Park Elektrik: Konya Ilgýn Termik Santral Projesi ülkemizde geçerli tüm çevresel yükümlülüklere uyum saðlayacak þekilde planlanmaktadýr
16/09/2021 06:30:11
Park Elektrik, sivil toplum kuruluþlarý tarafýndan açýlan termik santrallerin kapatýlmasý istemiyle ilgili davada baðlý ortaklýðý Konya Ilgýn'ýn davaya istemesi halinde müdahil olabileceði hususundaki mahkeme kararýnýn ortaklýða teblið edildiðini bildirdi.
Þirket tarafýndan yapýlan açýklamada, "Konya Ilgýn Termik Santral
Projesi ülkemizde geçerli tüm çevresel yükümlülüklere uyum saðlayacak þekilde planlanmaktadýr." denildi.
KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Ülkemizde de etkili olan Kovid-19 salgýnýnýn ortaya çýkmasýnda termik santrallerin yarattýðý çevre kirliliðinin de etkili olduðu gerekçesiyle, ülkemizde iþletmede olan 30 kömürlü termik santralin tamamýnýn üretim lisanslarýnýn iptal edilerek kapatýlmasý ile henüz iþletmeye alýnmamýþ 7 termik santralin üretim lisanlarý ile projelerinin iptali istemiyle bazý sivil toplum kuruluþlarýnýn Türkiye
Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý aleyhine dava açtýðý, henüz iþletmeye alýnmamýþ 7 termik santral arasýnda Þirketimizin baðlý ortaklýðý Konya
Ilgýn Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Þ. ("Konya Ilgýn") bünyesinde yürütülen termik santral projesinin de olduðu ve dava kapsamýnda Konya
Ilgýn'ýn sahibi olduðu EÜ/4292/02479 lisans numaralý ve 43 yýl süreli elektrik üretim lisansýnýn da iptalinin talep edilmesi nedeniyle baðlý ortaklýðýmýz Konya Ilgýn'ýn davaya istemesi halinde müdahil olabileceði hususundaki Ankara 11. Ýdare Mahkemesi'nin 14 Eylül 2021 tarihli ara kararý bugün baðlý ortaklýðýmýz Konya Ilgýn'a elektronik ortamda teblið edilmiþtir. Konya Ilgýn Termik Santral Projesinde,
Dolaþýmlý Akýþkan Yataklý Kazan (CFB) teknolojisi kullanýlacaktýr. CFB
Teknolojisi uzun yýllardýr dünyada yaygýn olarak kullanýlan ve özellikle kükürt dioksit emisyonlarýný önlemesi açýsýndan "temiz kömür teknolojileri" sýnýfýna giren, ayný zamanda düþük yanma odasý sýcaklýðý ile NOx emisyonu sorununu ortadan kaldýran bir teknolojidir.
Bu çerçevede, Konya Ilgýn Termik Santral Projesi ülkemizde geçerli tüm çevresel yükümlülüklere uyum saðlayacak þekilde planlanmaktadýr. Konu ile ilgili tüm yasal haklarýmýzý korumak amacýyla baðlý ortaklýðýmýzca davaya, davalý Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý yanýnda müdahil olarak katýlýnacaktýr. Sürece iliþkin içsel bilgi niteliði taþýyan herhangi bir geliþme olmasý durumunda sermaye piyasasý mevzuatý uyarýnca gerekli açýklamalar yapýlacaktýr."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri