Ýlla bir þey var. Yoksa kamulaþtýrma demek
Ýlla bir þey var. Yoksa kamulaþtýrma demek
Benim anladýðým konut ve ticari imar yok arkadaþlar. Bu iþ mahkemeye gider ve uzar baya. Mahkeme haberi ile negatif tepki verebilir. Ben çekildim türübüne seyirciyim, risk almayacaðým þimdilik. Sonuçta 1 yýlda 60 kuruþtan geldi buraya. Konut ticari imar olsaydý çift hanelere sert giderdi ama olmamýþ gibi görünüyor. Ýtiraz mahkeme vesaire bu iþ uzar gider.
keko senin gelmenle gitmen bir oluyor..kaðýtlarý iyi analiz etmeden son vagona atlýyorsun..millet de atllýyor garipler ne bilsin imarýn içinde ne var niyetleri ne diye...ben dememiþmiydim eski hali heryýl deðerleniyordu iyiydi..adamlar imar yaptým hadi içine biþey yapamazsýn dedikten sonra tarla kalmasý daha iyiydi.....neyse borsada deðerlemeler bitmez. deðerleme yapacan diyip 15 senedir prim yapmamýþlar var ky bari zararý ordan çýkarsýn..çimento þirketinin biri limanýda olan..arsa deðerlemesi demiþti hani o isim yazmayayýmda speklasyon olmasýn..
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Deðerli ortaklar, bilgilerimi aktarmak istiyorum:
2.200.000 ün 1155 parsele ait kýsmý Orman dýr, devlete geçmek üzerdir, mahkeme son aþamasýndadýr, yaklaþýk 115.000 m2 civarý hatýrlýyorum.. Bunu düþmek gerekir.
Kalan 2.085.000 m2 nin %40 ý yani 835.000 m2 civarý Ýlçe belediyesine kalýr. Mipaza kalan 1.300.000 m2 civarý olur..
bunun %70 lik kýsmý, daha önce yazýlanlar gibi Arboretum, rekreasyon ve benzerleri... geri kalan %30 belirsiz...
Bu konut ve/veya ticari emsal olsaydý yazýlýrdý, diye sanýyorum. Yani þüphem var...
Acaba geri kalan (%40 yerine) %30 olarak belediyeye ayrýlmýþ pay olabilir mi? Çünkü belediyenin imar karþýlýðý kesabileceði m2 maksimum %40 dýr, ama daha az kesebilir, % 30 da bu kýsýma denk geliyor olmasýn?
Eyyy mipaz yöneticileri.... Açýklayýn detaylarý... Özellikle bu %30 luk kýsmý...
Belediyeyi arayan arkadaþlar, zamanýnýz varsa, aradýðýnýz kiþiye bu hususu sorar mýsýnýz, lütfen...
dostum ben bu hissede yeniyim demiþtim zaten bu hissede geçen haftalarda yanlýþ hatýrlamýyorsam fiyat 1,85 civarlarýnda iken ufak tefek yorumlarým olmuþtu....ama son iki üç gündür biraz fazla yorumlamýþtým...dünden beridir bu hisseyi bana bakarak almýþ olanlar zaten kardalar...isteyen risk almaya devam eder ,isteyen de karýný realize edip çýkýþ yapar...ki bu hissede her iki yönlü de riskin çok olduðunu hep söylemiþimdir...
benim yüzümden zarar eden olduðuna ihtimal vermiyorum...olsa olsa kardalar...artýk karar da onlarýndýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
ha biz çýktýk diye hisse düþecek anlamýna gelmiyor...bu çýkan imar planý mipazýn lehine ise o vakit de bizim almak için bile zamanýmýz kalmayabilir...sonuçta risk alarak bu hisseye girmiþtik aldýðýmýz karý riske etmek istemeyerek çýkýþ yaptým...ama herkes bana uymasýn sonuçta ben yanýlýyor da olabilirim....
sýk sýk söylediðim gibi kimseyi dinlemeyin ve kendi riskinize göre hareket edin...kazanç da kayýp da sizin olacak...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
mipazýn fiyatý þu anda da 2,31 dedir gün içinde iki üç defa 2,36 larý gördü ve oradan da satýþ fýrsatý verdi...bunlarý neden yazýyorum ?? bazý arkadaþlar abi sen sattýðýnda bize de haber ver dedikleri için yazýyorum...sonradan aha keko sattýn haberimiz olmadý demesinler diye söylüyorum...karar sizlerindir dostlar...
keko sen kendine göre haklýsýn..ben bu kaðýttan imar iþi uzayýnca 2.75 ortalamayla çýkmýþtým..o tarihten sonra imarýn þekli bilinmez hale geldiðinden iþ kumara dönüyor kumarda bizi bozar tabi yinede bilemeyiz imar ne demek ister. bize garanti ihtimali yüksek zarar riski az olan kaðýt lazým..bana göre burasý boþ çýktý..yeni yerde cephelenmek gerekir..diðer arkadaþlarýnda fikirleri önemlidir.
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri