Originally Posted by
elma
1) Dünya'dan örnek aramaya gerek yok, Atatürk'ün vasiyeti gayet açýk ve anlaþýlýr. Atatürk'ün vasiyeti ile Ýþ Bankasý hisselerini miras býraktýðý CHP sözkonusu hisselerin sahibi olarak ticari faaliyete giriþmiþ olmadýðý ve bu durumun Anayasa 69. maddesine aykýrýlýk teþkil etmediði de gayet açýk.
2) Hisse senedi sahibinin ticaretin içinde olduðunu söylemeniz, ticaretin / ticari faaliyetin ne olduðunu bilmediðinizi gösterir.
3) Anayasa'daki metni sizin çok kolay ve mümkün gördüðünüz "ortak da olamaz" þeklinde deðiþtirmek, eðer kolaysa yapsýnlar hep birlikte görelim.
Ýlk olarak kolaysa yapsýnlar demiþsiniz hemde çok kolay ne yapacaksýnýz hayýrdýr? Ayrýca diyorsunuz hisse senedi almak ticari faaliyette bulunmak deðil diyorsunuz çok doðru .Peki o zaman chp den 4 yönetim kurulu üyesinin ne iþi var orda? Siz herhangi bir hisse aldýðýnýzda yönetim kuruluna girebiliyormusunuz? Hatta borsada þirketin %10 nu bile ele geçirseniz imtiyazlardan dolayý giremiyorsunuz.Bir konuyu eleþtirirken daha dikkatli olun bence.Tekrar söylüyorum bu kanunu deðiþtirmek çok kolay ve yapacaklar sizde göreceksiniz.
" borsanýn sýrrý rakamlarla geleceði birleþtirmektir "
Yer Ýmleri