý getirmesini anlayabiliyorum..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Yer Ýmleri