1) Dünya'dan örnek aramaya gerek yok, Atatürk'ün vasiyeti gayet açık ve anlaşılır. Atatürk'ün vasiyeti ile İş Bankası hisselerini miras bıraktığı CHP sözkonusu hisselerin sahibi olarak bır tıcarı kurum olduğu apacık olan IŞ bankası yönetım kurulunda 4 üye ıle temsıl edılmesı, tıcarı kurumun aldığı tüm kararlarda oy kullanıp belırleyıcı olduğu halde, ticari faaliyete girişmiş olmadığı ve bu durumun Anayasa 69. maddesine aykırılık teşkil etmediği de gayet açık.
2)Hisse senedi sahibinin bu nedenle yönetımınde söz ve belırleyıcı olduğu ış bankasının , ticaretin içinde olduğunu söylemeniz, ticaretin / ticari faaliyetin ne olduğunu bilmediğinizi gösterir.
3)Anayasa'daki metni sizin çok kolay ve mümkün gördüğünüz "ortak da olamaz" şeklinde değiştirmek, eğer kolaysa yapsınlar hep birlikte görelim.(BU CÜMLENIZ de eklenecek bır şey yok çünkü doğru, ama bu ış anayasa maddesı değıştırmeyede varmaz yanı ıç bır şekılde sanırım cevap yazdığınız arkadaş kanun maddesı değştrmekle karıştırdı buda sızı doğru bır madde yazmanısı sağladı o kadar)
Şmdı ,sızın cumlerınız ılk halıyle aslında doğruydu, ama bıraz bılgı eksıklığı vardı , ben onu gıderdım son halıyle de cumlelerınız arkasında mısınız, cevap yazarsanız sevınırım....

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri