31. Kýsaca kanun yapým süreci nasýldýr?
1) Kanun teklifinin TBMM Baþkanlýðýna sunulmasý
2) Teklifin komisyonlara havalesi ve komisyonlarda
görüþülmesi
3) Komisyon raporunun Genel Kurulda görüþülmesi
4) Kanunun Cumhurbaþkanýnca yayýmlanmasý ve yürürlüðe
girmesi
TBMM yasama el kýtabýnýn ýlýlý bölümünde kanun yapým sürecý ýle ýlýlý yukarýdaký maddeler sýralanýr .
býzýmde þu anda elýmýzdeký en buyuk beklentý olan ýþ bankasýnýn CHP de olan hýsselerýn hazýneye devrý ýçýn gereken kanunun meclýse gelýp yasalaþmasý , bunun ýçýnde yukarýdaký sýra takýp edýlecek ,sýyasýlerýn kamuoyu onunde bu konuda yapmýþ olduklarý açýklamalar baðlayýcýdýr,kaldýký her ne kadar yerel þeçýmler ýçýn kurulan ýttýfak bozuldu ýsede muhataplar karþýlýklý olarak cumhur ýttýfakýnýn devam ettýðýnýde beyan etmýþlerdýr.Þu anda Adalet bakanlýðýnýn ýlýlý býrýmlerý meclýs baþkanlýðýna sunulacak konuyla ýlgýlý kanun teklýfýný hazýrlýyorlar ,hazýrlýk tamamlýðýnda meclýs baþkanlðýna sunulacak ve ýlgýlý komýsyona havale edýlecektýr. ordada görüþüldükten sonra oylama ýçýn genel kurula gelecektýr .oylamada AK PARTI VE MHP lý mýlletvekýllerýnýn oylarýyla tasarý kanunlaþacak ve kanun un gereðý yerýne getýrýlerek IÞ bankasý hýsselerýnýn hazýneye devrý gerçekleþtýrýlecektýr kanaatýný taþýmaktayým. hýsseler hazýneye geçtýkten sonra olabýlecek gelýþmeler ile ýlgýlý konuþmak ýçýn henuz erken bence, önce þu beklentýmýz gerçeklensýn hayýrlýsýyla, sonrasýna bakarýz ,,bu çorba daha çok su kaldýrýr çookkk......SYG...
iþ yatýrým alýyor
doðrumudur ?
iþ yatýrýmda küçük yatýrýmcýlar var týpký benim gibi hanki kurum aldýðý kimlerde almýþ ona bakamayacagimiza. göre
peki kanun teklifi tbmm baþkanlýðýna sunuldumu bu konu baya bir sesize alýndý bir müddet saman altý edilecek mi bakalim
Siyaset dýþýndan hisselerin devrine destek gelmesi olumlu bir geliþme.
Partilerin ticaretle uðraþmamasý üzerine döndü bu mesele hep fakat burada farklý ve güzel bulduðum
“Bankacýlýk sisteminin siyasetle baðlarýný koparmasý gerek” diyor.
Bu çok manidardýr.
Benim aklýmda da ýþýk yaktý. Yani Ýþ Bankasý da bu durumdan rahatsýz olmalý aslýnda. Fakat hiç bir beyanat görmedim þimdiye kadar.
Banka CHP ye diyebilir ki ; seni seven var sevmeyen var, senin yanlýþlarýn olabilir doðrularýn olabilir benim seninle alakam olmamasý gerek , rakiplerimle eþit ticari yönetim ve sahiplik yapýsýnda olmam gerek ..
Fakat Ýþ Bankasý rahatsýz mýdýr? Gerçekten emin deðilim.
Yer Ýmleri