Originally Posted by
kirk7
Selamlar. Üç gündür ÝSATR ve ÝSBTR nin temettü hakkýný arýyorum ancak bulamadým. Benim (nacizane) anladýðým þudur:
Bu (1000 adet ÝSATR ve 29000 adet ÝSBTR) temettü hakký cüzi (ÝSCTR ile kýyaslanabilir seviyede; Sözleþmede bu hisselere karpayi daðýtýmýna iliþkin ait özel bir madde göremedigim için böyle düþünüyorum.) ancak yönetim hakký 1 adet ÝSATR = 20 adet ÝSBTR olacak þekilde bu hisselerde. Bu hisselerde çoðunluðu alacak þekilde yüksek fiyatlar oluþabilir ancak bir kaç hisse için rekabetçi fiyat alýnýr mý emin deðilim. Ancak yönetim kurucu (ÝÞKUR) hisselerine iliþkin 250.000 TL ilk üst limiti kaldýrýnca ÝÞKUR hisseleri muazzam temettü alabilecek...
Dolayýsýyla temettü kralý olacak hisse ÝÞKUR, yönetimde söz sahibi olacak þekilde alýnmasý amacýyla yüksek adette hisse sahiplerine cazip fiyat teklifleri getirecek hisselerse ÝSATR ve ÝSBTR.
En baþta dediðim gibi (benim için çince gibi olan sözleþmeyi okuduktan ve forumlarda yaptýðým okumalar sonucu) anladýðým budur. Birisi "yanlýþ anlamýþsýn kardeþ buyur kanýtý" derse bilgilenmek isterim..
Redmi Note 4 cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esas sozlesmenin ilgili olabilecek maddelerini tekrar okudum. Görebildiðim kadarýyla ÝSATR ve ÝSBTR hisselerinin adet bazýnda yönetimde oy hakký anlamýnda ÝSCTR hisselerinin toplamýna bir üstünlüðü yok. Vaktinde ÝSATR ve ÝSBTR sahiplerine daha fazla sayýda bölünmüþ ÝSCTR düþtüðü için bu hisseler de imtiyazlý hisse sahiplerinde toplanmýþ olabilir o ayrý. Benim görebildiðim karpayi daðýtýmý anlamýnda ÝSBTR ve ÝSATR bin þu anki fiyatlarýný anlamlý kýlacak bir üstünlüðü yok. ÝÞKUR temettulerinin sýnýrlandýrýlmasý konusunda da sözleþme deðiþikliði yapýlmýþ zamanýnda, bunu deðiþtirmek dýþýnda pek bir umut olmayabilir. Bu deðiþiklik için de sanýrým olay ÝSCTR hisse çoðunluðunda oluþacak oy çokluðuna bakýyor..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Yer Ýmleri