Karsan, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatýna yaptýðý katkýlardan dolayý üstün ihracat baþarýsý ödülüne layýk görüldü
05/07/2021 06:30:42
Toplu taþýma sistemleriyle kentlere modern ulaþým çözümleri sunan
Karsan, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatýna yaptýðý katkýlardan dolayý ödüle layýk görüldü. Uludað Otomotiv Endüstrisi Ýhracatçýlarý
Birliði'nin (OÝB), otomotiv sektörünün 2020 yýlýnda ihracat þampiyonu olmasýna katkýda bulunan OÝB üyesi firmalarýna verdiði ödül kapsamýnda
Karsan, Altýn Ýhracat Ödülü'nü aldý. 2020 yýlýnda en fazla ihracat yapan otomotiv firmalarý arasýnda olan Karsan adýna ödülünü OÝB
Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Uður Sermet'ten alan Karsan CEO'su Okan Baþ,
"Pandemi sebebiyle üretim ve ihracatta duraksamalarýn yaþandýðý 2020 yýlýnda, odaðýmýzý yüksek teknolojili elektrikli araçlarýn ihracatýna verirken, içten yanmalý araçlarýn ihracatýyla birlikte iç pazarýn taleplerine de yanýt verdik. Bu dönemde, bir yandan elektrikli ürün gamýmýz Avrupa'nýn pek çok noktasýnda durmaksýzýn çalýþýrken, diðer yandan ana odaðýmýz elektrikli ve son olarak da Avrupa ve Amerika'nýn ilk seri üretim seviye 4 otonom aracýmýzla ilgili çalýþmalarýmýzý hýzlandýrdýk. Baþta Avrupa olmak üzere farklý ülkelerde oluþturduðumuz bayi aðý ve birçok kârlý alana yaptýðýmýz yatýrýmlarla, ihracatýmýzý ilerletmeye ve faaliyet kârýmýzý artýrmaya devam ediyoruz.
Çalýþmalarýyla otomotiv sektörüne önemli katkýlarda bulunan Otomotiv
Endüstrisi Ýhracatçýlarý Birliði'ne bu anlamlý ödül için teþekkür ederiz" dedi.
Bursa'da yer alan fabrikasýnda çaðýn mobilite ihtiyaçlarýna uygun ulaþtýrma çözümleri sunan yerli üretici Karsan, üretim ve satýþ baþarýlarýný ödüllerle taçlandýrmaya devam ediyor. Son olarak Karsan,
Uludað Otomotiv Endüstrisi Ýhracatçýlarý Birliði'nin (OÝB) düzenlediði ve özverili çalýþmalarýyla, sektörün 2020 yýlýnda 15. kez üst üste ihracat þampiyonu olmasýna katkýda bulunan OÝB üyesi firmalarýna verdiði ödül kapsamýnda ihracat baþarý ödülüne layýk görüldü. Bu doðrultuda 2020 yýlýnda en fazla ihracat yapan otomotiv firmalarý sýralamasýnda pandemi koþullarýna raðmen 29. sýrada yer alan ve üstün ihracat performansý gösteren Karsan'a "Altýn Ýhracat Ödülü" verildi.
Ödülünü Karsan'ýn Bursa'daki üretim tesislerinde, OÝB Yönetim Kurulu
Üyesi Cenk Uður Sermet'in elinden alan Karsan CEO'su Okan Baþ,
"Pandemi sebebiyle üretim ve ihracatta duraksamalarýn yaþandýðý 2020 yýlýnda, odaðýmýzý yüksek teknolojili elektrikli araçlarýn ihracatýna verirken, içten yanmalý araçlarýn ihracatý ile birlikte iç pazarýn taleplerine de yanýt verdik. Bu dönemde, bir yandan elektrikli ürün gamýmýz Avrupa'nýn pek çok noktasýnda durmaksýzýn çalýþýrken, diðer yandan ana odaðýmýz elektrikli ve son olarak da Avrupa ve Amerika'nýn ilk seri üretim seviye 4 otonom aracýmýzla ilgili çalýþmalarýmýzý hýzlandýrdýk. Baþta Avrupa olmak üzere farklý ülkelerde oluþturduðumuz bayi aðý ve birçok kârlý alana yaptýðýmýz yatýrýmlarla, ihracatýmýzý ilerletmeye ve faaliyet kârýmýzý artýrmaya devam ediyoruz.
Çalýþmalarýyla otomotiv sektörüne önemli katkýlarda bulunan OÝB'e bu anlamlý ödül için teþekkür ederiz" dedi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri